İntikamla Gelen

En Son Değerlendirmeler

10 puan

http://illekitap.blogspot.com.tr/2018/01/jennifer-royce-intikamla-gelen.html

~~~*~~~
"Sana inandığım gün dünya alevler içinde kalsın ve ben o ateşte yanayım."
"Yanıma gelirsen eğer dünyanın sonunu getirmeden de seni ateşler içinde bırakabilirim."
~~~*~~~

Ahhh şu çingeneler... :D İtiraf ediyorum bu kadar iyi olmasını beklemiyordum. Ne bu kadar asi, ele avuca sığmayan bir kadın karakter ne de bu kadar... Falcon'u tanımlayacak kelime bulamadım ama Kayla'nın sıttı bir erkek karekter beklemiyordum.

Jennifer Royce... kadın senin kalemine bayılıyorum ben ama yaa... mutlaka yaz hiç durma, ara verme... sen kitapları basılmaya layık yazarlardan birisin. Özgün, akıcı ve sıkmayan kaleminle okuru tatmin eden kurgularınla kitapların süperin ötesinde.

Jennifer Royce'un 3 kitabını okudum ve her okuduğum kitap bir öncekinden daha güzeldi, daha farklıydı. Kesinlikle kendini tekrar etmeyen bir yazar ve onun bu huyunu ve kaleminin gücünü seviyorum.

Yazarın kitaplarında sevdiğim bir diğer özellik de... kesinlikle zayıf ve erkeğin korumasına ihtiyaç duymayan kadın karakterler olması. Güçlü kadın karakterleri severim ve Jennifer Royce'un kitaplarında bunu görmek çok hoşuma gidiyor.

Neyse yazarı çok övdüm ama valla çok sevdiğimden övdüm sevmesem bu kadar şey demezdim.

Kitabın kısaca konusuna değinmeyeceğim arka kapak yazısı yeterince konuyu açıklamış bence daha fazlası spoiler olur diye korkuyorum o yüzden içeriğe girmeyen bir yorum yapacağımdan susuyorum. Ama bu demek değil ki beğendiğim hatta bayıldığım noktaları es geçeceğim :) tabi ki değineceğim :D

Öncelikle Kayla'ya bayıldım. Cidden ele avuca sığmaz ve her şeyiyle kendi başına hareket etmeye alışmış birini Londra sosyetesinde olması... eğlenceliydi.

Falcon'a da... bilemedim acıdım valla adam acıdım çünkü Allah'tan belasını kelimenin tam anlamıyla buldu. Kayla'dan daha büyük bela ne olabilirdi ki... ama onun gibi bir belaya eminim her erkek razı olur hele bir de aşıksa...

Kayla'nın çingene kampındaki tavırları süperdi ama en süperi de Falcon'un evindeki halleriydi. En doğal haliyle kendini herkese sevdirmesi ve bütün herkesi arkasına alması... özellikle de yaşlı Dük'ü... benim bile gönlümü fethetti.

Falcon'la Kayla'nın atışmalarına çok güldüm. Cidden eğlenceliydi ve bence bu kitabın en vazgeçilmez detaylarıydı.

Ahh bir de... Kayla'nın ailesinin yanına geri dönüp de Falcon'un onu aşkına ikna etme çabalarının sonundaki o nikah... süperdi hahah... Jael kesinlikle kuzenini iyi tanıyor ve Falcon'da fırsatları asla kaçırmıyor.

Bir de kitabın sonunda yine çingene kampında... o dans... o Falcon... ve yine baş belası Kayla... :) Ahhh hiçbir detayı atlamadan nasıl da mükemmelleştirmişsin kadın sen bu kitabı :)

Trisha ve Jael kitapta en merak ettiğim çiftlerdendi. Bence onların ayrı bir kitabı olmalı... doyasıya okumalıyız bence. Hikayeleri çok güzel olacaktır kesin...

Ayy kitaba dair bahsetmek istediğim kadar çok satır var ki ama spoiler olacak diye susuyorum ve kendimi kasarak yazıyorum şuanda bu yorumu. Ancak... şunu demeliyim ki okumayarak çok şey kaybediyorsunuz.

Kelimenin tam anlamıyla müthiş bir hikayeydi. Bayıldım. Jennifer Royce'un yeni kitaplarını dört gözle bekliyorum ve dilerim asla yazmayı ve bizi kitaplarından mahrum bırakmaz.

Eğer bir historical romans severseniz mutlaka okumalısınız. Eğer bir romans severseniz kesinlikle el atmalısınız.

Daha önce hiç bu türde okumadıysanız da.. .bence başlamak için müthiş bir kitap. :)

Ve bence can alıcı bir alıntı ile başladık ve can alıcı bir alıntı ile bitiriyorum yorumumu...

10 puan

ben çok beğendim kitabı falcon ve kayla ikilisini çok sevdim.

8 puan

İntikamla Gelen, tam da beklediğim tatları içinde barındıran bir kitaptı. Okumak üzere aldığımda farkında olamadan ilk yüz sayfayı okudum. Daha ilk sayfalardan yazar beni kitaba çekmeyi başardı. Bir ara ufacık bir can sıkılması ile birlikte kitaba birkaç gün ara vermeme neden oldu ama tekrar aldığımda bitirmeden bırakamadım. Karakterlerin gereğinden fazla kibirli ve aptal oluşu beni kitaptan soğutuyor ama yazar başarılı bir şekilde konuyu o aptallığın etrafından dolaştırarak uzaklaştırdı ve başka konulara odak noktası haline getirerek kitabı okutmayı başardı.
Gerçekten çok egzotik ve ilginç bir kitaptı. Kayla çingene soyundan gelen bir kızdı ve tüm o çingene adet ve yaşantıları oldukça ilgimi çekti ve yazarın daha çok o yaşantıdan bahsetmesini istememe neden oldu. Hikayenin içindeki yan karakterlerle ilgili farklı bir kitap yazmış olabilme umuduna sığınarak bu isteğimi gerçekleştirdiğini veya gerçekleştireceğini umarım.
Kitap akıcı ve sade bir dille yazıldı. Bu tarz kitap okumayı sevenler için favori olabileceğini bile düşünüyorum. Karakterler arasındaki iletişim tatlı ve komikti. Yer yer biraz fazla kişilik çatışmasının yaşanmasından ötürü fazla geldiğini düşündüğüm tartışmalar da olsa genel anlamda okuyanı eğlendiren diyalogları sevdim. Tavsiye ederim.

8 puan

Bir Gözlerinin Esareti kadar olmasada güzeldi sıkılmadan keyifle okudum

geri ileri