Kinyas ve Kayra

En Son Değerlendirmeler

7 puan

Hakan Günday'ın Piç'ten sonra okuduğum kitabı. Günday'ın ilk kitabı ve lise zamanlarında başlamış yazmaya.

Bazı kitapları, altını çizmeden okuduğum zaman yeterince sindiremediğimi düşünürüm. Kinyas ve Kayra da sindirilecek o kadar çok satıra sahip ki. Tespitler ve kelime oyunları ile kendini okutturabiliyor.
Hakan Günday'ın kitapları, insanın kendisini basit hissedecek bir megalomanlığa, marjinalliğe ve nihilistliğe sahip oluyor. Gene de Kinyas'ı da Kayra'yı da seviyor insan.
Günday'ın ilk romanı olduğundan herhalde bazı konulardaki eğretiliği hissediyor insan. Aksiyonun yer yer mantık çerçevesinden çıkması, fazla sadizm ve mazoşizm gibi. Ama en önemlisi de Piç'de olduğu gibi ana karakterlerin birbirine çok fazla benzemesi ve hatta karıştırılması.

-Azıcık spoiler olabilir.-
Karakterlerin sonlarının tahmin edilebilir kurgulanması, Hakan Günday'ın olay örgüsü içinde rakısıyla beraber olması, Anita ve Melis'in aslında aynı olması ve yardımcı karakterlerin de en az ana karakterler kadar ilgi çekici olması da kitaptaki diğer hoş ayrıntılar.
-Azıcık spoiler olabilir.-

Diğer bir yandan da bu kitaptan çıkarılacak en önemli düşünce benim için, insanın seçimleriyle var kalabilmesi/olabilrmesidir.

Kitap, hayatımın gençlik döneminde Kayra'nın güzelliğiyle hatırlanacak bende.
"Varlığıma nedensizlikten delirdim ben."

Profil Resmi
10 puan

Hakan Günday'ın en başarılı romanı. 10 üzerinden 10..

7 puan

http://ebediyenedebiyat.blogspot.com/2012/04/kinyas-ve-kayra-hakan-gunday.html

8 puan

Zargana mı yoksa kinyas ve kayra mı en sevdiğim kitabı der ve zargana cevabı veririm. gerçek isimlerini söyleyeyim mi?? bu laneti benden önce okusun diye kitabı verdiğim arkadaşım yapmıştı bize, size bunu yapmam .)

Profil Resmi
9 puan

Üstüne yok

11 yıl, 4 ay
8 puan

http://hilalbozkurt.com.tr/kinyas-ve-kayra/

8 puan

Biraz abartılı da olsa genel olarak güzel bir kitap. Güzel mottoları var. Yer altı edebiyatından hoşlananlar tercih edebilir.

10 puan

Bazı betimlemeler bana göre uzun sürüyor ama kitap genel olarak harika ! İki günahkarın seçtikleri farklı yollar ve farklı iki son. Herkes için iki son vardır, hangisini seçeceği kişinin kendisine kalmış. İyi ve kötü sonu kendi gözünden anlatmış. Çok da güzel olmuş.

Profil Resmi
9 puan

Hiç..

10 yıl, 1 ay
Profil Resmi
8 puan

ah şu uykusuzluk

7 puan

http://kitapbocegim.blogspot.com/2013/03/kinyas-ve-kayra-hakan-gunday.html

Profil Resmi
10 puan

uzun bir yolculuktu.
-burada her şey var!

10 yıl, 11 ay
10 puan

Kinyas ve Kayra Hakan günday ile tanışma kitabımdı sonra üzerimde yarattığı etki ile diğer kitaplarını da bir solukta okudum diyebilirim.Ne kadar melankoli,nihilist denilse bile hakan gündayda ki zeka ve kelime oyunlarında ki keskinliği çok rahat görebileceğiniz bir kitap. Kesinlikle okunmalı!

Profil Resmi
9 puan

Hakan Günday'ın hayretler içinde okuduğum ve hayran kaldığım ilk kitabı. Sonrasında bu durum bende alışkanlık yaptı.

9 puan

yerli malı yurdun malı diyebileceğimiz güzel bir etkileyici melenkolik bir havası olan güzel kitap

9 puan

Yerli bir yazarın böyle müthiş bir eser ortaya çıkarması gerçekten büyüleyici.Mutlaka okunmalı dediğim istisnai kitaplardan biri oldu.

9 puan

George Orwell 1984'ten sonra okuduğum en sıradışı roman. Hakan Günday'ın anlatım tekniğini çok sevdim..

8 puan

Şuan yaşıyor olan, sevdiğim yazarlardan biri. Yaşayan yazarları pek sevmem genelde. Bu noktada daha net anlaşılır sanırım tavrım, Hakan Günday'a ve Kinyas ve Kayra'ya.

Profil Resmi
10 puan

Hakan Günday'ın en iyi kitabı. Sonrakiler bunun gibi tat vermedi. Yalnız ağır depresyonlara sürükleyebilir. Mutsuzlar okumasın.

7 puan

Kitap bircok kisiden duydugum gibi beni de zorladi malesef okurken.yanlis donemlerde kesismis saniyorum bu kitapla yollarimiz.
Ilk 200 sayfadan sonra daha kolay akti ama yine de hemen bitirmeliyim hissi uyandirmadi bende.
Kitabin 3 bolumde islenmesi finalin 2 yola ayirip birinin iyi birinin koti bitmesi ve kitabin oconde bizzat hakan gunday karakterinin olmasi benim icin guzel olan kisimlardi.fakat kayranin yolunun da kinyasin yolunun da daha net bitmesini isterdim.sadece yazdiklarini yollamalarini okuyucuya buyuk is dusurse de kendi hayal gucumdense hakan gindayin nasil sonyclandirdigini bilmek isterdim.
Keske bu kitabi 3 5 sene once okusaydim eminim o donemde okumus olsaydim benim icin onemli kitaplar listesinde rahatlikla yerini alirdi...

Profil Resmi
10 puan

Basucu kitabim olarak yerini aldi!

Profil Resmi
10 puan

Hakan Günday ın bu adam bu kitapları hangi kafayla yazıyor dediğim kitaplardan biridir yazarın tüm kitaplarında aforizması çok ama ben sevdim.

Profil Resmi
10 puan

Çok ser olduğu kadar polen kadar hafif bir kitap.

10 yıl, 10 ay
7 puan

sıradışı

8 puan

ilk başlarda sıkıcı gibi dursa da sonradan açılan bir kitap. karakterlerin ruhsal dünyaları sıradanlıktan öyle uzak ki ister istemez içine çekiyor, merak uyandırıyor. çok farklı pdikolojilerle karşılaşıyorsunuz kitapta. en dibi de görüyorsunuz zirveyi de..

http://www.gencufuk.com/home/kultursanat/kitap/kinyas-ve-kayrahakan-gunday

Profil Resmi
8 puan

Ölüm kavramının çokça içinde barındıran bir kitap,uzun uzadıya betimlemeler olmasına ragmen yinede güzel bir kitapdı.

Profil Resmi
9 puan

Akıcı bir dille yazıldığını düşünmüyorum ancak cümlelerin derinliği okuyucuyu kendine çekiyor.Özellikle yeraltı edebiyatından hoşlananlara önerbileceğim bir kitap.

Profil Resmi
5 puan

Kinyas ve Kayra kendilerini toplumun dışında görmek isteyip çok uzaklara, Afrika’ya kaçak giden iki yakın arkadaş. Zihin ölümlerini gerçekleştirmek ve dünyada hiçbir vicdan unsurunu bırakmamak için savaşan iki savaşçı aslında. Kayra, biraz daha psikopat ve kapital sistemin bir simgesi olarak çıkıyor karşımıza. Kinyas ise bu düşüncelerden kurtulup “sıradanlaşma” konusunu simgeliyor. Herkesin okumasını tavsiye ettiğim bir kitap ve kendinizi merhamet, acıma duygularının insanların ne şekilde hiçe sayabileceğini gözler önüne seriyor.

10 puan

deydey

Profil Resmi
10 puan

onu okuduğumdan beri hayatımda bu kadar kendimi aptal hissetmemiştim, hayatımı değiştiren bi kitap, KENDİNİZDEN BİRŞEYLER MUTLAKA BULACAĞINIZ BİR KİTAP

geri 1 | 2 | 3 | 4