Kalbimin Tek Sahibi

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
9 puan

Tarihi kurgularla birlikte aşkı işleyen kalemi son derece kuvvetli bir yazar. Kadın karakterimiz Jasmine bazı yerlerde yaptıkları ile sizi deli etsede , Falcon Deburgh ile olan ilişkilerini okumak keyifliydi. Kesinlikle tavsiye ederim

5 puan

(okumayanlar için kitabın içeriğini deşifre edebilir başka bi deyişle spoiler içerir)

kral john dönemi ingilteresinde geçiyordu roman. kralın para ve şehvet düşkünlüğü dönemin iç karışıklığı ( 1. ve 2. baronlar savaşı) ve magna carta kitabın arka planını oluşturmuştu. gelgelelim ana karakterler korkunçtu! falcon hödüğün, tecavüzcünün, zorbanın tekiydi. jasmine'e tokadı geçirdi üstüne aldattı!(okuyanlar için hafıza tazelemesi açısından bess ve morganayla aldatıyordu) gerçi jasmine kadar şımarık ne istediği bilinmez birini daha önce hiç görmemiştim hakettiğini düşündüğüm zamanlar olmadı değil. ama kitabın asıl can alıcı kısmı da şuydu bence; falcon jasmine'e ne zamn yanaşsa kız zihninin bir köşesine çekiliyordu adamda ona tecavüz ediyomuş gibi oluyordu. ama ne hikmetse falcon kıza üç gün bu odadan çıkmayacaz dedi kız felicity'nin (mektubumu aldın mı ana karakteri) Thatchera göre lizbon f...lerini kıskaçlıktan ağlatacak davranışlarına bile taş çıkartacak hale girdi. ağırdan satma terimi o dakika itiberiyle havaya uçtu. madem dünden razıydın niye adama ilk baştan karşılık vermedin ki?
hadi onu geçtim judith in içinde aşk saklı kitabında da adam başta kıza resmen tecavüz ediyodu ama sonrasında hem okuyucuya hem kıza kendini affettiriyodu. öyle bi olay falconda yoktu. adam hödük gelmiş hödük gidiyor, bir değişme göremedik.

kısaca söylemek gerekirse okunmalı mıydı? belki. dönemin yaşam şartlarının bizim okuduğumuz diğer kitaplardaki gibi olmadığını yansıtması açısından güzeldi. karakterleri sevemedim o kötüydü. okunabilir olarak nitelendirebiliriz.

2 puan

kız ömrümü yedi salaklıkta son nokta çıplak büyü ayini düzenlemekte neyin nesi evli barklı kadın falcon boşuna afetti herseferinde

Profil Resmi
6 puan

Kitap bende pek de derin bir iz bırakmadı. Sanki üç ayrı bölüm bir hikayeye üç ayrı bakış gibiydi. Ben kopukluklar yaşadım. Önce peri kızı haller sonra normal kaçma kovalamaca sonra hadi bir de kız üzerinden entrika ve gurur ekleyelim der gibi yazılmıştı. İngiltere'de başlayıp sonradan pişman oldum iskoçya'nın muhteşem doğasından da bahsedeyim demişlik. İnşallah diğer okuyan rakadaşlar beğenmişti.

Kitapta beni eğlendiren 2 şey oldu. Esmer okçu şıllığı ak cadı kılığında ödünü koparmak ve 3 gün 3 gecelik zorunlu hapis ve sabahına 1 gün diye bağrışmalar:)

10 puan

Tarihi aşk romanlarına ilk bu kitapla başladım....ve mükemmeldi...

Falcon her zaman kalbimin tek sahibisin :)

8 puan

Kalbimin Tek Sahibi son zamanlarda okudugum en güzel romanlardan biriydi. Dönem kitaplarının en güzel en gercekci örneklerınden di. Benım en cok sevdigım kahraman Robin Hood'un da olması cok güzel bir süpriz idi. Saray Çevresinın.entırıkalarını,dejenere olmus ahlaklarını ıbret verici sekilde parmak basıyordu. En güzelı ıse Romandakı Kahramanların Tarihın tozlu sayfasından cıkıp gelmesıydi. Sanki fılm ızlercesıne okudum bu kıtabı. Hıcbır ayrıntı gözden kacırılmamıstı. Deniz Katedralinde ortaçağın acımasız atmosferini okumuştum.Henley'in bu romanında da soylu bile olsa Ortaçağ'da bir kadın olmanın ne kadar zor olduğunu bir kez daha gördüm. Kral Jonh'un sapık isteklerinin ,bugünkü anayasaların ilk hali olan, İngiliz tarihinin dönüm noktasını oluşturan Magna Carta'ya dönüşmesini okudum. Ama romanın en güzel yanı Falcon ve Jasmın'ın askı ıdı. Bır erkek tarafından böyle tutkulu bır sekılde sevılmeyı hangı kadın ıstemez ki. Kıtabın basından itibaren ıkı asıgın bırbırlerınden nefretlerını,Jasmıne ıle evlılıklerının gerceklesme bicımı,bırbırlerıne alısması ve asık olmaları müthis güzeldı. Cınsellıklerı ıse karı-koca arasındakı olabılecek savas-barıs gel gıtlerı arasındakı med-cezir ıdı müthis ıdı.Sonucta bu kadar ögretıci ve duygusal romanı okumamızı sagladıgı ıcın Koridor aılesıne Tesekkür ederım.

7 puan

Falcon ve Jasmın'in kitap boyunca atışmakarı çok güzeldi.Falcon'u daha çok sevdim. Bu tarz kitaplarda kızlar biraz insanı çileden çıkaracak bir karekter olurlar. Zaman zaman Jasmin'de öyleydi.Falcon Jassmin' ilk gördüğünden itaberen sevdi, peşini bırakmadı ve mücadele etti bu yüzden kitabı beğendim.

10 puan

Jasmine II.Henry'nin gayrimeşru oğlu Salisbury kontu William Longsword'un gayrimeşru kızıdır. Annesi ölünce büyükannesi ile yaşamaya başlar. Narin,kırılgan bir kızdır. Annelik eşlik yapamayacak kadar ufak tefek, sağlıksız olduğundan müzik,resim,yazı,botanik,şiir,büyü alanında eğitim almıştır. Büyükannesi doğaüstü güçler,fallar,büyüler ile uğraşan biridir. Bu işleri yaparken Jasmine'i güzel olduğu için geleceği görüp büyüler yapan bir peri kızı olarak kullanır. Tek boynuzlu ata bindirip masallarda ki prensesler gibi görünmesini sağlar.

Falcon de Burgh karanlıklar prensi lakaplı bir şövalyedir. William galler sınırının güvenliğini sağlar. Falcon'dan da kendisi ile savaşmasını ister. Yasal evliliğinden iki kızı vardır ve Falcon'un damadı olmasını ister. Falcon iki kız arasında hangisini seçeceğini düşünürken daha önce bir kutlamada gördüğü kendisini şeytan sanan, bir öpücükle bıraktığı, etkilendiği Jasmine'i yeniden görür. Onunla evlenmeye karar verir. Eşliğe uygun olmadığı,zayıf olduğu söylense de ısrar eder. Jasmine sözlenmeyi istemediğinden saray ahalisine katılması şartı ile kabul eder.

Jasmine evlenmeyi istemediğinden işleri hiç kolaylaştırmaz. Sürekli kaçar, diklenir,hep reddeder,tersler saray entrikaları da işin içine girince Falcon uzun bir süre kovalamak zorunda kalır.
Kral John dahil başka erkekler de Jamine'e göz koyar. Hatta kral onu evlendirir. Falcon ise papa John'u aforoz etiğinden evliliğin geçersiz olduğu gerekçesiyle evliliği bozup sonunda Jasmine ile kendisi evlenir. Evlendikten sonra bile Jasmine inat edip kaçmaya çalışsa da nihayet oda sevmeye başlar ve ikiliyi mutlu görmeye başlamış oluruz.

Jasmine'nin sürekli Falcon'u terslemesi, istemediği zorla evlendiği adama bile ses çıkarmazken onun için nehirleri aşıp, adam öldüren,onu kurtaran Falcon'a o kadar diş bilemesi, zor durumda kalınca Falcon'u istemesi gelince terslemesi tutarsız,şımarık halleri önce çok sıksa da neyse ki sonra düzeliyor.

Kitap Aslan Yürekli Richard dönemi ile başlıyor. Kral bir ok ile yaralanıp ölünce Yurtsuz John taç giyer. John önce eşinden ayrılıp on dört yaşında ki başkası ile sözlü Angoulemeli Isabella'ı kaçırıp evlenir. Kralın sapkınlıkları,kadınları en yüksek fiyatı verene satması,aldığı rüşvetler,vergiler sonrası ülkenin kötü durumuna, baskıcı politikalara dayanamayan baronların imzalattığı Magna Carta, birçok tarihi detay, Robin Hood'un doğuşu ile dolu bir kitap. Hem tarihi detayları hem de ikiliyi okumayı çok sevdim. Güzeldi.

geri ileri