Kapak Kızı

En Son Değerlendirmeler

8 puan

İnsan şiddetle bu hikayeyi, bir de baş kahramanının ağzından dinleme ihtiyacı duyuyor.. Ve yazar sanıyorum bunu düşünerek Yeşil Peri Gecesi 'yle buluşmamızı sağlamış sonradan.. :) Başlarda fazla karakter olduğu ve boğulacağını hissediyor insan ama pes etmeden devam edince su gibi akıyor.. Mükemmel bir kend,n, sorgu kitabı.. 3farklı karakterin 1 kişi etrafında kendi hayatlarını sorgulayışı.. Mükemmel :)

Profil Resmi
6 puan

Anlatımı ve seçtiği konuların farkılılığıyla öne çıkan bir Yazar.

Profil Resmi
9 puan

Bu ve devamı Yeşil Peri Gecesi, ikisi de gerçekten çok güzel eserlerdi.

Profil Resmi
6 puan

PEK SEVEEMEDİM BU KİTABI HİÇ AKICI GELMEDİ. UZUN ZAMANDIR ELİMDEYDI..

5 puan

Yazarın okuduğum ilk romanı, değişik bir tarzı var. Elime kitabımı alayım nerde olursa okurum bu kitap için geçerli değil. Kafanızın dağınık olmaması lazım. Betimlemeleri olsun, kişilerin düşünceleri olsun bazen o kadar uzuyor ki neredeydim ben, kim konuşuyordu,olay nerdeydi dağılıyorsun. Bir okuduğumu bazen birkaç kere okudum. Yeşil Peri Gecesi'ni okuyunca birşeyler netleşir diye umuyorum.

8 puan

fena değil fakat yeşil peri gecesinin yanında konu bakımından biraz sönük kalıyor.

9 puan

nsan şiddetle bu hikayeyi, bir de baş kahramanının ağzından dinleme ihtiyacı duyuyor.. Ve yazar sanıyorum bunu düşünerek Yeşil Peri Gecesi 'yle buluşmamızı sağlamış sonradan.. :) Başlarda fazla karakter olduğu ve boğulacağını hissediyor insan ama pes etmeden devam edince su gibi akıyor.. Mükemmel bir kend,n, sorgu kitabı.. 3farklı karakterin 1 kişi etrafında kendi hayatlarını sorgulayışı.. Mükemmel :)

7 puan

* Ayfer Tunç'un kalemine hayranlık duyduğum tanışma kitabım olan 'Bir Deliler Evinin Yalan Yanlış Anlatılan Kısa Tarihi'nden sonra okuma birlikteliğimiz 'Aziz Bey Hadisesi' ile devam etmişti. * Kitaplığımda okunmayı bekleyen üç kitabının arasından okuyacağım üçüncü kitap olarak 'Kapak Kızı'nı seçtim. Önce görselliği ile ilgili demek istiyorum ki, kapak tasarımını hiç beğenmedim. Kitaptaki birkaç Şebnem tarifine bakarsak,
* 'Ayın Kızı Şebnem' bir başka fotoğrafında gülüyor, çekik kara gözleri yumuluyordu.
Ayın Kızı Şebnem'in gözleri çekikti.
(Kitap kapak tasarımındaki kızın Şebnem tarifine hiç uymadığını ve kapağın bu sebeple iyi olmadığını düşünüyorum.)
* Kapak - Ayın Kızı Şebnem'le bir şekilde geçmişi, ilişkisi ya da bağlantısı olan üç kişinin ve bu üç kişinin çevresinin ve yaşamlarının hikayesi. Hikaye işlenirken bolca okuduklarımız: Kıskançlık, pişmanlık, çevre ve aile baskısı, riyakarlık, güzelliğin yarattığı korku ve güzelliğin dezavantajları ...

* Kapak Kızı 1992'de basılmış. 2000 yılında ise kitabın devamı sayılabilecek Yeşil Peri Gecesi basılmış. Kapak - Ayın Kızı Şebnem'in hikayesi Yeşil Peri Gecesi'nde anlatılmış. Bir sonraki paylaşımım Yeşil Peri Gecesi kitabı olacak.
* Yazarın okuduğum üç kitabı arasında 'Bir Deliler Evinin Yalan Yanlış Anlatılan Kısa Tarihi' gerçekten çok çok başarılı. Şayet ilk kez Ayfer Tunç okuyacaksanız o kitabıyla başlamanızı öneririm.

- detaylar blogumda:
http://moonlightcat13.blogspot.com/2017/06/kapak-kz-ayfer-tunc.html

geri ileri