Kargaların Ziyafeti (Buz ve Ateşin Şarkısı, #4, Kısım 2)

En Son Değerlendirmeler

8 puan

Gene olaylar olaylar. Martin amca bu kitabında heyecanını hat safhada tutmuş. Farklı hanedanlara mensup yeni karakterlerin gelmesi işin içine renk ve kan katmış. Mesela Greyjon hanedanını sevebileceğim (hoşlanabileceğim desem daha doğru olur) aklıma gelmezdi. Fakat bu kitap bunu başardı.

10 yıl, 11 ay
Profil Resmi
10 puan

İşte bu kitapla 1.kısımdaki durağanlık son buluyor olaylar şiddetini ve hızını arttıyor ama asla son bulmuyor öylece kalakalıyor olaylar. Öyle bölümler vardı ki yok ya daha neler olmamıştır böyle birşey diye söylendiğim çok oldu hala daha aklımda o sahneler. Bu iki kitapta yazarın da bahsettiği üzere ki bence en başta bizi uyarmalıydı sadece güney krallığını anlatmış benim asıl merakla beklediğim kuzey krallığından pek bahsetmemiş bundan sonraki iki kitabı da bunlarla ilgili olacakmış şimdiden merakla bekliyorum

9 puan

Kargaların Ziyafeti bitti ama benim Buz ve Ateşin Şarkısı okuma isteğim daha da arttı. Öyle olaylar oluyor ki bir sonraki kitaba geçmek için sabırsızlanıyor insan. Acaba ne olacak demekten alıkoyamıyor kendini. Beşinci kitap için fırtına öncesi sessizliği yaşadığımız kitapta belki savaş sahneleri anlatılmıyor ama bu savaş olmadığı anlamına gelmiyor. Aslında çok önemli bir çok olay gerçekleşiyor bu ciltte de. Alın okuyun diyorum kısaca.

9 puan

biter bitmez yaptığım ilk şey ejdarhalarla dans ne zaman çıkıyor diye internette aratmak oldu.

10 yıl, 11 ay
10 puan

Nihayet kısım 1'in tekdüzeliği bu kitapta yıkılıyor hafif hafif savaşlar entrikalar başlıyor ama danny'nin olmaması üzdü beni tabi kitabın sonunda yazarın notunu görünce dedim ki 5. kitap bomba gibi...

9 puan

Usta heyecanın ve merakın doruğunda bıraktın bizi çabuk bitir sıradakini de okuyalım bir solukta :D

10 yıl, 11 ay
Profil Resmi
10 puan

bu seri hakkında yoruma bile gerek yok artık sanırım..Duymayan bilmeyen kaldıysa yakında duyacaktır ..Hala okumamakta direnen olursa bırakalım o da onların kaybı olsun :)

10 yıl, 11 ay
Profil Resmi
5 puan

http://kitapeylemi.blogspot.com/2013/06/55-kargalarin-ziyafetikisim-ii-george.html

8 puan

İlk kısmın tek düzeliği yok acayip sürükleyici olmuş açıkçası kısım 1'den sonra çekinerek elime aldım ama yanılmışım.

10 yıl, 10 ay
6 puan

Kısım I'e kıyasla daha iyiydi fakat serinin diğer kitaplarına kıyasla da oldukça düşük tempoluydu.

9 puan

4. kitap 1. kısım okurken cidden sıkılmıştım ne işi var bunların bu kitapta diye 2. kısım biterken keşke 5. kitaptada bu karakterle üzerine devam etsede sonlarını alabilsek diye düşünmedim değil

7 puan

Jon, Bran ve Tyrion gibi serinin en çok sevdiğim karakterlerinin yokluğu yüzünden soğuk baktığım ve çıkar çıkmaz almama rağmen bir türlü okumaya başlayamadığım bir kitaptı Kargaların Ziyafeti. Sonuç olarak ön yargılı davrandığıma karar verdim. Yeni karakterlerin çoğunu sevdim. Her iki kitapta da en sıkıcı bulduğum ve çabuk bitsin diye beklediğim sahneler Brienne'nin sahneleriydi.

10 yıl, 10 ay
8 puan

Kitabın çoğu biraz sıkıcıda olsa son birkaç bölüm mükemmeldi kesinlikle.

8 puan

Diğer kitaplara göre durgun geçmesine rağmen yine de güzel.

“Leydi?Ben leydi değilim. Ben kraliçeyim.”
“Kız kardeşim bunu duyduğunda çok şaşıracak.”
“Lord Ryman beni bizzat taçlandırdı.” Kadın geniş kalçalarını salladı. “Ben fahişelerin kraliçesiyim.”
Hayır,diye düşünde Jaime, bu unvan da kardeşime ait.”

9 puan

Seri bu kitapta da tüm akıcılığıyla devam ediyor. Ancak bu kitapta ve birinci kısmında yazar daha çok sonraki kitaplar için kişileri kurgulamakla meşgul. Fırtına öncesi sessizlik gibi.

10 puan

Seri giderek daha ilginç bir hale geldi. Okumak zor gibi gelse de bölümler hızla akıyor. Nasıl bittiğini anlamadan bu kitap da bitti. Bu seride çoğunlukla hep aynı kişilerden bahsediyor ama bugüne kadar akıllarda oluşan soru işaretlerine ufak da olsa cevap vermeye başlamış yazar. Ayrıca bu cevapsız sorularımızın kısa zaman içinde daha tatmin edici birer cevaba kavuşacağının sinyalini bize vermeye başladı. Bu da bende hemen bir sonraki kitaba başlama hevesi uyandırdı. Ben severek takip ediyorum. Mutlaka okunması gereken bir seri.

Alıntılar;

Kelimeler rüzgardır, dedi Brienne kendine. Seni incitemezler. Bırak üstünden akıp gitsinler. SF/31

Erkekler gelir ve gider. Yalan söylerler, ölürler ya da seni terk ederler. SF/352

8 puan

İlk cildin aşırı durağanlığının ardından 2. ciltte temponun biraz yükseldiğini hissettim. Büyük savaşlar dönemini şimdilik bitirdik, daha çok çıkar savaşları ve entrikalar ön planda. G.R.R. Martin tam bir pazarlama taktiği yaparak, bir çok POV'un hikayesini "Şimdi ne olacak?" dediğimiz noktada kesmiş. Dizinin en heyecanlı yerinde bitmesi gibi... 5. kitapta bu POV'lara ara verip, bu kitapta yer almayan POVları okuyacağız ve akıbetlerini öğrenmek içinKış Rüzgarlarını bekleyeceğiz.

Bir çok kişinin aksine ben Brienne bölümlerini beğendim. Tamam, sıradandı, çok fazla ayrıntı vardı, ama Brienne'i daha iyi tanıma fırsatı bulduk.

geri ileri