Kollarımdaki Yabancı (Tuzak Üçlemesi, #1)

En Son Değerlendirmeler

10 puan


Çok beğendim kitabı.Biraz türk filmi tadı var kitapta.Özellikle son sahnelere doğru.Yazarın yazdığı ilk kitapmış ama ilk olmasına rağmen gayet başarılı geldi bana.Diğer kitaplarınıda merak eder oldum

Genelde erkek karakterin aşkının daha baskın olduğu kitaplar okumuştum bu güne kadar historical tarzda olanlarda ama bana göre burada Violetin aşkı daha baskındı.

Yazar fazla ayrıntıya girmemişti anlatımı basitti.Kitaptaki bazı kısımlar diğer historicallara benziyordu.Violetin tartışmadan sonra balayını geçirdikleri eve gidip orada saklanması. Adrianın onu aramaları falan.

Yine belirteyim kitap +18

Serinin ikinci kitabı the wife trap kötü ikiz Jeannette'nın hikayesi.Bakalım herşey açığa çıktıktan sonra neler olmuş.Merakla ikinci kitabı beklemekteyim.

Üçüncü ve son kitap ise Eliza ve Kit'in hikayes

9 puan

Adrian biraz fevri bir karaktermiş gibi gözükebilir fakat ikizleri birbirine bağlayıp ıslak odunla dövmediği için duacıyım kendisinden . Zirâ adamın akıl sağlığıyla oynadılar resmen ... Violet 'a da yazık bir yandan , çok sevmiş besbelli . Bir ara gerçekten Adrian kızı kapının önüne koyacak sanmıştım ama yapmadı . Sevmiş de belli etmemiş hızır :)

Profil Resmi
8 puan

Birbirine tıpatıp benzeyen ikiz kardeşler Violet ve Rose'un oyunları en başta beni sinir etse de sonra şunu düşündüm. Aşk için neleri göze alabilirsin ve sınırını çizebilir misin? İşte kitabımızın bayan karakteri Violet aşk için herşeyi göze alabilecek kadar gözü kararmış durumda.

İkiz kardeş Rose ise bencillikte sınır tanımayan, şımartılmış ve istediğini zahmete girmeden elde etmeye alışmış biri. Bu sebeple onun için istediğini elde etmek daha önemli. Düğünden birkaç saat önce evlenmekten cayınca hem kendini hemde kardeşini kaderin bilinmez kollarına atıyor.

Erkek karakterimiz Adrian ise bir dük. Başarılı, yakışıklı ve mevki sahibi. İstediği şey güzel ve hoş görünen, toplum içerisinde ona yakışacak, mutlu etmese bile en azından ona katlı sağlayacak biriyle evlenmeyi tercih ediyor. Bu yüzden de ikizlerden içine kapanık iki üç kelime edemeyen Violet yerine Rose'u tercih ediyor.

Yada o öyle zannediyor. Aslında kitap hakkında daha çok şey yazmak istiyorum ama fark ettiğiniz üzere fazla detaya girmeyi sevmiyorum ben. Bu yüzden kitabın güzel ve kafa yormayan, duygulara ve hislere hitap eden, güzel bir kurgu ve karakterler etrafında ilerleyen bir kitap olduğunu bilmeniz yeter. Bu kadar güzel özellikleri bir arada içeren kitabı okumanızı da tavsiye etmek düşer bana :)

7 puan

Evlenmekten son anda vaz geçen şımarık Jeannette ve onun yerine geçen uysal ikiz kardeş Violet, kendini aşık olduğu adam Adrian ile evli bulur. Violet'in kendini ele vermemek adına yaptıkları çok eğlenceliydi. Herşeyi öğrenen Adrian'ın Jeennette oynadığı oyun çok iyiydi keşke konu daha uzun işlenseydi...
Tarihi aşk romanlarından hoşlananlar için güzel ve eğlenceli bir kitaptı tavsiye ederim
Tuzak Üçlemesinin 2. kitabı olan Gül ve Diken'i de okumayı düşünüyorum...

7 puan

çok beğenerek okuduğum bir kitap oldu.Biraz önyargılı yaklaşmıştım kitaba ama beni şaşırttı ve ayrıcada kütüphanemde "asla verilmicekler"de yerini layikıyla aldı.Okuyun pişman olmazsınız

Profil Resmi
10 puan

hayatımda okuduğum en güzel aşk romanı

10 yıl, 10 ay
Profil Resmi
8 puan

tam bir historical ve eğlenceli ve de akıcı bir historical :) çok beğenerek okudum :)

Profil Resmi
7 puan

serının ılk kıtabı ve gayet eglencelı ..

10 puan

Okuduğum en güzel romanlardandı. İkiz kız kardeşleriz biribirine hem çok benzemesi,hem de hiç benzememesi.İnanın elimden bırakamadım.Karakter bakımından birbirlerine hiç benzeneyen bu kızkardeşler ikizlerden birinnin tam evlenmek üzere iken balayını Avrupada geçiremeyeceğini öğrendikten sonra evlenmekten vazgeçmesi.ikizininde hem aile onuru hemde kardeşinin nişanlısına uzun zamandan beri aşık olduğu için bunu kabul etmesi ve başlayan olaylar.Eşinin değiştiğini anlamadan onunla evlenen bir asilzade.. Evlendikten sonra karısının olumlu huy değişimi ile evliliği cennete dönen bir erkek bu değişimi farketmedi çünkü mutluydu ama bu ne kadar sürecekti? Yıllarca kardeşinin gölgesinde kalan diğer kardeş aşık olduğu erkeği ne pahasına olursa olsun mutlu etmek istiyordu. Mutlu etti de ama bu yalan mutluluk ne kadat sürecekti..Harika bir roman..Yazarın Tuzak Serisinin ilk romanı tavsiye ederim..

8 puan

Uzun uğraşlar sonunda bulduğum kitaplardan biri.Ama o kadar uğraşada değdi açıkçası.Konusunu ve kitaptaki olayları çok beğendim.Diğer historical romanlardan farklıydı.Violet'i çok sevdim ancak Jeannette'den bir o kadar nefret ettim.Türünü sevenlere şiddetle tavsiye ederim :D

10 puan

İngiltere'nin en gözde bekarı Raeburn Dükü Adrian Winter evlenir.Herkes eşsiz güzellikteki gelini Jeannette'e kitlenmiştir. Fakat işin kötü tarafı gelin Jeannette değil ona tıpatıp benzeyen ikizi Violet'tir.
Jeannette ve Violet ikiz kardeşlerdir. Fiziksel olarak aynı olsalar da karakterleri tamamen farklıdır. Jeanette bencil,istediğini almaya alışmış,dikkat çekici iken Violet utangaç,sessiz,merhametlidir. Aileleri hep Jeannette'nin üstüne düşmüş favorileri olmuştur. Violet ise öteki kızları olmuştur. Adrian evlenmeden önce ailelerine para vermiştir. Babasının ve serseri erkek kardeşlerinin borçlarını bu sayede kapatmışlardır.Ailelerinin istediği bir evliliktir. Fakat düğüne iki saat kala Jeannette zengin,yakışıklı,saygıdeğer nişanlısı ile evlenmekten vazgeçer. Adrian ona göre umursamaz zorbanın biridir ve ömrünü onunla geçirmek istememiştir.Ailesinin çıkarları içinde evlenecek değildir. Eğer kendini feda etmek istiyorsa Violet'in evlenmesini ister. Violet korkunç bir skandal olacağını ailesinin bu utancın altından asla kalkamayacağını bilir. Ayrıca Adrian ile evlenmekten daha çok istediği bir şey yoktur. İki sezon önce Adrian'ı ilk kez katıldığı bir baloda görmüş ve görür görmez aşık olmuştur.Karşılıksız aşkı acı verse de sevmeye devam etmiştir. Böyle bir şeyin mümkün olabileceğini Adrian'ın kendisine ait olabileceğini hiç düşünmemiştir. Acımasız bir oyun olduğunu,yanlış olduğunu bilmesine rağmen teklife karşı koyamaz. Taptığı adam ile birlikte olma şansını kaçıramaz. Onunla olduğu sürece kendisini kardeşi sanmasının önemi olmayacağını düşünür ve bir anda kendini hayatının en büyük yalanının içinde bulur.

Adrian'ı düğünde karısı şaşırtır. Daha sessiz,sakin ve sabırlıdır. Nişanlarının son birkaç ayında seçtiği eş konusunda kafasında şüpheler uyanmaya başlamıştır. Nişanlısının bazı davranışlarını çocukça bulmaya başlamıştır. Ayrıca partilere ve eğlencelere aşırı düşkündür. Hatta nişanlısının başka biri ile görüştüğünü bile düşünmüştür ama kanıt bulamamıştır. Düğünü iptal eder diye düşünmüştür. Bir parçası ise bunu yapmasını istemiş ve beklemiştir. Kardeşi utangaç olduğu için onunla evlenmek istememiştir. Kendine güvenen,korkusuz,öz güvenli,kontrolü eline almayı bilen bir kadına ihtiyacı vardır. Ona göre Violet düşes olabilecek biri değildir. Eşinden tek beklediği görev ve sağduyudur. Aşk ona göre saçma bir şeydir. Bir varis ve yedek varisi olduktan sonra karısı ne isterse yapabilir.
Bu düşünceler ile evliliğine başlayan Adrian evlendiği kadının aslında hiçte göründüğü gibi olmadığı anladıkça daha çok bağlanır. Violet ise sevdiği adam ile evliliği mutlu giderken ona kardeşinin ismi ile seslenmesine üzülse de sırrını saklar. Her şey güzel gider, gerçekler ortaya çıkana kadar.

Violet'i çok sevdim masum aşkı çok güzeldi. Jeannette'i sevmesem de iyi ki yer değiştirdi sayesinde Violet aşkına kavuştu.Ve son bölümlere bayıldım güzeldi.

5 puan

Pek okudugum bir tur degil ama oturmayan birseyler var gibiydi bence. Hersey cok hizli oldu gerci bu ture gore normalmis ama adrian bir anda baglandi, bir anda delirdi bir anda birakti sonra yine bir anda geri dondu filan cok acayip. Asil su kotu ikiz'in biletini cok cabuk kesmelerine uzuldum. Yani herseyin sebebi olan kisiye hicbisi olmadi. Gerci ikinci kitabin konusuymus o ama insan yine de bi intikam istiyor yani.

geri ileri