Kişisel Bir Sorun

En Son Değerlendirmeler

8 puan

düşündürücü bir kitap, insan kendini kahramanın yerine koymadan edemiyor.

5 puan

Romanın sonunun anlatım açısından biraz eksik kaldığını düşünüyorum. Türk romanı olsaydın yeşilçamdan etkilenmiş derdim.
Toplam olarak bakıldığında gerçek hayattan alınarak yazılan etkileyici bazen temposu yükselen acaba ne olacak dedirten bir roman. Roman karakterleri ne kadar gerçeği yansıtıyor merak ettim doğrusu, Japon insanı gerçekte böyle midir ? yoksa yazar sıra dışı insanı mı yazmış.

9 puan

Yazarın otobiyografik hikayesi olarak düşünürsek üzücü bir olay ama edebi yönden düşünürsen tavan yapmış resmen:))

8 puan

Hakkında çok şey konuşmak istediğim kitap. Durmadan kendi kendime sorular sorup durmama neden olan kitap. Bird'ün o kişisel sorunu için kafamda kurduğum mahkemelerin cümlelerin hiç biri nihayetine ermedi. sürekli yeniden yıktim yeniden yaptım. Nobel alacak bir edebiyat eseri midir sorusu bana çok yersiz geldi. Tabi ki bazı ''sorunlar''dan bahsetmek icin tasarrufa gidilmis ama o da bana bir tercih gibi geldi. Ayrıca kitabın sonunu olayın sadece bir kaç günde geçmesini pek tutmayacak olan okurlar için gayet tatmin edici buldum ki bi kitabı güclü yapan özelliklerinden biri de bu zaman durumudur bence.

4 puan

Kendisi de engelli bir cocuk sahibi olan yazar nedeniyle sanirim buyuk beklentiler icinde basladim kitaba fakat tam bir hayal kirikligi oldu...

7 puan

çok garip bir kitaptı ne kadar yargılamak istemesemde bird ü çok yargıladım kafamda sona doğru doğru bir şey yapması yazarın gösterdiği gibi onu olgun ve iyi bir insan yapmaz bir baba böyle olmamalı , bebeğe kitap boyunca üzüldüm yazarında engelli bir çocuğu olması bunlar kendi hislerimiydi acaba dedirtti ve bu düşünce beni çok rahatsız etti ,kendimi hep onun yerine koymaya çalıştım ama anne ve baba farkı bu sanırım kadınların bu şekilde düşünebileceğini sanmıyorum

7 puan

7.1

geri ileri