Kayıp Ruhlar Şehri (Ölümcül Oyuncaklar, #5)

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Vay Canına ! Serinin en iyi kitabıydı . Cassandra gerçekten çok iyi bir yazar . Kitap o kadar heyecanlıydı ki elimden bırakamadım . Ölene kadar Jace ve Clary'i okuyabilirim ama her güzel şeyin gibi bu serininde sonu var . Sonuncu kitap Mart 2014'de çıkacakmış çok var daha :/ Bu kitap da Cassandra'nın diğer kitapları gibi heycanlı bitti . Kitabın diğer bir iyi yanı ise farklı karakterlerin gözünden de aktarılmış olaylar ve bu gerçekten hoş olmuş . Karakterleri daha iyi tanımış oluyoruz ve Simon'a bayılıyorum ya çok komik :) Konuyu buraya yazmak istemiyorum çünkü spoil verebilirim bence hiçbir şey bilmeden okumak en iyisi .

10 puan

ben bu seriyi çok seviyorum :)

Profil Resmi
10 puan

SERİNİN ÇIKACAK DİĞER KİTABINI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUUUM!

Profil Resmi
10 puan

Seri gerçekten muhteşem ötesi. Her kitap bittiğinde "nasıl ya bu kitap bitmez böyle" diyorsun ama okumaya değer. Son kitapta bile soru işaretlerimle kala kaldım. Serinin devamı olmalıydı Cassandra Clare şuan n'olur kitap yazıyor olsun serinin devamı gelsin

10 yıl, 10 ay
10 puan

bu kitap için bi sürü şey söyleyebilirim ama kısaca tek kelimeyle mükemmel <3 :D

9 puan

Simon & Izzy, Alec & Magnus arasında neler olacağını o kadar çok merak ettim ki... Diğer kitap için sabırsızlanıyorum.

10 puan

Mükemmel bir fantastik serinin 5. Kitabı. Okudüğüm en güzel seri

7 puan

beni rahatsız eden bir çok unsuru bir arada barındırmasına rağmen elimden bırakamadan okuduğum kitaplar arasında..serinin en akıcı kitabıydı bence

Profil Resmi
10 puan

İyi

9 puan

Konu biraz yavaş ilerledi bu kitapta :/

10 puan

Of yaa... 6. kitap yok mu? uf tmm ya .s .s

10 puan

Ne güzel kitapsın.Sonunu kaç kere okuduğumu bilmiyorum.Kısacası okuyun.Okutun.Son kitabı beklerken ölürsem de şaşırmayın.

8 puan

Önceki kitaptan daha güzel ve sürükleyici olsa da Ölümcül Oyuncaklar'ın ilk üç kitabındaki tadı alamadım. Karakterleri -özellikle Magnus- çok sevsem de serinin uzadıkça tadının kaçtığını düşünüyorum. Yine de Cehennem Makineleri'ne yapılan göndermeler beni gülümsetti ve Kardeş Zachariah/Jem sahneleri hüzünlendirdi. Diğer kitabı okuyacak mıyım, evet ama beklentim büyük çünkü iki kitaptır oyalandığımızı ve pek olay olmadığını düşünüyorum. Magnus'un Will'i hala hatırladığını okuyup sevindiğim için 8 verdim. Bu arada Alec bu kitapta iyice saftirikleşti. Olsun hala seviyorum.
Son olarak Jace'in İki Şehrin Hikayesi kitabında Will'in yazdığı notu bulması hoştu fakat zorlama gibi hissettirdi. Yani biliyoruz kitaplar ve karakterler CM ile iç içe ama o kitabın orada işi ne, lütfen.

Profil Resmi
10 puan

geçen sene okudum ve kesinlikle süperdi. sürekli kapağına bakıp duruyordum falan :D bir jace e seviniyorum bir de sebastiana ve evet, o benim için hala sebastian. bence clary ikisini de seçebilir. sebastian gerçek yüzünü göstermeden kalbim baya bir onun için attı. diğer kitabı hala okumadım kitap fuarını bekliyorum :D ^^

7 puan

Evvet,tam tamına 13 gün sonra yorum yapıyorum.Çünkü kitabı ancak 13 günde bitirebildim.Hiç sormayın neden diye.Çünkü tam olarak bende bilmiyorum.Bir sürü nedeni var.Birincisi Prison Break diye MÜKEMMEL bir diziye başlamış olmam.İkincisi de kitaptan gerçekten sıkılmam.

Bu serinin bitmesini ve yeni bir seriye başlamayı gerçekten çok istiyorum.Farklı karakter dünyalarıyla tanışmayı özledim.Ama son kitabı da okuyacağım kesinlikle.Merak ediyorum bu seri nasıl son bulacak.

Aslında çok da kötü bir kitap değildi ama bana nedense üçüncü kitaptan sonra pek de iyi gelmedi seri.Hevesim kaçtı.Belki de bu yüzden alıcı gözle bakamıyorumdur.

Dördüncü kitabın sonunda olan olaydan kurtulmak için ,Jace'i bir durumdan kurtarmak için daha doğrusu, Clary bütün kitap boyunca çook uğraşıyor.Benden geçer not aldı.Seviyormuş abi kız :) Tabi Sebastian da işin içinde olunca haliyle biraz da zor kurtulmak.Ama merak etmeyin başarıyorlar.

Simon ve Isabelle ikilisi çok hoşuma gidiyor ama kitapta daha çok hoşuma giden bir ikili var onlara hastayım:Jordan ve Maia. Çok sevdim ikisini.İlgimi de çekti yaşadıkları olaylar felan..

Magnus ve Alec ikilisi de kitapta en çok üzüldüğüm karakterler oldu ki bu kitap ilişkilerinin kötü zamanlarını anlatıyor.Ama şunu belirtmek isterim ki başta Alec'e sinir oldum.

Epeydir yorum yapmayınca haliyle çok etkileyici de olmadı yorumum affola.Velhasıl kelam bu kitaba 7 verir miydim biliyorum ama seriye başlayanlar devamını getirsinler.

8 puan

Bu kitapta hikaye farklı açılardan anlatılarak tek bir sonda birleşmiş. Geçen kitaptan daha iyiydi ve ilk sayfadan itibaren temposunu korudu.

http://herkitapayribirdunyadir.blogspot.com.tr/2015/07/kayp-ruhlar-sehri-cassandra-clare.html

9 puan

Güzeldi fakat ölümcül oyuncaklar serisinin hiç heyecanı kalmadı.

8 puan

Gerçek Jace'i o kadar özledim ki başlarda çok sıkıldım. Tabi sonradan her şey tempo kazanmaya başladı.

SPOILER
Sebastian sen tam bir pisliksin ama kötü karakterlerden tamamen nefret etmek benim için, nedense, hep çok güç oluyor. "Canavarlar canavar olarak mı doğar yoksa yaratılırlar mı?" Bu soruyu kendime sorup duruyorum. Ne Valentine ne de Sebastian'dan tamamıyla nefret edemiyorum. Yine de bu yaptıkları kötülüklerden yüzde yüz nefret ettiğim gerçeğini değiştirmiyor. Ve Jace'in kendisi gibi olmadığı zaman hiç çekilmediğini farkettim. Dramasını bile çekmeye razıyım ama Sebastian ile can ciğer kuzu sarması Jace'e dayanamadım. Ayrıca Simon,Magnus ve diğerleri Jace ve Clary'yi kurtarmak için kafa patlatırken, Clary'nin diğer tarafta gülüp eğlenmesine de çok sinir oldum. Jace'in Demir Kız Kardeş tarafından yaralanıp kendine geldiği zamandan sonra her şey hızla gelişmeye başladı ve Simon ile Izzy'nin çok feci beraber olmasını istiyorum. Magnus'un Alec'i terk ettiği sahnede kalbim kırıldı. :(
SPOILER

10 puan

cassandra'yı öldürmek istiyorum o nasıl bir son kitap orada bırakılır mı ahh ben yeni kitabı nasıl bekleyeceğim :(

10 yıl, 11 ay
geri ileri