Kır Zincirlerini

En Son Değerlendirmeler

4 puan

Juliana Applegate ve kardeşleri maddi olarak zor durumdadır ama hayatları yolundadır. Evlerine babalarına çok benzeyen biri gelinceye kadar.
Gabriel Sinclair'i önce ki kitaplardan tanıyoruz. Çocukluğu kendisinden nefret eden, sevgi görmediği babası sandığı adamla geçmiştir. Daha sonra da gerçekleri öğrenmiştir. Artık gerçek babasını bulur ve karşısına çıkar.
Annesi ile markizin kötü bir evliliği vardır. Annesine kötü davranır. Bu yüzden annesi de kaçmış ama markiz onu bulup getirmiş öldürmekle tehdit etmiştir. Gerçek babası ise annesine aşıktır. Kaçmayı önermiştir ama o kocasından korktuğundan ve ondan bir çocuğu olduğundan kabul etmemiştir. Kocasının şüpheciliği artınca da ayrılmışlardır. Daha sonra yeniden karşılaşmışlar ve bu kez diğer kitaplardan tanıdığımız Gemma olmuştur.
Gabriel babası ile yüzleştikten sonra babası üvey kız kardeşlerinden birini ziyaret etmesi için davet etmesini ister. Sakattır ve durumları iyi değildir. Kızlarının iyi bir evlilik yapmasını ister. Gabriel kabul edince de gidecek olan kız Juliana olur.

Gabriel'in evinde salgın hastalık ortaya çıkar ve karısı Psyche'nin annesinin arkadaşı Julia'ı kendi evinde ağırlar. Evde bir de vaftiz oğlu Sir Oliver Ramsey vardır. Oliver çekingen bir bilim adamıdır. Juliana ile de aralarında çekim olur. Bir de vaftiz annesinin başına gelen durum ile ilgilenme işi ikiliye kalınca ikili iyice yakınlaşmış olur.

Kitapta ikili ve hikayelerinden çok Gabriel'in sonunda babasını bulmasını yüzleşmesini sevdim. Onlar en iyi detaylardı. Kitabı çok sevemedim.

3 puan

Çevirisi problemli

geri ileri