Kardelenler: Çağdaş Türkiye'nin Çağdaş Kızları

En Son Değerlendirmeler

5 puan

Seneler önce Mudanya sahilinde gezerken, Uludağ'ın eteklerindeki dağ köylerinde ikamet eden bir grupla karşılaşmıştık. Gruptaki kızlar Bursalı olmasına rağmen, Bursa'nın merkez ilçesi Mudanya'ya ilk defa gelip denizi görmüşlerdi. Yüzlerindeki ifadeyi kelimelerle anlatamam. Bahsi geçen şehir ''Bursa'' Ülkenin Batısında ve en gelişmiş sanayi şehirlerinden biri, ve burada oturan kızlar ilk defa denizi görüyorlardı.... Ülkenin en gelişmiş şehirlerinden birinde (ki sınırları içinde deniz varsa!!) yaşanan bu olay insanın içini acıtıyor. Varın siz düşünün doğuyu

''Kardelen'' projesiyle hayatta tutmaya çalışan kızların hayatlarından kesitler sunuyor. Hangi şartlarda, nasıl direndiklerini gösteriyor. Ayrıca bu kızların hikayelerinin yanında Tanzimat dönemi ve sonrası, Cumhuriyetin ilk dönemleri ve dünyada kadın haklarının gelişip, evrilmeside eklenmiş. Konu olarak iyi bir içeriğe hakim, gönüllülük esaslı olmasına rağmen biraz aceleye getirildiğini hissettim.

5 puan

Üniversitede iken sınav sorumluluğumuz olarak verilmişti bu kitap. Okunması için kötü bir vasıta olsa da asla önyargılı değildim. Ancak maalesef yüzeysel buldum, yazarının dilini de suya yazılan yazı gibi öyle etkisiz oldu benim üzerimde.

geri ileri