İskoç Sürgünü (Campbell Trilogy #2)

En Son Değerlendirmeler

8 puan

Serinin ilk kitabına göre daha yoğun duygular içermekteydi.ÖzellikePatrick karakteri yaşadıklarından dolayı daha duyarlı bir karakter olarak karşımızda.Bazen görevi ve kalbi arasında kalsa da yazar bu karakteri iyi oturtturmuş. Elizabeth ise biraz geçmişte yaşadıkları birazda çevresinde gelişen olaylardan dolayı bir çok karaktere göre dirayetli bir tablo çizmekte. Özellikle kitabın son yarısını daha çok sevdiğimi de belirtmek isterim.

9 puan

Monica McCarty'nin yeni çıkan kitaplarını dört gözle bekleyen bir kitleyiz değil mi? :D
Ama bu kitap bana yazarın Monica olduğuna inandıramadı.
Sanırım yazarın diğer kitaplarını büyük keyifle okuyunca bu kitabında da ister istemez o çıtaya ulaşmasını bekliyorsunuz.
Kitap baştan sona çok olağan seyirde ilerledi.
Bir atraksiyon yok gibiydi son bölümleri saymazsak eğer.
Kadın karakter.. Nasıl desem bana çok pasif geldi.
Bu tarz hikayelerde inatçı, dediğim dedik kadın karakterleri çok seviyorum.
Kadın karakterle bu yüzden yıldızımız tutmadı.
Patrick ise.. Daha bir sevilesiydi :D
Ben bu sürede bir de okuyamama haline girince kitap elimde süründü baya.
Ve çeviri.. İllet etti beni. Neredeyse her cümle başı ya Patrick ya da Elizabeth ile başladı.
Yok Elizabeth derin bir nefes aldı. Yok Patrick yumruklarını sıkıp durdu gibi.
Kendimi birinci sınıfta cin ali serisini okurken hissettim biran resmen.

8 puan

Ah bu İskoçlar...

8 puan

http://dilarabook.blogspot.com.tr/2018/03/iskoc-surgunu-campbell-trilogy-2-monica.html

Yazar bir önceki okuduğum serilerinde ne kadar odun vari erkek karakter yazdıysa bu serisinde tam tersine aşık, mantıklı, sizi sinir krizinin eşiğine getirmeyecek, daha da aşık olacağınız karakterler yazmış. Tabi ben o diğer serilerdekileri de seviyorum orası ayrı mesele.
Kralın yok etmeye yemin ettiği McGregor soyundan Patrick ve onları bizzat yakalamakla görevli Campbell ailesinden leydi Elizabeth'in aşk hikayesini okudum. Her olayın bir diğer bakış açısı vardır. Bir önceki kitapta McGregor'lar ne kadar adi insanlarmış gibi algılanlasalar da aslında bir çoğu öyle değildi. Tam tersine Patrick, ailesi haksız yere katledilirken bizzat orada olsa da, sağ duyusundan ödün vermeyen ve sadece evini geri almak için savaşan biriydi. Ve o kadar olay yaşamışken bile zor durumda olan bir leydiye yardım etmek için planlarını altüst etti. O kişi kim tahmin edersiniz, Elizabeth. İkisinin karşılaşmaları ilkinde ne kadar plansız olsa da ikincisi hiç de öyle değildi.
İlk kitapta bizzat Patrick'i ilgilendiren olaylar yaşanmıştı. Okurken sürekli hop oturup hop kalktım ne zaman gelecek konu oralara diye.
Kalenin leydisi ve oradaki bir asker arasındaki uçurum ve tüm bunlara rağmen yine de birbirlerine çekilmelerini okumak çok güzeldi. Elizabeth bazı yerlerde çok tereddüt etti ama onun nedenlerini anlayabildim. Ayrıca onun MacLeod serisindeki Rory ile nişanlı olduğunu unutmuştum. Güzel bir ayrıntı olmuş. Muhteşem biri olmasına rağmen üç nişanı da hüsranla sonuçlandığından sadece sevdiği biriyle evlenmek istemekte kendisi. Tabi bu arada yoluna kendisini kurtaran, etkileyici, onu kesinlikle önemseyen Patrick çıkınca bütün duyguları karman çorman oluyor leydimizin.
Patrick'in yaptığı şey başta beni çok tereddüte soktu. Ama bu olayın kitabı çorba etmemesine sevindim. Hatta güzel sahnelere de vesile oldu. Yaşadıklarına çok üzüldüm, yaptığı şeyleri bu yüzden hemen kabullendim ve o kadar olaya rağmen yine de Elizabeth'e verdiği değer, bunu gösterme biçimi ona daha da hayran olmama sebep oldu.
Elizabeth'in uğursuz ağabeyi Colin daha da sinir bozucuydu. Bakalım üçüncü kitapta nasıl delirtecek beni.
Yazar yine kullandığı tarihi detaylar sayesinde sanki bu aşk gerçekten de yaşanmış hissi verdi. Ayrıca konunun bağlanma şeklini çok sevdim. Üçüncü kitap hakkında verilen bir detay ise bir an önce okumak istememe sebep olacak türden kendisini.

10 puan

Patrick MacGregor ve klanını zalimliği ile bilinen Campbell klanının başı Argyll kontu yıllarca köle gibi kullanmış sonra da toprakların sahipliğini Glenorchy'e satmıştır. O da MacGregor'ları topraklarından çıkarmak için saldırıp her yeri yakmıştır. O zamanlar on yaşında olan Patrick annesinin kardeşinin düzenlediği saldırı da kardeşlerini alıp ormana kaçar fakat döndüğünde babasını ölü bulur. Kendisi de öldürülecektir fakat annesi araya girer ve kollarında ölür. Düşmanları olan Campbeller yüzünden senelerdir kanun kaçağı olarak yaşarlar. Zalimlikleri ile ilgili sahte dedikodular onlara duyulan öfkeyi arttırmış ve yıkıma uğrayan klan aranmaya başlanmıştır. Argyll Kral James tarafından MacGregor'ları mahkemeye getirmekle görevlendirilmiştir ona kuzeni ilk kitabın kahramanı Campbell ile Argyll'nin fedaisi Jamie ve kardeşi Colin de yardım eder.
Patrick ise kendisinden çalınanları,topraklarını geri alabilmek için elinden gelen her şeyi yapmaya kararlıdır.
Klan şefi olan kuzeni Alasdair ve kardeşi ile okçuluk yarışına katılmak için Campbell'lerin evinde yapılan şenliğe giderler. Burada Patrick Argyll'nin kuzeni Jamie'nin kardeşi Elizabeth Campbell ile güç kazanmak için nişanlanan John'un başka adamların yanında kekeme nişanlısına hakaret etmesine şahit olur. Elizabeth'de bunu duyup seninle evlenmem sözünü bile tamamlayamayınca adamlar daha fazla güler ve utançla kaçacakken su birikintisine düşer. Ağlayan ve ilgisini çeken kıza yardım eden Patrick olur.

Elizabeth üç kez nişanlanmış ve hiçbiri evlilikle sonuçlanmamıştır. İlk nişanı daha çocukken kararlaştırılmıştır. İkinci nişanı kralın Isabel ile evlenmesini istediği için bozulan Asi kitabında ki Rory MacLeod ile olmuştur. Üçüncü nişanlısından ise iki yıl önce kendisini aşağıladığı için ayrılmıştır. Kısa bir süre sonrada nişanlısının bir kulağını ve kılıç tuttuğu kolunun bir kısmını kaybettiğini öğrenmiştir.Nişanlısı ile olayından sonra bir daha kimsenin alayına maruz kalmamak için kekemeliğini kontrol altında tutmayı öğrenmiştir.Hayatını ise yalnız geçirmek istemez bir aile ister. Son nişanın da yaşadıklarından sonra sadece aşk için evlenmek ister. Fakat kuzeni kendisine biraz daha toprak verip yeni bir eş bulmaya karar verir bu yüzden yanına çağırır. Yolculuğa çıktığında ise MacGregor'ların saldırısına uğrarlar ve onu kurtarmaya gelen Patrick olur.Birbirinden etkilenen ikili Patrick onu güvenli bir şekilde evine götürmek istediği için yolculuğa beraber devam eder. Lizzie kaybettikleri adamları yerine yanlarında çalışmalarını teklif edince Patrick'in istediği fırsat ayağına gelir. Toprakları Lizzie'nin çeyizine verilmiştir ve onunla evlenerek hakkı olanı elde etmeye kararlıdır. İkili yakınlaşmaya başlar fakat kuzeni yeni nişanlı adayı olarak Patrick'in ailesinin ölümünden sorumlu adamın oğlunu seçmiştir. Bir süre rekabet olsa da tam Patrick iyiliği için aradan çekilmeye karar vermişken Lizzire sevdiği adamı Patrick'i seçer. Her şey yoluna girmiş evliliğe karar vermişlerken Argyll'nin sahte sözü yüzünden Patrick'in kuzeni, kardeşi, adamları ölür. Lizzie'nin abisi Colin'in emri ile kız kardeşine tecavüz edilir ve Patrick lider olur artık Lizzie ile evlenmesi imkansız bir hal alır.

Patrick klanına olan sorumluluğu ve sevdiği kadın arasında sıkışır. Lizzi'nin abileri Patrick'in kardeşi arasında sıkışıp kaldıkları zorlu bir kaçma süreci başlar. Zorlu bir mücadeleden sonra nihayet mutlu son gelir.

İkiliyi sevdim ikisinin de birbirlerinin güvenliği için verdikleri mücadele aşkları okunmaya değer. Kitap baştan sona kadar olayların eksik olmadığı hep bir hareketliliğin olduğu bir halde bitiyor ve özellikle kaçtıkları bölümde yaşadıkları, mücadeleleri çok güzeldi. Patrick'i Lizzie'nin üçüncü nişanlısına yaptıklarından dolayı da kutluyorum. Beğenerek okuduğum akıcı bir kitap.

10 puan

yorum için: https://illekitap.blogspot.com/2021/04/monica-mccarty-iskoc-surgunu-campbell.html

~~~*~~~
"Seni seviyorum ve sensiz cehennemi yaşamaktansa, seninle cehennemi yaşamayı tercih ediyorum."
~~~*~~~


~~~*~~~
"Beni kandırma Patrick Murray." Patrick'in göğsüne hafifçe vurdu. "Bu çelik göğsün altında, yumuşak bir kalp var ve ben o kalbi bulmaya kararlıyım."
~~~*~~~


~~~*~~~
"Seninle evlenmek istedim çünkü sana aşık oldum." Başparmağı, Lizzie'nin yanağında dolandı ve tek dalma gözyaşını sildi. Lizzie'nin gözlerine baktı. "Seni seviyorum Eizabeht Campbell. Tüm kalbimle."
~~~*~~~

geri ileri