Kaiken

En Son Değerlendirmeler

9 puan

Grange bu seferde bizi Japon kültürü ile harmanladığı kitabında ters köşeler yaparak kitabın derinliklerinde kaybolmamızı sağlıyor.Bu tarzı sevenlerin kaçırmaması gereken bir kitap.

6 puan

evet, yine grange ama bu sefer olmamış gibi...başlangıcı müthiş, kitaplarında karşılaştığım en acımasız ve en alt yapılı katille karşılaşıyorum ama sonra olay çok başka yönlere gidiyor...aşk olmamış bu kurguya. yine de okunmalı ama bir leyleklerin uçusu yada şeytan yemini değil maalesef...

8 puan

Siyah kan'ı daha çok sevmiştim

5 puan

Konu ilginçti iğrenç cinayetler yine sadece Grange bunu yazabilir detirtiyordu ama kurgu hoşuma gitmedi. Başarısız buldum özellikle katilin sonu çok saçma ve basitti.

Profil Resmi
7 puan

http://sibelinkitaplari.blogspot.com/

5 puan

Ustaca kurgulanmış ve adeta karakterleriyle yaşıyor.

9 puan

Grange her zamanki gibi harikalar yaratmış. Gerilim kitabın hiç bir noktasında azalmıyor ve kitap sizi içine doğru çekiyor. Okumayan arkadaşlar tavsiyemdir.

9 puan

Sadece okuyun .. güzel kurgu

Profil Resmi
8 puan

çok sürekleyici bir polisiye..

Profil Resmi
7 puan

Şahsımca bir "Kızıl Nehirler" bir " Sisle Gelen Yolcu" kadar olmasa da Grange romanları her türlü okunur. Kitapta bu sefer tek olay yok iki farklı olay var ve ikisi de birbirinden ilginç ayrıca az da olsa Japon kültürünü de öğreniyorsunuz. Ve tabiki de gayet sürükleyici ve bir solukta okunuyor.

Profil Resmi
7 puan

Grange'ın bir baş yapıtları vardır bir de geçiş kitapları. Kaiken alıştığımız Grange sürprizlerini -az da olsa- barındıran keyifli bir kitap ama asla bir Kızıl Nehirler,Sisle Gelen Yolcu ya da Ölü Ruhlar Ormanı değil.Kıyaslamak gerekirse bir Taş Meclisi ya da Koloni diyebiliriz.

Profil Resmi
9 puan

J.C Grange yine mükemmel. Bu sefer bambaşka bir kurgu kitabın başından belli olan bir suçlu, insana ee konu bitti dedirtirken birden keskin bir dönüşle bambaşka bir boyuta ilerlemesi. Bir solukta okunacak güzel bir roman olmuş kesinlikle tavsiye ediyorum.

5 puan

Çok büyük umutla okumaya başlamıştım ama hayal kırıklığına uğradım. Belki bana hitap etmiyordu bilemiyorum ama Grange'in önceki romanları gibi değildi, aynı tadı vermiyordu. Başları çok sıkıcıydı, çok yavaş ilerledi. Son kısım heyecanlıydı, sanırım üçüncü kısım oluyor. Ama sonu yine hayal kırıklığıydı, açıkçası beni bu sefer büyülemedi.

10 yıl, 9 ay
Profil Resmi
8 puan

BEĞENDİM

Profil Resmi
9 puan

Okuduğum ilk Grange kitabıydı. Çok beğendim.

Profil Resmi
10 puan

ÇOK ÇOK BEGENDİM

Profil Resmi
6 puan

eski grange tadını alamadım bu kitabında..

8 puan

Harika bir polisiye-gerilim kitabı....

5 puan

Güzel bir cinayet romanı olsada garange ın o vurucu darbelerinden yoksundu sanki. Garange degilde başka birini okuyormuşum hissi uyandırdı

Profil Resmi
7 puan

Uzun süredir Grangé okumuyordum. Bu kitap ise isminden dolayı dikkatimi çekmişti. Japon kültürüne dair satır araları var. Hem Japonlar'a, hem de Japon kültürüne sebepsiz hayranlık duyanlara inceden mesaj da içeriyor diye düşünüyorum.

7 puan

Güzel kitap ama bir Leyleklerin Uçuşu, Taş Meclisi değil.

9 puan

jean christophe yazmış başka yoruma gerek yok heyecanlı hemde çok hele hele karakterleri bize tanıtışı muhteşem

2 puan

Yarım bırakmamak ve okumuş olmak için bitirdim...
Hayal kırıklığı :(

Profil Resmi
1 puan

200 sayfa okudum sırf aldım diye okuyorum..ben hiç beğenmedim emek harcanmış belli ama listelerde neden üst sıralarda anlamadım çok klasik...

9 puan

Nefesiniz kesilecek, eminim.

9 puan

ilk 60-70 sayfasından sonra kitap sizi içine çekiyor, macera ve gerilim üst düzeydeydi ve tabi ki grange kitaplarında olan beklenmedik son, grange kitaplarını seviyorum...

10 puan

Grange'i ilk olarak Koloni ile tanimistim ve esasinda sevmemistim.bu okudugum ikinci kitabi oldu..harika bir kurgu..akiciydi.kesinlikle tavsiye ederim

9 puan

http://kitapasigi.blogspot.com/2013/07/kaiken-kaiken-nedir-ve-yorum-konusan.html
Jean-Christophe Grangé daha önce pek çok kez duyduğum ama kitabını okumadığım yazardı. Şu anda neden daha önce bir kitabını alıp okumamışım diye dizlerimi dövüyorum. Tanrı yazarımıza öyle bir hayal gücü bahşetmiş ki insan hayran kalmadan edemiyor.

Kitabın içeriği hakkında bir şey söylemeyeceğim çünkü spoiler söylemeden bir şey anlatabileceğimi sanmıyorum.

Klasik gerilim kitaplarından sıkıldığım bir dönemde bu kitabı okuma şansı bulduğum için çok şanslıyım. Çünkü benim için Kaiken diğer gerilim kitaplarının arasından sıyrılıp baş köşeye kuruldu.

Psikolojik ögelerle harmanlanmış gerilim kitabı olan Kaiken benim aslında hiç de merak etmediğim bir kültüre sahip olan Japonya'yı işlemiş. Japon kültürüne ilgim olmamasına rağmen hiç rahatsız olmadım ve büyük bir keyifle okudum.

7 puan

Grangé genelde iyi bir kitabından sonra kötü bir kitap yayınlıyor. Bu sefer de "Sisle Gelen Yolcu" gibi süfer bir kitap sonrasında az çok aynı durumla karşılaşıyoruz. Yine oryantalist bir bakış açısı kullanmış, suşiden girip katanadan çıkmış. Spoiler vermeden anlatmak zor. İlk yarısı için klişelerden dolayı ancak 4 puan verebilirim, ikinci yarısında biraz toparlıyor, sonu ise klasik bir Grangé hayal kırıklığı. Hikaye içinde yazarın karakter tasvir üslubu sanki okur için değil de bir yönetmenin rolüne adapte olması için oyuncuya verdiği sufleler gibiydi. Yine de bir sonraki romanı için de umut verici.

Profil Resmi
7 puan

Grangé polisiye dalinda bence en iyisi.ama bu kitapta eski yadi alamdiimi soylemek zorundayim. Cunku; kitapta bi olay zinciri bi katil ve seri cinayetleri kitabin % 70 bolimunu isgal edlyo ve birden o bitiyo ve asil kitabin konusu kisaca gecilip son nokta konuyo.yani pek keyif alamadim.

geri 1 | 2 | 3