Kavim

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Polisiye kurgulamak gerçekten çok zor bir iş ve bunu Ahmet Ümit gerçekten çok iyi başarıyor.

10 puan

Yeni bir favori Ahmet ÜMİT kitabı! HARİKA!

Profil Resmi
8 puan

sürükleyici, merak uyandırıcı güzel bir roman.

Profil Resmi
10 puan

cok güzel bı kıtap cok surukleyıcı herhesin okumasını taviye ederim.

10 yıl, 11 ay
8 puan

Kurgu çok iyi, sade ve sürükleyici bir anlatım. Başta biraz ağır ilerliyor. Bazı yerlerde konuşmalar çok uzatılmış. Sonunu beğenmedim.

11 yıl, 11 ay
Profil Resmi
10 puan

süper bir kitap.. özellikle betimlemelere bayıldım herkese tavsiye ederim ..

8 puan

Güzel bir kitaptı gerçekten. Bir sürü bilmediğim şey öğrendim,bi çok konuda fikir sahibi oldum.Ahmet Ümit'in kitaplarını en çok bu yüzden seviyorum zaten.Her romanda bir konu belirleyip,derinlemesine araştırıp,kurguyu o bilgilerin üstüne yapması çok süper birşey.

6 puan

biraz ağır ilerleyen ve hristiyan inanışları hakkında boğucu bir anlatımı vardı, kitap sonlara doğru açıldı, katil tahmin edilebilirdi ama şaşırtıcı öğelerde vardı, başkomiser nevzat serisinin diğer kitaplarını daha başarılı buluyorum

9 puan

son derece akıcı heyecan dolu bir roman. tavsiye edilir..

10 yıl, 10 ay
10 puan

Son sayfaya kadar heyecan hiç bitmiyor.

7 puan

İlk 200 sayfayı sıkılmadan okuyabiliyorsanız gerisi zaten bir anda bitiyor...

Profil Resmi
9 puan

Ahmet Ümit'ten nefes kesen bir kitap daha. Son saniyesine kadar bilinmezliğini koruyan failiyle mutlaka okunması gereken bir kitap.

http://hayaletkitaplar.blogspot.com/2013/06/ahmet-umit-kavim.html

7 puan

Hıristiyanlık, Süryanîlik, Arap Alevîliği gibi dinî konuların da rol oynadığı, İstanbul’dan Mardin’e uzanan, devletin derinliklerinde kurulmuş yanlış düzene çarpıp geri tepen ilginç bir soruşturma bu. Ve.. araştırma sırasında karşılaşılan çarpıcı bir o kadar da yakıcı gerçekler... Geçmişe yapılan göndermeler....

9 puan

Yine bir arkadaş tavsiyesi olarak başladığım kitabımı çok severek okudum, Teşekkürler Ece Güneyi ;)
Ayrıca şiddetle Ahmet ÜMİT tavsiye ediyorum arkadaşlar, bilginize...

Profil Resmi
7 puan

Ülkemiz kültürüyle bezeli,ilgi ile okudum,hıristiyanlığın bu topraklardaki kökleri ile yüzleşmesi.

9 puan

Ahmet Ümit' in en güzel kitaplarından biri diyebilirim, oldukça sürükleyiciydi

8 puan

Ilk okuduğum polisiye

9 puan

çok beğendim

8 puan

Ahmet Ümit okumaya İstanbul Hatırası kitabıyla başladım. Her cümlesine, her kelimesine vuruldum adeta. Kavim'in ondan hiç bir farkı yok kesinlikle okunması gereken çok orijinal bir kitap. Aynı Ahmet Ümit gibi... Her kitabın sonunu beklenmedik bir şekilde bağlaması, sürükleyici bir şekilde bitirtiyor kitabı. Polisiye kitaplardan hoşlanın ya da hoşlanmayın kendinizi bir anda kaptırmış bulacaksınız...

8 puan

polisiye severler için en iyi yazarlardandır Ahmet Ümit. ayrıca kitaplarında verdiği tarihi ve güncel bilgiler polis kovalamacasınında önüne geçiyor. en güzel tarafıda bu zaten

9 puan

klasik bir Ahme Ümit.yine çok beğendim.nevzat başkomiser,ali ve zeynep'e o kadar çok alıştım ki.nasıl okurum bunu diye korkmayın.elinize aldığınızda bittiğini göreceksiniz.

9 puan

blogdan yorumlarımı okuyabilirsiniz.

10 puan

Ahmet Ümitin 4 kitabını okumuştum.Bu 5. okuduğum kitabı.Kitabın bu kadar zekice yazılmış bir kurgusunun olmasına su gibi okunup akıp gitmesine hayran kaldım. 10/10

8 puan

Ahmet Ümit'in akıcılık ve surukleyicilik dolu uslubu ve kurgusu bu romanında da yogun bir sekilde hissediliyor. Baskomser Nevzat'ın liderliğinde sizi içine çeken ve kolay kolay bırakmayan bir roman. Polisiye sevenlere ve Ahmet Ümit sevenlere tavsiye edilir.

7 puan

Aslında kurgusal manada çok iyi bir kitaptı; velakin anlatım dili o kadar basitti ki biraz can sıkıcı bir hal aldı. Diyaloglar çok samimiyetsiz ve amatörceydi. Yine de sürükleyici olduğunu söylemem lazım.

Bir de kitabın ismi ne alaka?

8 puan

Türünün başarılı örneklerinden biri, Ahmet Ümit eserlerinin ise sonrasında yazılanlar dahil şimdilik en iyisi. Dinler tarihi ile ilgili detaylı ve hassas çalışmaların ürünü olduğu belli olan bilgiler çok ilgi çekici. Başkomiser Nevzat eşliğinde adaleti sorgularken üzerinde yaşadığımız toprakların tarihine de yolculuk yaptırıyor. Ayrıca yazıldığı tarih bakımından güncel konulara da dokundurduğunu daha doğrusu ülkenin gündeminin temelde hiç değişmediğini fark ettiriyor. Dini ve siyasi açıdan sağlam göndermeler de var. Üstelik çok hassas bir denge kurulmuş. Ahmet Ümit tarzına alışkın olanlar sonucun sürekli değişebileceğini tahmin edeceklerdir. Ama olayların kurgulanışı ve ilerleyişi gayet sürükleyici.

8 puan

Ahmet Ümit'in kalemi bende gerçekten bağımlılık yapmaya başladı sanırım..Genelde kitap sitelerinin gezdiğinizde yabancı yazarların polisiyelerinin daha fazla okunduğunu ve de beğenildiğini görürsünüz.Bunu yapmadan önce kendi içimizdeki yazarlarımıza ağırlık verilmesi gerektiğini düşünüyorum ilk olarak..Ahmet Ümit harika bir yazar ve bu kitabına da bayıldım.Şiddetle tavsiye ediyorum!

7 puan

Ahmet Ümit- Kavim

Bir cinayet tam kalbe sağlanmış bir hançer. Hançeri ilginç kılan kapzasıının haç şeklinde olması bir dini kitap ve altı çizilmiş bir ayet. bunun gibi 4 cinayet Baş Komiser Nevzat yine sürükleyici bir soruşturmanın için de.

Kitaba dair notum : Geçmişin intikamı gelecekte birgün alınır

9 puan

Ahmet Ümit ile ilk tanıştığım kitap:)Zaten Kavim'î okuduktan sonra Ahmet Ümit kitaplarının müptelası oldum çıktım.Nevzat'ın olması da cabası kitabı sevmem için:)

8 puan

İşlenen bir cinayetin perde arkasında, Suryanilik, Nusayrilik'le birlikte Başkomiser Nevzat'ın iç dünyasını anlatan olağanüstü eserdi, Kavim. Başkomiser Nevzat'ı en çok Çetin Tekindor'a yakıştırıyorum nedense. Bu sebeptendir ki Çetin Tekindor'la özdeşleşti bende. Adaletin, adaleti sağlamak adına şiddetle, cinayetle sağlanmayacağını neredeyse tüm eserlerinde anlatır yazar.

Başkomiser Nevzat'ın iç konuşmaları, özel hayatı, insanı hüzünle karışık umutlu bir ruh haline sürüklüyor. "Haklısın Evgenia... Bu ülke çok acımasız, bu topraklar çok sert, bu toprakların insanları çok hoyrat, bu ülke gerçekten çok acımasız. Ama burası bizim ülkemiz Evgenia, burası bizim toprağımız, bizim vatanımız. Biz burasıyız Evgenia."

geri 1 | 2