Karısını Şapka Sanan Adam

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
6 puan

Psikoloji bilimine yeni başlamış birisi olarak, bu bilgi deryasının içine attığım ilk adımlarda, insanlara ve pikolojiye olan bakışıma kelime anlamıyla yön veren kitaplardan oldu, Oliver Sacks'ın bu kitabı. Her ne kadar berbat bir çeviri yapmış olsa da Sacks'ın insanlara ve 'hastalara' nasıl yaklaşmamız gerektiği ile ilgili görüşünü gölgeleyememiş sayın Çalkılıç. Psikoloji öğrencileri için kaçınılmaz olan bu kitabın bir diğer güzel yanıysa, mesleki olarak psikolojiyle uzaktan yakından alakanız olmasa bile, sadece ilgi duyanların dahi okuyabileceği bir dille yazılmış olması. Tabii 1984 yılında yazılmış olmasının vermiş olduğu kimi kötü kullanım örneği teşkil eden kelime seçimleri mevcut, lakin bu durum gerçekten berbat seviyede olan çeviriden de kaynaklanıyor olabilir. Velhasıl kelam, psikolojiye ve nöropsikolojiye insancıl bir bakış kazanmanızı sağlayacak bir eser.

8 puan

Tıbbi terminolojiyi bilmeyenler için okuması zor bir kitap. Ancak okuması keyifli vakalar güzel ve ilginç. Yazar alıntılarda boğulmasa daha keyifli bir kitap olurdu..

6 puan

Terimleri bilmemek biraz sıkıntı yaratabiliyor, çeviri de biraz sıkıntılı.

7 puan

Tıbbi terimler için sürekli internete bakmam gerekti. Onun dışında anlatılan her vaka film gibi insan gerçeklğine inanamıyor.

7 puan

Genel hatlarıyla ilginç vakaları anlatan kitabı açıkcası çok eğlenerek okumadım. Zaten meslektaşım olan doktorların anı kitaplarını genel olarak beğenmiyorum. Zira bizim zaten aşina olduğumuz şeylerden çok farklı bir şey anlatamıyorlar. Bu kitapta da vakaları yeterince güzel açıklamadığını, en azından kitabı okuyacak meslektaşlarını da düşünerek daha ayrıntılı anlatım yapması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca nöroloji-sinir biliminin daha güzel anlatılabileceğini belirtmek isterim.
Genel olarak yüzeysel buldum, sıkıcıydı.

5 puan

Çok fazla teknik terim olduğu ve de ilgi alanım olmadığı için beni çok sarmadı, yine de ilginç yaşanmış hikayeleri var, fikir sahibi olmak açısından iyi.

5 puan

Hastaların hikayelerine daha fazla nüfuz eden bir kitap olacağını beklemiştim ama çok gerek hikayeleri gerekse tıbbi kısmı çok yüzeysel buldum. Nöroloji ve Psikiyatri ile yeni yeni ilgilinenler için hoş olabilir.

geri ileri