Kara Melek

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Lında Howard ile tanışma kitabımız çok severek okuduğum bir kitap +18 olan herkese tavsiye edilir :)

9 puan

Vay canına diyorum. Uzun zamandır şöyle bol aksiyonlu aynı zamanda da aşk dolu bir kitap olsa da okusam diyordum. Kara Melek'i iyi ki gözüme kestirmişim. Drea/Andie harika bir karakter. Her şeye rağmen ayakta durabiliyor. Katilimiz ise ayrı bir olay zaten. Onu söylemeye gerek bile yok :) İkisinin arasındaki o bağı öyle derinden anlatmış ki yazar sabaha kadar elimden bırakamadım. Kitabın ortasında yaşanılan şeyin hikayeye bağlanışı harikaydı. İlk Linda Howard kitabımdı ve çok çok beğendim. Artık gözümü kırpmadan bu yazarı alabilirim.

7 puan

'yalnız bir kadın ne kadar tehlikeli olabilir' sloganıyla çıkan bir kitap. hakikaten kadının yaptıklarını taktir ediyorum ve bu nedenle okumaktan da çok keyif almıştım

4 puan

Bu kitabı Linda’nın yazdığına inanamadım…Olay ve karakter seçimi güzeldi ama işleyişi pek sevmedim.Sonu olması gerektiği gibiydi ama basit geldi bana…Birde kahramanlarımızı başlarda pekde bir arada göremedik ve bazı yerler bana biraz sıkıcı geldi…
Konusuna gelecek olursak; Drea (Andrea,Andie), karanlık işlerin adamı olan Rafael Salinasın sevgilisidir…Daha doğrusu metresidir…Aslında aklı başında birisi olsada Drea kendisini kokoş, süslü, biraz salak, alışveriş kolik birisi gibi göstermiştir.Aksi takdirde Rafael onu bırakabilirdi…Sonsuza kadar Rafael’in yanında kalacağını zaten düşünmeyen Drea, en azından belirli bir birikim yapana kadar bu rolü sürdürmek niyetindedir…Kendisini saf olarak gösteren Drea, Rafael’in güvenini kazanmıştır zira Rafael onun yanındayken işlerinden konuşmakta sakınca görmemiştir.Böyle bir iş görüşme esnasında Rafael, serbest çalışan ama işininde erbabı olan kiralık bir katille görüşme yapmaktadır….Bu ona vereceği ikinci iştir…Rafael isteğini dile getirdikten sonra para konusu açılmıştır…Peki katilimiz bu teklif yerine ne istemiş olabilir?Drea ile birlikte olmak…Rafael ilk başta buna karşı çıkmış ama mecburen durumu onaylamıştır.
Drea durumu kavradığında iş işten geçmiş ve katille başbaşa kalmıştır.İlk başlarda kokmuş, hatta kendisini camdan aşağıya atmaya bile kalkmıştır.Ama o sırada hiç beklemediği bir şey olmuş ve kendisine kötü davranacağını düşündüğü katil, oldukça şefkatli bir şekilde davranmıştır Drea’ya.Hiç kimsenin davranmadığı kadar şefkatli….Öyleki bu birliktelikten sonra kendine engel olamamış ve ona kendisinide beraberinde götürmesi için yalvarmıştır….Ama nafile bir çabadan başka bir şey olmamıştır bu…Duruma iyice sinirlenen Drea, Rafael’den intikam almaya karar vermiş ve burnunun dibinden 2 milyon dolarıda alarak kaçmıştır.Rafael ise buna inanamamakla beraber kanıtları görünce küplere binmiştir.Ve bunun sonucu olarak katilimizi Drea’nın peşine takmıştır…
Bu durumdan ve Drea’nın zekasından etkilenen katilimiz Simon, Drea’yı bulmak için düşmüştür yollara…Ki biraz zorlansa da onu bulmuştur.Ama malisef onu yakalayayım derken Drea’nın kaza yapmasına sebep olmuştur…Sonrada Drea’nın ölümünü acı içerisinde izlemiştir.
Bu durumda bir Linda klasiği olarak duruma gizem katılmış ve öldüğü düşünülen Drea yaşama geri dönmüştür…Simon nedenini bilmediği bir dürtüyle haftalar sonra Drea hakkındaki yerel haberleri okuyup onun yaşadığını öğrenmiştir…Hala hastanede olan Drea sapasağlamdır…Drea hastaneden çıktıktan sonra her adımını izlemiş ve sağlığından, güvenliğinden, nerede nasıl yaşadığından emin olmuştur.Ayda bir yaşadığı yere gidip durumu hakkında gözlem yapmış ama son seferinde Drea’ya yakalanmıştır.Drea’nın yeniden kaçacağından emin olan Simon, kendisini ona gösterip ona zarar vermeyeceğini anlatmaya karar vermiştir…
Böylece çiftimiz arasında bir yakınlaşma olmuştur…Sonrası mı? İllaki bir sorun çıkmıştır değil mi ama?Rafael hala yaşıyor sonuçta (=

Nerdeyse kitabı anlattığımı fark ettim ama napim kendime engel olamıyorum (=
Dediğim gibi güzeldi de….Linda’ya pek yakıştıramadım…Okuyucuların en vasat Linda kitabı dediği Fırtına’yı bile daha güzel buldum…

Profil Resmi
6 puan

beklediğim kadar iyi değildi.

7 puan

İndirimden aldığım bir kitaptı.yazarla ilk kez bu kitapla müşerref oldum kendileriyle .Daha önce nasıl yazar bimem ama bu kitap beni adeta önüme bomba atılmış gibi etkiledi bir kiralık katillle mafyanın metresi arasında başlayan bir aşk hikayesi benim beklediğim bir hikaye değildi.ama yazar çok güzel işlemiş Sam her şeye karşı duygusuz olması ama işler drea ya gelince gözü kara olması .ona tutkun olması sona doğru onu bir mucize gibi görmesi beni büyüledi .

Profil Resmi
5 puan

Yazarın ikinci okuduğum kitabıydı. Bazı yerlerde uzun anlatımlardan dolayı sıkıldığım oldu. Bol aksiyon ve birazda tutku oslaydı daha iyi olabilirdi.Bana göre orta düzeyde bir kitaptı.

10 puan

Bir solukta okunan kitaplardandı.

10 yıl, 11 ay
Profil Resmi
8 puan

Güzel :)

2 puan

Allahım!!! Kaçış bölümüne kadar olan planlama & uygulama kısmı iyiydi de sonrası?? bir yıldızı kaçışa kadar olan kısma, ikinciyi ise yazarın 400 sayfalık (en azından Türkçesi 400 sayfa) temelsiz, manasız, kendi içinde dahi tutarsız çabasına veriyorum.

Profil Resmi
3 puan

Kitabın konusundan da bahsetmek lazım. Yalnız kitabın arka kısmında yazan, kitaba albeni katan konu özeti tam bir aldatmaca. Aman diyim.

Ölümcül Kadın (Drea): Kitabın ana kadın karakteri. Rafael adında bir uyuşturucu mafya babasının metresi. Hayat ona tekme tokat girişmiş 'vahh zavallı' diyeceğimiz konuma düşürmüş. O da aç kalmamak için herşeyi yapmış. Sözde zekasını kullanarak zengin mafya adamının yanında 'aptal' rolü yapıyor.

Kötü Adam-Kiralık Katil (Salinas): İkisi aynı kişi kötü adam ve kiralık katil yani. Kitapta mafya babasının yüksek fiyatlarla kiraladığı tetikçi. Adam tam anlamıyla mükemmel. Yani kitap öyle iddia ediyor.


Kitap bu iki kişi ve arada bir mafya babasının etrafında dönüyor. Hikaye döngüsü şöyle başlıyor. Kiralık katilimiz 'görevini' tamamladıktan sonra ücretini almak için geliyor. Ama istediği bedel Rafael'in metresi. Onunla '1' evet sayıyla bir kez beraber olmak istiyor.

Eee ne yani diyorsanız orada durun. Adamın mükemmel olduğunu söylemiştik ya işte esas mesele burada devreye giriyor. Drea ile beraber olan tetikçimiz tam '4' saatlik evet sayıyla da dört bir performans sergiliyor. Yuhh demeyin sonuçta kendisi 'mükemmel erkek'.

O şahane performanstan sonra kızımız aşka geliyor, gözyaşlarıyla beni de yanında götür diyor. Tetikçi ise arkasına bakmadan gidiyor. İşte ne oluyorsa onsan sonra oluyor. Bizim sözde akıllı kızımız mafya babasının iki milyon dolarını alıp kaçıyor, tetikçi kovalıyor ve bir kaza oluyor.

Buraya kadar kitap gayet güzel bir konu temasında ilerlerken, kaza sahnesinden sonra kitap yerlerde sürünmeye başlıyor. Linda Howard kitaplarını okuyanlar bilir. Karakterler bazen mistik ve olağanüstü yeteneklere sahip olabiliyorlar. İşte kitabımızda gayet aklı başında ilerlerken kitabımızın sözde akıllı kızı Drea bazı yetenekler kazanıyor.

Bundan sonrası ise kitap için söyleyebileceğim tek şey 'içler acısı' olduğudur. Aman diyorum tekrar sakın alıp okumayın. Paranıza, zamanınıza ve gözlerinize yazık.

11 yıl, 7 ay
10 puan

Güzel ve akıcı Linda Howard Daha çok kitabını okuyacağım biliyorum.

10 puan

Drea karanlık işler ile uğraşan Rafael Salinası'n metresidir. Çok akıllı biri olsada kendisini süslü, salak, alışverişten başka bir şey umursamayan biri gibi göstermiştir. Bir birikim yapana kadar Rafael’in yanında böyle kalmaya kararlıdır.
Rafael, kiralık bir katil olan Simon ile görüşme yaparken katil işin karşılığı olarak Drea ile birlikte olmak ister ve Drea bir anda kendisini katille başbaşa kalmış bulur.

Drea önce koksada, hatta balkondan atlamayı bile düşünse de Simon ona nazik davranınca Drea kendisini bırakır. Hiç kimsenin hissettirmediklerini hissettiren bu adama kendisini de götürmesini söyler ama Simon bir kere yetti neden götüreyim deyince kendisini kötü hisseder. Üstelik bunlara sebep olan Rafael'e çok kızgındır ve bunu ödetmeye kararlıdır.Bu yüzden Rafael'in hesabındaki tüm parayı kendi hesabına aktarıp kaçar. Olanları öğrenip deliye dönen Rafael Simon'u Drea'ı bulup öldürmesi için gönderir.
Simon biraz zorlansa da sonunda Drea'ı bulur onu takip ederken arabası uçuruma yuvarlanır. Simon bu duruma pişman olup üzülsede artık yapacak bir şey yoktur. Drea ölmüştür tabi herkes öyle sanır.
Simon Drea'nın ölmediğini öğrenince onun iyi olup olmadığı ile ilgilenmiştir ama Drea yeniden kendisini öldürmeye geldiğini düşünmesin diye görünmemeye çalışmıştır.
Drea Simon'u görür ve onu istemediğini söyleyen,öldürmeye kalkan adama karşı koyamaz. Bir anda kavuşup mutlu olamayacaklardır. Çünkü bir Rafael problemi vardır. Drea kendisi halletmek istese de Simon mutlulukları için, sevdiği kadın için yapması gerekeni yapar.

Kitabı çok sevdim. Macera,aşk dolu bir kitaptı. Akıcı sıkmayan bir kitap beğenerek okudum.

3 puan

bir düşünün seri bir katille, mafya metresinin aşkı.... bu kadar sıra dışı ve ilgi çekici bir hikayeyi bu kadar sıkıcı ve de manasız anlatmak herkese nasip olmaz bence..sıfıra yakın diyalog sayfalarca süren uzuuuun uzuuun anlatımlar tasvirler.. zar zor bitirdim..üç yıldızı da konuya verdim..

7 puan

Dreanın ne kadar zeki ve olgun olduğunu çok başarılı bir şekilde gizlemesi ve böyle bir kadından aptal süs düşkünü yüzeysel bir kadın yaratması bence kitabın en hoş tarafı. ''İsimsiz'' seri katilimizle yaşadıkları dışında tabi. Bir mafya liderine yaptıklarını da unutmayalım. Hatta Dreayı başlı başına kitabın en hoş tarafı yapalım :) Kitabı sevdim. Okunsa pişman olunur mu? Hayır. İlla okunmalı mı? Ona da hayır.

9 puan

Kitabı yeni bitirdim..Linda Howard'ın okuduğum üçüncü kitabı..Çoğunlukla Historical Romance türünü severim..Ama Linda Howard'ı rastlantı sonucu keşfettim iyi ki keşfettim diyorum..Macera,Gizeme Aşkı okadar güzel harmanlıyorki elinizden bırakamıyorsunuz.Kara Melektede ANdrea ve Simon'un aşkı sıradışı bir şekilde başlayıp sıra dışı gelişiyor..İkinci Şansın neleri değiştirebilceğini kişilerin aşkı için nelere göze alabilceğini çok çarpıcı şekilde anlatıyor..Çok beğendim tavsiye ederim...

7 puan

ETKİLEYİCİ SAYILABİLECEK BİR KİTAP

9 puan

Kara Melek kitabını o kadar çok sevdim ki; birkaç cümle bile olsa yorum yapmadan geçmek istemedim. Mantıksız bulduğum yerlere rağmen heyecanı ve aşkı derinden hissettiğim, benim için nefes kesici bir romandı.

İnsanların zevkleri ve fikirleri ne kadar büyük farklılıklar gösteriyor. Oysa çoğu yorum olumsuz olduğu için okumayacak ve bana çok keyifli vakitler geçirten bir kitaptan olacaktım. Bir, O Gecenin Ardından ya da belki Bay Mükemmel değil ama okuduğum Linda kitapları içerisinde üçüncü sırada.

geri ileri