Köken (Lux, #4)

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
10 puan

sondan bir önceki kitap olması nedeniyle çok solu doluydu diyebilirim bir sonraki kitabı sabırsızlıkla bekliyorum..

10 puan

Ba-yıl-dım !

10 puan

Fazla söze gerek yok; Daemon! DAEmon!! DAEMON!!!!
Teşekkürler Jennifer bi tanesin <3

10 puan

Kitabın sonunda yaşandığı şok geçince (bu gidişle uzun bir süre geçmeyecek) ayrıntılı bir yorum gelecek....

7 puan

nerede o ilk kitap... artık uzatmasın bitirsin...

Profil Resmi
10 puan

serinin devamı bu kitap beklediğim gibi sürükleyici oldu.yine merakımızı uyandırarak kitabın bitmesi can sıkıcıydı.daemon black yine muhteşemdi.yeni kitabını sabırsızlıkla bekliyorum..

Profil Resmi
10 puan

En kötüsü de 5. kitap için yaza kadar beklemek:(

6 puan

Piyasadaki vampir-dampir-kurt adam-melez-cadı-mitolojik tanrı...vs tarzı insan dışı kahramanlı kitaplardan farklı olarak uzaylıları konu alan bildiğim ikinci kitap. Diğeri de Stephenie Meyer'ın Göçebe'siydi.(Kaçırdığım/atladığım varsa kusura bakmasın lütfen.)
Serinin ilk kitabını elime aldığımda açıkçası ön yargılıydım.Ama Daemon ve Katy arasındaki ilişkinin gelişmesi, olayların kurgusu, yazı tarzı bu düşüncemi unutturdu.Köken de en azından ikili arasında duygusal bir pürüz kalmadı. Tabi kitabın sonunda ortaya çıkan diğer mevzuya (açıklamayı okumamışlar için uygun bulmuyorum) pürüz demeye dilim varmadığı için böyle demeyi seçtim. Çok şükür seriyi "gece evine" benzetip suyunu çıkarmamışlar. "Köken"de karışan ortalığın nasıl çözüleceğini öğrenmek için sadece 2014 yazına kadar beklemek zorundayız. Oppossition (baş kaldırı) adıyla yayınlanacak son kitabı da okuyup, içimizde bir fantastik serinin daha mutlu sonuna ulaşmış olmasının huzurunu yaşayacağız.

Profil Resmi
9 puan

çooook okumak istiyorummmm.

10 puan

ben bu kitaba BAYILDIMMM
acayip güzeldi olaylar süperdi hiç sıkılmadım gerçenten harikaydı

Profil Resmi
8 puan

http://sibelinkitaplari.blogspot.com/2014/01/1-koken-jennifer-l-armentrout.html

10 puan

Jennifer L. Armentrout !!!

Sen Nası bi Kadınsın ve Nasıl bir Hayal gücün var söyle bana !

Nası bi öküz yada Odun kendini bukadar sevdire bilir Yada Nası bi Öküz Bukadar fazla Seve bilir söylermisin ßana ? !

Kayt & Deamon !!! Ah Hanqimiz Kayt'in yerinde olupda bu Öküze Sahip olmak istemeyiz ki ? ! Kitabı ilk aldığımda yorumları çok hoşuma gittiği için almıştım . kitaba başladığımdaysa hah dedim kapaktaki söz ne kadarda doğru çekici karizmatik hoş ama Öküz !

Ama bu Öküzlüğünün altında öyle bir adam yatıyorki .! Kimse kendine engel olamıyor ona karşı !

ki bu benim içinde çok sevdiğim seriler arasına girmesinin başka bir sebebi Bayan Karakteri benimsemem olmuştu 2 kitap Haricinde ...

Nası bi inatçılıktır o nasıl bir inkardır é! Ah Tanrım !!!

Gelde delirme ! Kökenin çıkmasını tam tamına 7ay bekledim Yok böyle birsey resmen çıldırdım Şimdide 5 kitap için çıldırma noktasındayım Agustosa Kadar kim Dayana bilirki ya !!!

Kendimi merakımım kontrol altında tuta bilmek için baştan baştan baştan Fetediyorum Lux'u ...

ßu seri kesinlikle filmi çelicek bir seri fakat kesinlikde orjınal bir film olmalı baştan savma birşey kesinlikle olmamalı okuyucuların beklentılerı çok yuksek olucaktır ve bu beklentılere uygun bir film olması gerekmektedir. Kitap içinde alıntı yapmak yada çok fazla detaya girmek istemiyorum alıp okumanızı bunu heycanı kitabı okurken tatmanızı tavsiye ediyorum !!!

Jennifer L. Armentrout Sen Harika bi yazarsın !!! Yeni seriside kesinlikle harika olucaktır ...

Profil Resmi
10 puan

Lux serisinde bu kitabı okuduktan sonra önceki kitaplarda hiç birşey olmamış ki dedim ve kitap öyle bir yerde bitti kı son kitap ne zaman çıkacak ya demeye başladım :)

8 puan

Bu kitapta diğerlerine oranla Daemon ve Katy sahneleri daha duygu yüklü olmuş. Ama çok fazla aksiyon vardı. Hep bir savaş hep bir kargaşa. Jennifer her zamanki gibi muhteşem bir iş çıkarmış ama bazı bölümlerden sıkıldım gibi.

10 yıl, 5 ay
7 puan

Yorumsuz... Bi konuşsam okumayanlar küfreder

9 puan

Serinin en sevdiğim kitabı.Final kitabını bekliyorum ama bitince üzüleceğim serilerden biri.okumamış olanlara tavsiye ederim :)

10 puan

Serinin en heyecanlı kitabı.

Profil Resmi
10 puan

lütfen 5. kitap hemen çıksııın lütfen!!
acaba deamon hangi tarafı seçecek sonu nasıl bitti öyle ya meraktan çatlarım artık umarım en kısa zamanda 5. kitapta çıkar :) herzaman dediğim gibi yine harikaydı kat ile evlendiler yahu !! çok sevindim valla :) kat'e yaptıkları şeyler çok acıklıydı ve can yakıcıydı yazık yaa falan dedim tabi deamon hemen iyileştirdi ama yinede yapmasalardı keşke falan dedim :) seriyi başan sona okumanızı tavsiye ederim

10 puan

Ahhhhhh bu jenny beni delirtecek!!!! Her şey güzel hoş giderken daemonlu kate nice nice sayfalar okuyup en heyecanlı yerde kitabın son bulması yok mu !!! işte tam o anda jenny yanımda olsan da seni boğsam diye dua ediyorum inan ki!!!
Köken harika bir kitaptı. Müthiş akıcı ve bol aksiyonlu.Ve tabi ki tapılası sayfalarca buram buram aşk!!!
5. kitap sabırsızlıkla bekliyorum....

10 puan

Diğer üç kitapta güzeldi ama bu başka güzel ..

9 puan

Yazar gerisinde feci bir merak bıraktı. Umarım 5. kitap en yakın zamanda çıkar.

9 puan

http://illekitap.blogspot.com.tr/2016/02/jennifer-l-armentrout-koken-lux-4.html

Uzunca bir aradan sonra Lux Serisini bitirmeye karar verip kalan son iki kitabımı da peş peşe okumaya başladım. Köken bitti ve hali hazırda Direniş'e başlamışken hemen yorumu yazayım dedim :)

Artık bir çoğunuz bu seriyi biliyor ve hatta sonunu dahi getirdi serinin o yüzden okumayan kalmıştır diye düşünmeden rahatlıkla kitaptan bahsedebilirim.
Jennifer L. Armentrout, akıcı, merak uyandırıcı sıkmayan boğmayan, adrenalini bitirmeden heyecanı her an doruklara çıkmasını garantileyen bir kurgu oluşturmuş ve bunu ilk üç kitapta başarılı bir şekilde devam ettirmekle kalmamış serinin 4. kitabında doruklara çıkarmış.

Kitapta heyecanı ve adrenalini hissederken aşkı da hissetmemek mümkün değildi. Belki de bu kitap diğer üç kitabın yanında en aşkı hissettirendi. Çünkü Daemon ve Kat'in birbirlerine karşı yaptıkları onca fedakarlık ve birbirlerini hayatta tutmak adına verdikleri onca savaş aşk işte bu dedirtti.

Okuyan biliyor ki, 3. kitap Opal, Kat'in Diadalos'un eline düşmesi ile son bulmuştu. Bu kitapta ise, Diadalos'un ne olduğunu ne yaptığını ve dahası Kat ve Daemon'u neden bu kadar çok isteyip peşlerine düştüğünü anlatıyor.

Tüm o işkenceler, deneyler arasında Daemon ve Kat'in kusursuz aşkını da okumak kitabı sevilesi hatta tapılası duruma getiriyor.

Kitaptaki en büyük sürpriz ise Köken'lerdi. Kitaba başlarken kökenin hep Daemon'ın genleriyle, onun geldiği gezegenle ilgili olduğunu düşünmüştüm ama beni oldukça şaşırttı. Köken bambaşka bir şey çıktı!

Kitabın her satırı heyecan vericiydi ama özellikle Kat ve Daemon'ın 51. Bölge'den kaçma sahnesi ve Vegas'taki savaş kısmı... soluksuz okuttu!

Yazarın çok kötü bir özelliği var serinin her bir kitabını çok can alıcı noktalarda bitirmek... bunda da aynısını yaptı. Öyle bir bitti ki ağzım açık neye uğradığını şaşırmış bir halde kapattım arka kapağını.

Şayet seriye henüz başlamadıysanız, okumadıysanız tavsiyem 5 kitabını da peş peşe okumanız. Çünkü bir macerayı ara vermeden kesintiye uğratmadan okumuş olacaksınız.

Normalde kitaplarda karakter geçişli okumaktan hiç hoşlanmam. Bu kitapta Daemon ve Katy'nin tarafından anlatıldı, geçişliydi kurgu. Ama bu beni hiç rahatsız etmedi. İnanın ki sanki başka türlü yazılamazdı diye düşündüm. Her ikisinin de dünyasını okuma fırsatımız oldu bu şekilde.

Neyse çok uzatmadan bitiriyorum yorumu.

Kitabı ilk üç kitaptan daha çok beğendim. Hatta bayıldım. Niye bu kadar süre bekletmişim anlamadım :)

Yorumumu artık bitiriyorum ve şiddetle tavsiye ediyorum okuyun :D

Ahh bu arada yorumumu Katy'nin bir cümlesi ile bitirmek istiyorum. Bütün olayların, kaçmanın, hengamenin arasında Katy'nin bu düşüncesi... aha ben de olsam aynısını düşünürdüm dedim :)

Katy'e deli, kaçık, uçuk diyebilirsiniz... ama hangi kitap kurdu aksini düşünüp kitaplarını es geçebilir ki ;) Sanırım bir kitap kurtları Katy'nin duygu ve düşüncelerini anlıyoruz değil mi ;)

10 puan

Deamonnnn :)

10 puan

Her yorumumda "bu nasıl bir sondu?" dediğim doğrudur.Şöyle bir baktığımda son yorumlara,üst üste bayağı yazmışım bu 'repliğimi' 😂 Ve yinee aynı şeyi bu kitaba da yazacağım/söyleyeceğim.Bu nasıl bir sondu?!?!?!
Bayıldım yav.Harbiden de en favori kitabım buydu galiba bu seride.Çok çok çok sevdim.O sondan sonra o kadar çözülecek sorun vardı ki,içim bunaldı.Sanki ben Kathy yerine geçmişim de ne yapacağımı düşünüyorum.😂 Hatta Direniş kitabına hemen başlayamadım bile.Soruları(o kadar çoklar ki) kafamda toplayamadım.Bunu nasıl çözecekler,Dünya'nın hali ne olacak,Daidalos işi n'olcak?Kafamda deli sorularrrr 😂
Beth olayına ben Daemon'ın aksine çoook sevindim.Spoiler vermek istemiyorum,o yüzden 'olay' diyorum.Okuyanlar bilirler .😉
Archer ve Dee.Olabilir bence bu ikili.Hoşuma gitti.Olsunlar,olsunlar 😂
Yeri gelmişken kitabın sonlarında Vegas'da bir olaylar olaylar oluyor,üfff.Okuma da yanında yat😂😂 Aksiyon tam dozundaydı,beni etkileyen de özellikle bu olaylar oldu.Andrew,Ash...😞😢 Mathew😡😱👿 Spoiler vermemek için artık smileylerle ifade etmeye çalışıyorum kendimi artık. Bu kitap daa --->😍😘😣😞😌😔😱😱😇😎😶👿😡😟😵😲😑😏...
Beğendiğim kitaplara yapacak yorum da bulamıyorum esasen.Bence okuyun ya!

8 puan

çok feci yerde bitti , serinin son kitabı için sabırsızlanıyorum..

10 puan

Kapıların kapanmasının Kat'i benden ayırmasının üstünden otuz bir saat, kırk iki dakika ve yirmi saniye geçmişti.
Onu en son otuz bir saat,kırk iki dakika ve on saniye önce görmüştüm ..

Daemon için zaman işte o andan itibaren durdu, bu nedenle Daemon çok sinirli, çok öfkeli , önüne çıkan herkesi yok etmeye hazır, çünkü Weather Dağı'n da işler yolunda gitmedi ve Kat Daidalos'un elinde ...

Serinin diğer kitapları çok iyiydi ama bu dördüncü kitaba bayıldım, sona yaklaşırken gerçekten de herkesin safı belli oluyor, en yakınındakilerin ihanetini öğreniyorsun, kayıplar yaşanıyor, köken çocuklar ayrı bir felaket.

Ve koca bir şehri Las Vegas'ı cehenneme çevirdiler tam beyaz perdede izlenecek bir sahneydi, sonunda ise gökten gelen yüz binlerce yeni ziyaretçiyle savaş başlıyor ...

Son kitap için sabırsızlanıyorum Black'lerin tercihi kimden yana olacak , köklerini mi yoksa insanlarımı seçecekler :)

Daemon ve Kat her zaman ki gibi harika aralarındaki aşk ve tutku sınır tanımadan soz hızla devam ediyor..

http://gulunkitapligi.blogspot.com.tr/

geri ileri