Kimi Öptüğüne Dikkat Et! (Karanlık Elementler, #1)

En Son Değerlendirmeler

8 puan

Harika bir kitap daha okumuş bulunmaktayım sevgili okuyucular.
İblisler ve melekler... Bu aralar bu konuda çok fazla kitap yazılmaya başlanmış olsa da bu Kitabın yeri bir ayrı. Tabi Roth'un yeri apayrı. Peki Roth kim?? Roth kitabımızın (bence) en yakışıklı ana karakteri. Sadece yakışıklılığı mı?? Hayır. Gerek Bambi (yılanı) ile gerek Guns N Roses'a olan düşkünlüğüyle gerekse o ince ve keskin her şeyin altından bir espri çıkartabilecek mizah anlayışıyla beni kendine aşık etti 😍. Beni kitabın sonunda ağlatmayı başaran kişi. Ama niye ağlattığını söylemiyim de vurgun yemeyin 😄.

Bir de ana kız karakterimiz var. Layla. İki kişi arasında kalan kızlardan her zaman nefret etmişimdir. Hele bir de benim tercih etmediğim karakteri seçince daha da gıcık oluyorum. Bu kitapta daha kızımızın kimi seçtiğini öğrenemesekte ikinci kitapta öğreneceğimizi umuyoruz (lütfen Zayne'i seçmesin).

Zayne... Kitabımızın ikinci erkek karakteri her ne kadar yakışıklı olsa da bir Roth değil yani. Zayne, Layla ile aynı evde kardeş gibi yetişmiş biri. Ama bu onların birbirlerine karşı duygular hissetmelerine karşı değil. Hoş ikisinin de tam olarak hislerini anlayabilmiş değiliz ama neyse.

Son olarak lütfen Roth geri dönsün ve ikinci kitap bir an önce çıksın.☺️ Esen kalınız

8 puan

Fantastik severlerin bayılacağı bir kitap daha.Ben de beğendim ama konuyu ilk başlarda anlayana kadar zorlandım. Sonrasında ise okuması kesinlikle zevkliydi

7 puan

Jeniifer L. Armentrout hakkında en sevdiğim şeylerden biri de kadın hiç boş durmuyor! Çok sevdiğim bir yazar ve her seferinde kısa aralarla yeni kitaplarını okuyabilmek muhteşem! Bu yeni serisine gelince... Bu seride de genelde young adultlarında olduğu gibi fantastik bir anlatım tercih etmiş. Seriyi şu an çok mu mükemmel buldum? Hayır. Okudukça seveceğimi düşünüyor muyum? Belki. Ben okumak için serinin birkaç kitabının daha çevrilmesini bekleyin derim ama şans verip vermemek size kalmış... iyi okumalar.

9 puan

Dex'in en yeni kktaplatindan ki bende yeni cikan kitaplara bakinca gordum ve Jennifer'in kitabi olunca hemen yapistim!
Ki iyikidr yapisyim.

Klasik serilerin baslangici sekilleri gibi baslari bi parca sıkiciydi amaaaa ! Sonra Boooom! Kitap birden bire bitti :(

Kitap fantastik bir seri iblisler melekler.ki muhafiz olarak geciyo onlar burda. Yahudi efsanelerinden Lilith bile hikayeye dahil.
Yari iblis yari muhafiz bir.kizimiz bir velihat prens ve bir klan Velihatti ... " Iyi gorunenler her zaman.iyi degillerdir ... "
Aha birde Sevimlimi sevimli ( kendileri devasa bir yilan olur ) Bambimiz var ve Roth'un deyimiyle Layla'dan hoslaniyo Zayne'yi hic sevmiyo :D

Kurguyu sevdim bir an.kendimi Supernaturel'de gibi hissetmedim desem yalan olur
Inisli cikisli harika bir #Fantastik Seri daha ... Işin yoksa.bekle 2 kitap ciksin.diye kim bilir ne.zaman gelicek !!!

Ah ahh kisa bir alinti gelsin ki bu alintida brnim.gozlerim yasardi. Ve ilk.defa.meleklerden yana.degil iblisten yanayim sanirim :((

"Hayır! Hayır!"
Çiplak ayaklarimla pislikte ve kanda kayarak koştum.Tam o sirada Abbot,kara tuzu tuzaga dogru firlatti."Roth, yo!"
O kisafik anda,bir saniyenin kucucuk bir diliminde,Roth'un altin rengi gozleri benimkilerle bulustu.
"Özgur irade, ha? Kahretsin. Berbat bir şey." Sonra gülümsedi -bana gülümsedi- ve bu, derin gamzelerini ortaya seren,gercek bir gulumsemeydi.
"Seni bulduğum anda kendimi yitirdim."
Sesim çatladi, kalbim de ...

10 puan

Yine bir J.L.A. klasiği.

Çünkü bu kadın ne yazsa yazdığı şey hayat buluyor. Alışveriş listesini bile okuyabilirim - o derece ( ki bu listede süt ve kurabiyenin de maddeler arasında olacağını düşünüyorum ) yani.

Kitabın orjinal adı, Türkçe adı, her iki edisyonundaki kapağı olsun bana hormonlarına göre hareket eden gençleri çağrıştırdı. Okumak için çekincelerim vardı. Dex, plus'tan yayımlamayınca ben de daldım kitaba. İyi ki de okumuşum :)

Karakterleri -Zayne ve Roth- ben bazı yönlerden Melez Sözleşmelerindeki Aiden ve Seth'e benzettim. Yazarın o kadar çok kitabı var ki bir yerden sonra karakter tekrarına girmesi gayet doğal. Yine de 'olmamış bu yenisini yaz' demek yerine 'seriye devam' diyorum ;)

Ve bu sefer kızı kapan bence farklı olacak ama benim gönlüm hala aynısında.
Sadece 'okuyun' diyorum :)


" Tony, ekrana bu kadar yakın oturma konusunda ne demiştim ben sana? Gözlerin bozulacak."
"Gözlerime bir şey olmayacak. Bunu gördüm."
Hangi çocuk ebeveynine böyle bir cevap yapıştırmak istemez ki :D

9 yıl, 1 ay
10 puan

Bu kadına bayılıyorum! Okumadığım kitabı kalmadı ve hepsi de bende büyük bir yer kapladı. İşte bu kitapta (seride) onlardan biri oldu. Roth sanki şuan kadar yazdığı erkek karakterlerin toplamı gibiydi. Daemon alaycılığı, Aiden olgunluğu ve Hunter kötü-iyi karışımı o seksiliği vardı. Şimdi ben ne yapacağım? İkinci kitap ne zaman çıkacak? Deliririm kesin. Tavsiyem serinin ikinci kitabı da çıktıktan sonra alın okuyun çünkü bu sona yürek dayanmaz. Ah Roth kötü adamım benim. İblislere de artık kötü gözle bakmıyorum arkadaşlar çünkü bu iblis tam yemelik 
Layla ilk başlarda sinir oldum şu inkâr aşamaları bu kızımızda da oldu ama sonunda epey iyi bir kabulleniş yaşadı. Yarı iblis yarı muhafız Layla. Ama hep iblis yanından nefret edilerek büyütülmüş. Yani, diğer benliğini inkâr etmesi normal. Bombaya gelince anne babasının kim olduğunu öğrendiğinizde epey şaşıracaksınız. Layla’nın arkadaşları Sam ve Stacey çok tatlılardı.
Zayne ; ona pek değinmek istemiyorum sevdim sevmesine de davranışları kafamı karıştırdı. Gerçekten Layla’yı küçük kız kardeş gibi mi yoksa başka türlü mü sevdiğine anlam veremedim. Peki babası abbot! Adama çok gıcık oldum. Ben yine dönüp dolaşıp roth’a gelmek istiyorum. Jennifer ah Jennifer! Neden hep erkek karakterlerine “geri dönülemez bir biçimde aşık oluyorum” Neden? (özellikle dövmesine küüçük(!) Bambi’ye bayıldıım). Jeniffer L.Armentrout’un tüüm kitapları tavsiyemdir.

Roth: “ Seni bulduğum anda kendimi yitirdim.”
Sesim çatladı, kalbimde..

Tony “Neden size bir şey söyleyeyim? O hiç kibar davranmadı.”
Roth “Ben kimseye kibar davranmam”
Tony Layla’yı göstererek, “Ona kibar davranıyorsun ama”
Roth: “Çünkü o güzel.”

“ Telefonumda Zayne’nin ismini taş kafa kendi ismini seksi canavar olarak kaydetmişti.” :D

Stacey “ Seninle gurur duyuyorum. Normal bir ergenin yapacağı gibi, bir oğlanla gizlice çıkıyorsun.”
Yüzümü ekşittim. “Böyle bir şeyle ancak sen gurur duyarsın zaten.”

10 puan

http://illekitap.blogspot.com.tr/2018/05/jennifer-l-armentrout-kimi-optugune.html

Allah'ım bu nasıl bir kitaptı böyle. Bu kadın şimdiye kadar beni hiç hayal kırıklığına uğratmadı ve hep beklentimi karşıladı. Hatta bazen öyle şeyler yaptı ki soluksuz bırakıp nefes kesip hadi canım diyerek okudum kitaplarını.

İşte o kitaplardan biriydi Kimi Öptüğüne Dikkat Et! Çünkü beklediğimden daha başka bir kurgusu vardı ve cidden çok iyiydi.

Jennifer L. Armentrout; sıkmayan, akıcı ve sürükleyici kurguları kaleme alıyor. Okuru şaşırtan detaylarla süslüyor kurgularını ve öyle ki okurken kitabı elinizden bırakamıyor eğer okuduğunuz seriyse hemen devamını getirme isteğiyle doluyorsunuz. Özellikle fantastik kitaplarında muhteşem şeyler yapıyor. Mutlaka el atmalısınız.

Bu kitapta itiraf etmek gerekirse özel yeteneği olan bir genç ve aşkını okuyacağımı düşünmüştüm çünkü seriye dair yorumları okumadım ve yazarın kitaplarını konusunu okumadan aldığım için içinde ne olduğuna dair bilgim yoktu. Sadece adından dolayı kafamda değişim kurgular belirmişti ama böylesini düşünmemiştim.

Kitap; bir muhafızla iblisin kızı olan Kayla'nın nasıl bir tehlikede olduğunu ve dünya dengesi için nasıl bir tehdit oluşturduğunu anlatıyor. Tam olarak nasıl güçlere sahip olduğu anlaşılamayan Kayla, bir gün bir iblisle yolu kesişiyor. Üstelik cehennemin veliahtı olan bir iblisle... kendiyle ilgili gerçekleri bir bir öğrenirken 17 senedir kendinden saklanan sırları öğreniyor ve nasıl bir tehdit olduğunu ve nasıl tehlikede olduğunu keşfediyor.

Tabi bunlarla kalmıyor. Kayla'nın Cehennem'in Patronu olan iblise ihanet eden iblislere karşı verdiği savaşı okurken ona yardım edip bir yerden Kayla'nın kalbini çalarken kendi kalbini de ona kaptıran iblisin yani Roth'un yardımlarını ve savaşını okuyoruz.

Açıkçası gelmiş geçmiş iblisler kötüdür adetine Roth'la itiraz edebilirim. Yeminle aşık olunasıydı. Adamın özgüveni, kibri, yalan söylemesi, yalan söylediğini itiraf etmesi... koruyucu tavrı, anlayışlı olması, kafa tutması... daha sayabileceğim birçok şeyle o kadar tatlıydı ki... resmen aşık olunasıydı.

Roth'un dövmeleri süperdi. Ayrıca sahip olduğu hayvanlara verdiği isimlerse komediydi ve tam da ona yakışan bir tavırdı. Yılan Bambi'ye bayıldım... kediciklerine de... bir de yer altı dünyası yaratıkları kedilerden hoşlanmaz derler valla iblisler baya hoşlanabiliyormuş. Keşke Roth'un ejderhasını da görebilseydik ama içimden bir ses ilerleyen kitaplarsa göreceğimi söylüyor.

Zayne'i sevdim mi sevemedim mi bilemiyorum. Bazen sevdim diyorum bazen sevemedim diyorum. Çünkü bazen öyle nir davranıyor ki Kayla'ya verdiği değer ortaya çıkıyor ama bazen de... işte bazen...

Ama kitabın sonlarındaki tavırları ve Roth ile iş birliği yapması cidden takdir edilesiydi.

Ama asıl takdir edilesi olan Roth'un fedakarlığı... bir yerde ölümü göze alması ya da onun değişiyle sonsuz acıyı... açıkçası beklemediğim bir şeydi bu...

Abbot kelimenin tam anlamıyla sinir bozucuydu. Açıkçası Kayla iyi sabretti ben olsam çoktan patlardım dediğim çok fazla yer oldu.

Kitapta en çok hoşuma giden şeyde hiç olayların ve ekşının bitmiyor olmasıydı. Her an bir şey patlak verebilir potansiyeli vardı ve bu da tam benim istediğim şeydi ve bunu buldum kitapta.

Yazarın öyle bir huyu var ki... okuru bezdiriyor. Seri kitapları öyle bir bitiriyor ki damdan düşmüşe benziyorsunuz. İyi ki seri tamamlandı ve bende diğer kitapları da var. Peş peşe okuyacağım ama siz siz olun asla bu yazarın kitaplarını seri tamamlanmadan okumayın. Çok heyecanlı ve nefes kesen bir yerde "eee şimdi ne olacak" modunda bitiriyor.

Ben bu kitabı çok beğendim genelde serilern ilk kitabı konuya giriş olduğu için orta derecede bir şey olurdu ama bu kitap muhteşemdi.

Ben bu kitaba 5 üzerinden 5 veririm ve şiddetlede tavsiye ederim.

3 puan

Bu yazarın kitaplarını seviyorum, bu kitabı da sürükleyiciydi ama diğer serisini daha çok sevmiştim.

geri ileri