Komünist Manifesto

En Son Değerlendirmeler

8 puan

okunası tekrardan.

11 yıl, 10 ay
Profil Resmi
9 puan

iyi bir kaynaktır

Profil Resmi
10 puan

okunmasi gereken kitaplardan

Profil Resmi
9 puan

Bana düşmez yorumu, okumak lazım.

Profil Resmi
7 puan

söylenecek söz yok. okunmalı , okutturulmalı

Profil Resmi
7 puan

Köşedeki duvarı ellerindeki kızıl boyalarla "yoldaşlaştıran" insanlar

Profil Resmi
6 puan

komünizm ve ilkelerini, amaçlarını bulabileceğiniz, fikir babaları tarafından yazılmış bir kitap

10 puan

Her devrimcinin, komünistin başucu kitabı. Güncelliğini koruyan, bu köhne düzenin işleyişini gözler önüne seren ve kurtuluşa doğru yol gösteren bir şaheser.

Profil Resmi
8 puan

Komünizmi engelleyenlerin, engellemek isteyenlerin duyduğu korkuları anlatıyor. Özellikle Avrupa'nın çekingesinden bahseder. Güçlü her zaman güçlü kalmamalıdır.

Profil Resmi
2 puan

Marx'ın toplumsal sınıf kavramıyla birlikte ütopyasını da akıllara kazımaya çalışır. Marx, bilinç kavramından bahsedene kadar sosyolojik analizler yapmıştır ve girdiğim tüm politika içerikli derslerde (Politika Bilimi, Siyasi Tarih, Siyasi Düşünce Tarihi 1-2, Siyaset Sosyolojisi) bundan bahsedilmektedir. Sınıf kavrmını ve hakim sınıfı objektif kriter olan üretim aracı ile açıklar. Ancak bilinç kavramı olan subjektif kriter devreye girmesiyle kutuplaşmalar oluşur ve artık ittifaklar meydana gelmiştir. Günümüzdeki sol örgütlerin kitabı okuduktan sonra, kitabın anlattıklarını değil, kendi kulaktan dolma zihniyetlerini argümana çevirmeleri asıl yanlış olandır. Marx sınıf bilinç kriterini ortaya atarken, kutuplaşmalardan bahseder ve proleter devrimin gerçekleşmesi için kapitalizm yaşanmalıdırder. Doğu'daki feodal yapıyı dikkate almadan, sırf kapitalizm üzerinden hala sosyalist devrim hayalleri kurmak bizim ülkemizde aptallıktır. Velhasıl bu kitabı her adamın eline vermemek lazım.

10 yıl, 7 ay
10 puan

Proleterlerin zincirlerinden başka kaybedecek bir şeyleri yok. Kazanacakları bir dünya var.

9 puan

Ulusun içindeki siniflar arasindaki ayrimin ortadan kaldırıldığında bir ulusun başka bir ulusa beslediği düşmanlığın da son bulacağını savunurlar.

En nihayetinde son cumlede belirttiği gibi “Proleterlerin zincirlerinden başka yitirecek bir şeyleri yoktur. Oysa kazanacaklari koskoca bir dünya vardir. “ BÜTÜN ÜLKELERIN İŞÇİLERİ BIRLESIN diye bir sloganla manifestosunu sonladirmis Marx ve Engel.

6 puan

Hayır 9 versem olmaz, 2 versem olmaz ne versem olmaz...
Çünkü savunduğum bir olay değil yazanlar...
Ama sırf savunmuyorum diye de çamur atacak değilim... Yine de okurken hayli sinirlendiğimi ve anlamakta zorlandığımı söyleyebilirim...

Okuyun derim...

Profil Resmi
10 puan

Dünyanın bütün işçileri birleşin.

5 puan

Kitabın içeriğinden çok Can yayınları baskısından puan kırıyorum. Kitap kapağında çeviri yazıyor. Ama ingilizce aslından çeviri olduğu belirtilmemiş. Kitap orijinal aslından çevirilmediyse belirtilmeli. Yoksa bu dürüstlük değil. Kitabın girişinde 31 sayfa çevirmen açıklaması var. Komünist manifesto kısmı 45 sayfa. Ayrıca kitabın sonunda 95 maddelik 17 sayfa çevirmen notu var. Çevirmenler bu konu hakkında bu kadar çok konuşmak istiyorlarsa kendi isimleriyle ayrı kitap yazmalılar. Zira Marx ve Engels'ten fazla konuşmuşlar.

Profil Resmi
6 puan

İlahi kitaplardan sonra insanlığı en çok etki altında bırakan kitap Komünist Manifesto'dur.

Marx ve Engels ezilen insanlara seslenirler. ''Zincirlerinizden başka kaybedecek birşeyiniz yok. Oysa karşılığında kazanacak bir dünya var. Dünya'nın bütün işçileri birleşin'' gibi çok etkileyici ve sloganik bir cümleyle bitirirler kitaplarını.

Ahlak ve din ile ilgili konularda neyi neden söylediklerini, bizzat bu kavramlara mı yoksa kullanılmasına mı karşı olduklarını bir de onlardan dinleyin.

geri ileri