Küçük Mutluluklar Pastanesi

En Son Değerlendirmeler

8 puan

Oncelikle şunu söylemeliyim ki sakın kitabın kapağına bakıp da kitabı basite indirgemeyin. Aslında ben de kitabı Yakamoz 'un kampanyasından alırken acaba diye aldım ancak kitabı okudukça içinden âdeta bir Sarah Jio fırlamış sandım. Gerçekten bu zamana kadar bir çok bu tarz yazılmaya çalışılmış kitaplar okudum. Ancak şunu net olarak diyebilirim ki (Sarah jio hayranıyım ) en çok benzeyen ve kendini merak içinde okutan kitap bence. Kitabın ana teması dünyaya getiren mi, büyüten anne olmalı. ? 😊 Evet biraz trajik, biraz gizem, biraz aile bağlılığı ve tabi ki birazcık da aşk. @yakamozkitap Teşekkürler. OKUNASI bir roman, tavsiyemdir.

8 puan

Küçük Mutluluklar Pastanesi - Mary Ellen Taylor


Çoğunlukla kitap kapaklarından şikayet nedenim; Kapağı çok beğenip almak ve sonra içindeki kötü kurguyla-anlatımla karşılaşmaktan kaynaklanıyordu. Bu kitapta da yine beni kapak yanılttı, ANCAK bu sefer tam tersi oldu. Kapağına bakarak sevgi pıtırcığı dolu romantik komedi tarzında bir hikaye gibi düşünmüştüm, daha derin mevzular içeren bir kurguyla karşılaştım.

Annesi tarafından 3 yaşında bir pastanede terk edilen Daisy, yatırım sektöründe hızla yükselmiş iş ve aşk hayatı gayet güzel ilerlemekteyken bir anda hem işini hemde sevdiği adamdan ayrılarak aşkını kaybeder. Yaşadığı evi de elden çıkartarak son durağına aslında ilk durağı olan ailesinin yanına pastaneye döner. Yüz yıldır ailenin geçim kaynağı olan pastanede işe başlayıp ailesi ile birlikte yaşamaya başladığında pastanenin finansal durumunun kötüye gittiğini farkeder ve finans konusundaki tecrübesiyle pastaneyi ayakta tutmaya çalışmaya başlar. Geldiği ilk gün gerçek annesini tanıdığını söyleyen kadınla hayatı yeniden alt üst olur ve tekrar 3 yaşında terkedilmiş haline döner..

Kurgusu gayet güzel ama anlatımını çok beğendiğimi söyleyemem. Anne ve babasından bahsederken "Anne bunu yaptı, baba bugün geldi" gibi cümleler kullanıyor. Bunun yerine "Annem bunu yaptı, babam bugün geldi" gibi cümleler kurmamasının nedenini anlayamadım.

Eğer denk gelirseniz okumanızı tavsiye ederim. Bye Bye


" Cesur hamleler macera isteğinden çok, umutsuzluktan doğarlar."

8 yıl, 5 ay
geri ileri