Kara Kedinin Gölgesi

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
8 puan

Çok kısa öyküler, sadeliğiyle kendilerini sevdiren...

Profil Resmi
1 puan

Bu yazarın neden güzel kitabı yok ya

Profil Resmi
8 puan

Sade hikayelerden oluşuyor.
Hikaye severler için çok çabuk okunacak bir kitap.
Ben okurken hikayelerin birbiriyle bağlı olmadığını düşündüğüm için kafama göre okuyarak gitmiştim. Değişik olmuştu, size de öneririm.

3 puan

Netekim; yayın evlerinin, kitap fuarları öncesinde yazarlara baskı yaptığını, her ne kadar hiç bir yazar bunu kabul etmese de, biz kabul edelim.

X yerdeki kitap fuarı yaklaşıyor diyelim, eee yazarın da imza günü yapması lazım, ne olacak, zoraki bir kitap çıkaracak elbette. Bu ticaretin bir gereğidir, goy goy'culuğun da alemi yok bence...

Açıkçası, eşim fuarda kediler güzel uyanır'ı benim adıma imzalatınca, kendi adına da bu kitabı alıp imzalatmış. Neticede evde kedimiz de var... (Win/win).

Haa bu arada, kediler güzel uyanır'ın "teklif" hikayesinde konu edilen, camdan tuhaf hediyeyi de sormasını istemiştim, yanıt -yazarın el yazısıyla- kocaman bir "bilmiyorum" olmuş...

Ama bu kitabın da hakkını yemeyelim. Ne diyor yazar, "kestane" hikayesinde? "Sıcağı gördükçe ateşli bir sevişmeye hazırlanırcasına kabuklarını terk edip çıplak kalan kestaneler..."

Keh keh, hayalimde canlandırdıkça epey güldüm buna. Ardından, "ileride sırf bu yüzden kitap müstehcen bulunur mu ki" diye bir düşünce geçti aklımdan. Bir süre boş boş baktım öyle...

5 puan

Şiirsel bir anlatımla çok kısa öyküler yazmış Yekta Kopan. Kitabı anlamakta, bağlantı kurmakta zorlandığımı söylemem gerek. Bunun sebebi de şiirlerle aramın pek iyi olmaması olsa gerek.

geri ileri