Kağıt Kesikleri

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Özellikle bu kitabını 3'lemeden 1.cisi. Ve içindeki konuşma şeklindeki diyolaglar akıcı... Veee film önerileri, kitap önerileri kayda değer...
Okuyun derim...

Profil Resmi
8 puan

Bu kitap hakkında söyleyecek pek bir sözüm yok.İclal'in okuduğum ilk kitabı. Sevdiğimi söylemeliyim. Kelimeleri gerçekten çok güzel kullanıyor. Çok güzel şeyler söylüyor ve çok akıcı. Kitaplar ve filmlere, ressamlara, sanatçılara deyiniyor. Son zamanlarda okuduğum Renklerden Mor adlı kitabın filmindende bahsediyor. Sevdim gerçekten. Haberimin olmadığı bir çok konuyu ele almış . İnsan bu tür kitaplar okuyunca daha çok okumam lazım demeden duramıyor. Ah Celie, içim bir garip oldu. Sophie'nin seçimi. İnsanı hem düşünmeye hemde kederlenmeye iten bir havası var, diğer kitaplrı merak ediyorum

Profil Resmi
10 puan

tam bir başucu kitabı

Profil Resmi
5 puan

Sürükleyici

4 puan

Dünyada herkesin acıları vardır. Bana göre kişinin dayanıklılığına bağlı olarak insan o acıları ya kolay atlatır veya kabullenir ya da o acılara saplanıp tekrar tekrar yaşar.
Bu kitapta 'acı' anlatılıyor. Acının her türlüsünden film, kitap, gerçek insan hikâyeleri ve sebebini anlamamış olsamda İclal Aydın'ın acısı yazılmış. Kitabın sonlarına doğru üç resimden bahsederek acısını yazmış fakat yine pek anlamış değilim niye acı çektiğini.
Kitap İclal Aydın ve Tolga Meriç ortak yapımı. Bölümlerde yazan kişiye göre; farklı yazı stili, farklı punto ve hatta Aydın'ın kendi el yazısı kullanılmış. Film, kitap ve profil resimleri de yer alıyor.
Bu farklılıklar, kitap ve film tanıtımı haricinde kitaptan hoşlandığımı söyleyemem. İclal Aydın'ın aksine ben acıların, dertlerin, sıkıntıların tekrar tekrar dile getirilmesinin her defasında yeniden yaşamış etkisi oluşturup, kişiyi yıprattığını düşünüyorum. Herkesin derdi kendine göre fakat yok yere de kendine dert icat edercesine yazılan kitapları okumak beni kasıyor.
İclal Aydın'ın oyunculuğunun beğenirim fakat bu kitabı için tam tersi düşüncedeyim. Sanırım 'Kağıt Kesikleri' okuduğum ilk ve son kitabı olacak.

geri ileri