İsimle Ateş Arasında

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
10 puan

İsmin önemini bu kitapla anladım..

10 puan

nazan bekiroğlu'nun okuduğum ilk kitabı. bana yazarını sevdirdi.

11 yıl, 10 ay
Profil Resmi
4 puan

Kitabın arka kapağında okuduklarım ilgimi çektiği için başlamıştım. Fakat aradığımı bulamadım diyebilirim. Olay olmadığı gibi uzun sevgi betimlemelerinin çokluğu kitaptan sıkılmama yol açtı umarım bitirebilirim.

11 yıl, 10 ay
Profil Resmi
4 puan

Tam bir hayal kırıklığı. Çok sıkıldım. Bir kitabı yarım bırakmak huyum olmadığı için bitirene kadar işkence çektim. Lafı çok dolandırmış. Nazan Bekiroğlu'na yakışmadı.

Profil Resmi
4 puan

Niye okudum bilmiyorum tavsiye falan da yoktu halbuki. Başlarda altını çizdiğim bazı cümlelerin ve Osmanlı'yı yıkıma götüren bazı yanlışları vermesınin dışında hiç beğenmedim.

7 puan

Kitabın öyle yerleri vardı ki, okudukça okuyası geliyor insanın. Bazı Nazan Bekiroğlu kitapları ağır geliyor bana ama bu güzel. Keyif aldım okudukça.

10 puan

mükemmel....

5 puan

Kitabı sevemedim. Sürekli tamam buradan sonra akıcılık başlıyor guzel devam edecek diye kendimi kandırdım durdum. sıkılarak okudum, bitirmek için kendimi baya zorladım. Nar Ağacını begenmiştim ama bu bana da hitap etmedi malesef.. Toparlanamamıs sanki hep aynı seyler tekrarlanmıs durulmuş..

10 puan

her satırının tadını çıkararak okuduğum bir kitaptı. çok çok beğendim. aşkın her yönden bakışı bu kadar dolu anlatılabilirdi. yeniçeriler ve padişahlar arasındaki aşk, nihade ve mansur arasındaki aşk, evlat aşkı...herşey.tavsiye ediyorum.hocanın kalemine sağlık.

10 puan

Osmanlı dönemini, yeniçerileri, öyküleriyle padişahları, turnanın hikayesini, ismi, ateşi, suyu, yangını, yanmayı, dayanmayı şiir gibi bir düz yazı üslubuyla kurgulamış Nazan Bekiroğlu. Okuduğum en güzel kitaplardan birisi. Hiçbir şey kaçırmamak, her kelimesinde verilmek istenen her anlamı almaya çalışarak ağır ağır okuduğum ve öyle okunması gerektiğini düşündüğüm kitap.

9 puan

Nazancığım, öyle güzel yazmış ki
Kütüphaneden aldığım bir kitap olması nedeni ile başlarken elime kalem alamadım yoksa her satırı çizilesiydi. Bu nedenle tekrar okuyacağım kitaplığıma alıp.
Yeniçerilerin gözde donanımlı dört dörtlük bir orduyken, padişahların ilgisizliği ve düzenin bozulması ile nasıl devletin başına bela olduklarını, devlet adamlarının devlet çıkarlarını korumaktan vazgeçip sadece nasıl hayatta kalma savaşı verdiklerini, kısacası bozuk düzenin aslında nerede bozulmaya başladığını yer yer şiirsel bir dille anlatmış bu tatlı bayan.
Seviyorum seni Nazancım :)

geri ileri