Kızım Olmadan Asla

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
10 puan

kesinlikle muhteşem

11 yıl, 11 ay
9 puan

Etkileyici

Profil Resmi
9 puan

Okunması gereken, hiç unutulmayacak kitaplardan...Edebi anlamda değil ama kaybedilen bir çocuğun arkasından verilen savaş anlamında...

9 puan

Tam bir trajedi. Olayı trajik kılan ise tamamen gerçek oluşu.
Son derece modern İranlı bir doktor olan Moody hayatını Amerika'da kurar. Başarılıdır, evlenir. Amerikalı eşi Betty ile mutlu bir hayat sürüyordur. Şeriat devriminden sonra Moody Betty'i ülkesine tatile gitmeye ikna eder. Betty'nin Ortadoğuya gitmek hakkında korkuları olsa da, kocasının ısrarlarıyla kabul eder.
İşte bütün olay bundan sonra başlar. 15 günlük tatil tutsaklığa dönüşür.
Tahran'a iner inmez bizim modern doktor tamamen değişir. Kocası Betty'i döver, kredi kartlarını, parasını, kimliğini alır. Kızlarını bırakması kaydıyla karısına dönme izni verir.
Bu sırada Betty'nin kızı şeriat hükümlerine göre eğitilmekte ve Betty kızından her geçen gün uzaklaştığını hissetmemktedir.
Ve tek yolun kaçmak olduğunu anlar...
Güzel bir kitap okumadıysanız tavsiye ederim.

Profil Resmi
9 puan

Bir annenin dramı...

Profil Resmi
7 puan

Çok duygusal

Profil Resmi
9 puan

Sürükleyici ve güzel bir dil ile anlatılıyor kitap. Konusu cok duygusal. Bir annenin yaşam mücadelesini anlatıyor. Ben cok beğendim, çok güzeldi. Filminin çok basit olduğunu fark ettim. Kitapta ki ayrıntılar okunmaya değer. Tavsiye ederim :)

Profil Resmi
10 puan

ağla ağla öldüğüm kitap ..

Profil Resmi
10 puan

Gerçek bir öykü. şeriatın gerçek yüzünü görmek isteyen herkes okumalı, filmi de var. tavsiye ederim.

8 puan

Çok küçükken okuduğumdan mıdır bilmiyorum beni çok üzen kitap...güzeldir..

3 puan

yazarın yaşadığı ne olursa olsun kitabın başlangıcından sonuna kadar bir ülkeyi herşeyiyle eleştirip daha doğrusu aşağılaması hiç hoş diildi..üstelik yaşadığı şeyleri bütünüyle bi halka mal etmesi de çok saçmaydı..objektif olamaması bir yana, okuduğum her satırda resmen buram buram propaganda kokusu vardı ve zorla bitirdim..kesinlikle tavsiye etmiyorum..

10 puan

acı içine çöreklenir ve insanlar rejimler değişir senin hayatın yok olur

10 puan

abimin eşi bu kitabı okumam için çok ısrar etti. kitabı bir solukta okudum. İranlılardan nefret ettim. Nasıl bu kadar acımasız duyarsız olabiliyorlar diye ? yemeğe her oturduğumda aklıma omların yeme tarzları geldi aklıma. Banyoya her girdiğimde banyoları geldi gözümün önüne.. 10 üzerinden 1000 verebileceğim bir kitap

1 puan

Fazla ajitasyon var, araplar ve onların kültürü hiç anlaşılmaya çalışılmamış, klasik avrupai bakış açısıyla yargılamış Allah yargılamış. Gerçekten yazarın yaşadığından bile şüpheliyim, yaşadıysa da kendi kocasının karakterini tüm millete mal etmiş ki bu ultra saçma.

11 yıl, 2 ay
10 puan

kesinlikle çok iyi

8 puan

Betty amerikalı 3 çocuk annesi bir kadın ikinci eşi Mudi iranlı bir doktor ve bu eşinden mehtap isminde bir kızı var. Amerikada mutlu birliktelikleri sürerken iki haftalığına iran a eşinin ailesinin yanına tatile giderler. Olaylar bundan sonra başlıyor. İki haftalık tatil Mudi nin ailesinin yanında kalma isteği ile kalıcı hale dönüşür. Betty ve mehtap bu durumdan hoşlanmasalarda Mudinin zor kullanması karşısında kabul etmek zorunda kalırlar. İrandaki savaşı hayat şartlarının ve yaşam mücadelesininde anlatıldığı kitapta bir annenin kızı için yaptığı fedakarlıkları anlatıyor aslında ismindende anlaşıldığı gibi kızı olmadan gidemeyen bir annenin gerçek yaşam öyküsü anlatılmış bu kitapta. İranda kadınlara verilen önem ve bir amerikalının gözünden müslümanlıkta irdelenmiş üzücü ve kahredici çok sahne mevcut malesef. Okunması gereken bir kitap herkese tavsiye ederim.

9 puan

Bir zamanlar sevdiğin ve tanıdığını sandığın adamın, bir yabancıya dönüşmesi, şiddet uygulaması ve buna katlanmak zorunda olmak...

Betty, İran'da, kat kat kalın kıyafetlerin, çadorun (bir çeşit çarşaf) altında tacize de uğrar, öldüresiye dayak da yer kocasından, çorabı düştüğü gerekçesiyle pasdarlar (devrim muhafızlarına verilen ad, kadınların giyim kuşamlarına, iyice örtünüp örtünmediklerine dikkat eden muhafızlar) tarafından da durdurulur... Kızının elinden alınacağı korkusunu iliklerinde hisseder...

Her kadının okuması gereken, ne kadar şanslı olduğumuzu bir kez daha gözler önüne seren önemli bir kitap...

http://kitapsevinci.blogspot.com.tr/2015/09/kizim-olmadan-asla-betty-mahmudi.html

9 puan

Harika bir kitapti icim acidi resmen hele ki gercek olusu.. Elimden birakadim.
Tavsiye edilir.

8 puan

Bayram gezmeleri süresince şarj aleti gibi yanimda tasidim. Bölük pörçük okumamdan dolayi odaklanamadigim zamanlar oldu.kitabi elimde gören aa ben bunun filmini izledim ayy cok guzeldi falan dedi Sürükleyici bir kitap. İran hakkinda yazilanlar oldugu gibi abartilmadan yazilmiş. Dogrular yazılmış. Betty gibi olup İranda yaşamak zorunda kalanları Allah tez zamanda kurtarsın.

geri ileri