Kafes

En Son Değerlendirmeler

8 puan

Sonu biraz hayal kırıklığı olsa da kitap kendini bir nefeste okuttu. Güzel gerilim sahneleri vardı.

10 puan

http://kronikokur.blogspot.com.tr/2015/08/kafes.html

6 puan

Sonu beni hiç tatmin etmedi. Ya devamı gelecek ya da gerçekten gereksiz yere okunmuş bir kitap olarak kalacak. Yayınevinin kitabın reklamını çok iyi yaptığını düşünüyorum. Başka da bir şey yok 😞

9 puan

İlk defa korku kitabı okudum ve gerçekten başarılı buldum.Kurgusu konusu işleyiş hepsi farklıydı.Yada kitap çok hoşuma gittiği için böyle.Ama sevdim çok sevdim.
Ama hala anlamadığım üç nokta var.Ne neden kim??

9 puan

Kitabı ilk okuyanlardan olup,imzalatamamış olan ben acısını hala derinlerde yaşayarak yazdım yorumumu.

http://gokhantezcan.blogspot.com/2015/11/kafes-josh-malerman.html

8 puan

http://www.beraberokuyalimmi.blogspot.com.tr/

7 puan

Gerginliğin hiç bitmediği bir kitaptı. İnsanların çıldırmasına neden olan 'şeyin' ne olduğu konusunda yeterince bilgi verilmemesi kitabı baştan sona ilginç kılmayı başarıyor. Bilinmeyenin verdiği merak kitabı okutuyor kısacası. Sonuna kadar daha fazla şey öğrenmek adına okudum çok da tatmin olmadım. Gene de hoştu.

10 puan

Korku filmi tadında harika bir kitap. Kitap o kadar akıcı ki elinizden bırakamıyorsunuz. Konusu,kurgusu,işleyişi harika. gerilim korku türünde okuduğum en iyi kitaplardan biri. Ama keşke kitap da bahsedilen yaratıkların ne olduğu aydınlatılmış olsaydı. Yine de harika.

8 puan

Zaman zaman bir hayli gerilsem de , çok beğendim. Özellikle Malorie'nin bilinmeze karşı çocukları için çabası ve bunun anlatış şekli harika...

6 puan

Kitabi okumaya baslamadan önce beklentim farkli yondeydi sanirim, beklentimi karsilamadi diyebilirim. Ben bol gerilimli, paranormal dozu yuksek bir olay bekliyordum, evet ortada tanimlanamayan birsey var ama bununla ilgili ise yarar bir ipucu bulamadim. Disarda insanlarin gordugunde, delilik nobeti gecirip kendini oldurmesine sebep olan birsey var. insanlar buna yaratik diyor ama kimse gormedigi icin, neye benzedigini bilmiyor. Malorie hayatta kalmayi basaran sansli kisilerden biri ve kitapta bu karakterin hayatta kalma cabalari anlatiliyor cogunlukla. Kitap; iki anlatimli, simdiki zaman ile 4 yil oncesi olaylar birlikte anlatiliyor. Kitapta en begendigim kisim; goremeyen insanlarin hayatini bize cok gercekci yansitmis olmasi... kendimi göremeyen kisilerin yerine koydum, kitap boyunca... okurken ben bir korku yada gerilim yasamadim ama bu diger okuyucularin yasamayacagi anlamina gelmiyor tabiki... farkli tarzda bir kitap okumak isteyenlere...

10 puan

Evet aldığı ödüllerin de, yapılan onca güzel yorumların da hakkını veren bir kitap.
Cormac Mc Carthy'nin pulitzer ödüllü " Yol ", her ne kadar tarzı distopya olsa da Justin Cronin'in " Hiçlikten Gelen Kız " üçlemesi ile beraber felaket sonrası dünyayı ve yaşamı anlatan iyi bir öykü. Konu bir çok fantastik kitapta değişik şekillerde işlenmiş olsa da akıcılığı, öykü içindeki zaman atlamaları, Türkçe çevirinin ve basımının kaliteli oluşu, klasik bir sonla bitmemesi, her bir sayfasında gerilim, merak ve tempoyu eksik etmemesi okuduklarım içinde akılda kalıcı kitaplar arasında yer almasına sebep.
Kimi beklenti ve yorumların aksine bir serinin ilk kitabı değil. Okurlar hikayenin bitişinden öyle bir beklentiye düşmüş olsa bile bence yerinde ve doğru bir son vardı. Elbette benimde beklentim yazarın yeni kitaplarını beklemek olacak. Ama farklı hikayelerde.
Çok beğendim.

Profil Resmi
9 puan

ilk defa korku gerilim türünde bir kitap okudum ve okurken kendimi onların yerine koyup olayları hayalimde canlandırdım.gerçekten zor aklınızdan geçirmek istemeyeceğiniz bir hayat.okunulması gereken kitaplar arasında

9 puan

Etkileyici bir kitaptı. Kesinlikle ürkütücü ama etkileyici.. ve korku değil ciddi bir gerilim di.. bazı yerlerde okurken o kadar gerildim ki kitabı elimden bırakıp bı kaç dakika soluklanarak devam ettim.

9 puan

Kitabi cok duymus ama konusunu arastirmadan okumaya basladim. Sadece gerilim, korku oldugunu biliyordum. Son yillarda yuksek beklentiyle okudugum kitaplar maalesef, cogu zaman hayalkirikligiydi. 0 beklenti ile okunmuş, evde bir bebek ustelik hasta bir bebekle okunmaya baslayip, kitabin yarisindan sonra hastalik konusunda ona katilip, gozlerim sulana sulana, kah oksurerek kah hapsirarak kah nefes almakta zorlanarak bitirdim. Sadece okumadiysaniz, mutlaka okun diyecegim bir kitap. Sevgili Asli Dağlı'ya bu mukemmel cevirisi icin de ozellikle teşekkürü bir borç bilirim.

6 puan

Söylenildiğinin aksine ne gerilim ne de korku romanı. Oldukça durağan ama hızlı okunan çabuk biten bir kitaptı. Kitabın sonuna kadar bekledim bir aksiyon olur bir gerilim heyecan olur belki diye ama olmadı. Ve tüm sorular cevapsız kaldı ve bazı şeyler havada kaldı bence. Yine de okunabilir ama büyük beklentilerle başlamayın derim ben.

Profil Resmi
6 puan

Sürükleyici bir kitap olmasına rağmen maalesef sonu hiç tatmin edici değildi. Yine de okumaya değer.

Profil Resmi
9 puan

Her sayfasında gizemin ve merakın hiç eksilmediği son sayfasına kadar heyecanla okuduğum bir kitap oldu.Bazı yorumlarda olayların nasıl başladığı ve kitabın sonunun havada kaldığı yazılmış.Kesinlikle bu yorumlara katılmıyorum bu tarz kitaplarda ve filmlerde olayların nasıl başladığı ile bilgi çoğu zaman verilmez.Bu kitaptaki yaratıkların nereden geldiği bilinmediği gibi ve kitabın sonunun havada kaldığına da inanmıyorum.Baş kahramanımız Malorie olaylar başladığı zamandan çocukları ile beraber daha güvenli bir yere giderken başından geçen olayları anlatıyor.Kitabın sonunda dünyanın tekrar eski haline dönmesini beklemiyorsak kitabın sonu havada kalmıyor bence.

8 puan

Uzun zamandır okumak için kütüphanemde beklettigim bir kitaptı. Bir çok okuyan kişiler tarafından yapılan yorumlardan dolayı (finalinin havada kaldığı gibi ) okumak için elim varmamıştı bir türlü. Ancak kitaba başlayınca elimden bırakamadan gün içinde bitirdim diyebilirim. Finali de hiç de öyle havada kalacak boyutta hayal kırıklığı yaşatmadı bana. Aksine kitabın başından beri ulaşılması gereken şekilde neticelendi. Açık kalan konular yok muydu? Tabi ki de var. Mesela olayların nedeni ya da nedenleri, bilimsel mi olağanüstü kaynaklı mı bilinmezliği koca bir soru işareti. Ama yine de kitap beni korku -gerilim tarzı okuma keyfi yaşattı mı ? Evet kesinlikle keyif ve heyecanla okudum. 👍

10 puan

Çok etkileyici buldum. Malorie, gerçekten çok güçlü bir karakter.

7 puan

Stephan King hayranlarından ziyade Night Shyamalan hayranlarının bayılacağı bir kitaptı bence.

http://oldgirlsontheblog.blogspot.com.tr/2016/01/josh-malerman-kafes.html

6 puan

Çok durağan bir kitaptı. Başlarken beklenti içinde olduğum için biraz hayal kırıklığına uğradım. Son 50-60 sayfada aksiyon oldu sadece tam heyecanlandım kitap bitti diye yani.
Kapak içerikle çok uyumluydu bunu sevdim, kitabın iç tasarımı da hoştu.

http://morduslerkitapligi.blogspot.com.tr/2015/10/kafes-josh-malerman-kitap-yorumu.html

9 puan

Akıcı, anlaşılır bir dille yazılmış sürükleyici bir kitaptı. Sonunun daha farklı olmasını beklerdim yinede.

8 puan

Sürükleyiciligi ve merak uyandirici konusuyla cok çabuk okunan kafes kafanızda olusan soru işaretlerini cevapsiz birakiyor maalesef

8 puan

Gerilim severlerin beğeneceği bir kitap olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle merak uyandırıcı ve gizemli bir hikayeydi. Belki ben gece kitabı okuduğumdan mıdır bilmem korkmadım ama ürperdim valla. Nasıl bir şey tüm dünyayı etkisi altına alır, insanları öldürür ve ne olduğu hakkında kimse bir şey bilmez. Kitap bunu bizim hayal dünyamıza bırakmış. Hele kitabın sonlarına doğru daha çok merak ediyorsunuz o neydi? diye.Eğer devamı yoksa sonu havada kalmış diyenlere hak veriyorum. En azından o şeyin ne olduğunu söyleselerdi...

7 puan

Elinizden bırakamayacağınız,çok sürükleyici ve anlatımı hiç sıkmayan bir kitap arıyorsanız Kafes kitabı bunlar için biçilmiş bir kaftan. Sınavlarım olmasına rağmen elimden bırakamadım ve ve bir de baktım ki bitirmişim. Tek eksiği sonunun biraz havada kalması.Onun dışında tavsiye edilir.

8 puan

Öncelikle kitap korku kitabı değil daha çok insanı meraklandıran, acaba ne olacak dedirten bir kitaptı.
Dünyada bir şey vardır ne olduğu kimse bilmemektedir. Onlara baktığınızda bir anda delirip ve vahşileşip canınıza kıymaktasınızdır. Bunun için dışarıda gözlerinizi açmamanız gerekmektedir. Malorie isimli kadın ise iki çocuğu ile birlikte bu dünyada yaşamaya çalışmış ve dört yaşlarındaki çocuklarını eğitmiştir. Onları öyle bir eğitmiştir ki çocuklar adeta bir robot olmuştur. Çocuklar ise böyle bir dünyada gözlerini açtıkları için yada açamadıkları için yaşlarına göre oldukça fazla olgunluğa ve keskin kulaklara sahiptir. İşte Malorie ve iki çocuğu kaldığı evin arkasındaki nehirden bir sandal ile belirsiz bir yolcuğa çıkacaktır. Malorie bu yolcukta geçmişiyle de yüzleşecektir.

8 puan

Sürükleyici ve merak uyandırıcı bir kitaptı. Devamı gelecek diye düşünüyorum eğer gelmeyecekse yazar güzelim kitabı harcamış demektir.

8 puan

bir oğlan bir kız annesi olduğum için belki de çok sürükleyici buldum kitabı; güzeldi, gerilim ve gizemi sevenlere tavsiye ederim.

Profil Resmi
7 puan

Kitapta dışarıda insanları masum bir bakış ile delirten 'yaratıkların' olduğu yerde bir annenin çocuklarını 'daha güvenli bir yere' götürmek için çıktığı yolculuk işlenmiş. Ve bu yolculuk Malorie'nin göz bağlarının ardından anıları ile aydınlanıyor.
Kitaptan puan kırmamın sebebi ise soru işaretleri oldu. Kitap bittiğinde ardında havada asılı kalan bir sürü soru bırakıyordu bence.

9 puan

Elime almamla bitirmem bir oldu. Vay canınaa!!
Oğlan ve Kız'ın "Anneciğim" diye seslendikleri her an içim parçalandı. Hele onlara Olimpia ve Tom diye seslendiğinde çocukların yaşadığı mutlulukk..
Gerilim, heyecan, merak, bir sonraki paragrafa hızlıca göz atma isteği ama kendini durdurmak.. Bu kitapta bolca bunlardan var. Ama bir şey daha var ki; kitabın sonunu bağlayamamak. Bundan dolayı bir yıldız eksik verdim. Umarım devamı filan vardır veya çıkar..

Okumadıysanız tereddüt etmeyin.

geri 1 | 2