İnsan Ne İle Yaşar

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
9 puan

Tolstoy değince Anna Karenina yerine İnsan Ne İle Yaşar? derim.

8 puan

okunması gereken bir edebi eser.

9 puan

kıssadan hisse..

Profil Resmi
8 puan

Çok beğendiğim bir kitap. Herkes okumalı.

10 puan

Bana okumayı sevdiren kitap.

Profil Resmi
6 puan

beklediğim gibi değildi.neredeyse tüm hikayeler dini içerikliydi.içlerinde sadece ilk hikaye insan ne ile yaşar ı beğendim

9 puan

kedimiz için ve hayatımız için yön gösterici ders çıkarabileceğimiz bir tolstoy klasiği...okunmaya değer

Profil Resmi
5 puan

Çok önceden okumuştum. Bende pek kalıcı izler bırakmamış olsa gerek. Tam hatırlayamadım.

9 puan

Ben çok beğendim. Kısa kısa hikayelerden oluan bu klasiği niye daha önce okumadım diye üzlüldüm. Mutlaka okuyun ve okutun..

Profil Resmi
10 puan

Tolstoy `un en güzel kitabı, mutlaka herkesin okoması geraken bir kitap. Müthiş dersler çıkarılabilecek bir kitap.

Profil Resmi
6 puan

Hayatta her insanin bi kerede olsa okumasi gereken bi kitap

9 puan

Mükemmel bir kitap. Hala yaşama dair umudu olanların ve ilahi adalete inananların okuması gereken kitap. İçindeki öykülerin kurmacası mükemmel. Benim favorim kunduracının hikayesi. Toprak hikayesinin sonu da çok etkileyici.

Profil Resmi
9 puan

ilk göz ağrım gerçekten güzeldi

Profil Resmi
7 puan

Sadece bir hikayesi gerçekten ilgimi çekti. Şu an ismini hatırlayamıyorum ama adam çember çiziyordu ne kadar çizerse toprağı o kadar alıcaktı ve sonunda ölüyordu. Kısaca böyleydi. İşte bu hikayeyi beğenmiştim.

Profil Resmi
10 puan

Çok etkilendiğim bir kitaptır.Neden başyapıt olduğu çok açık. Okumayı sevmeyenlere de sevdirebilecek bir kitap.Kesinlikle okunmalı.

10 puan

Muhteşem bir eserdi. Birkaç kere okudum ve her okuduğumda farklı taraflarını gördüm. Yalnız kitap bazı yayınevleri tarafından özensizce çevrilerek yayımlanmış, bu noktaya dikkat etmek lazım.

10 puan

Gerçekten çok akıcı bir dili var çok beğendim.

8 puan

Düşündürücü bir kitap, okunmasını tavsiye ederim :)

9 puan

Özenle yazılmış öykülerden oluşan bir kitap. Öyküler yayınevinden yayınevine farklılık gösterebiliyor onuda söyleyeyim. Ben İş Bankası yayınları'nı okudum ve çok memnun kaldım.

Kitap bizlere ders vermek, bazı şeyleri öğretmek amacıyla yazılmış. Tolstoy hayat tecrübesini farklı hikayelerle bizlere aktarmış. Etkileyici hikayeler de var içinde. İnce de bir kitap, okunmalı bence.

10 puan

Bana çok şey katan ikinci kitap. Keşke daha önce okusaydım dediğim kitap . Konusu kurgusu her şeyiyle çok dokunaklı bir kitaptı. Bitirdim dediğimde beni gerçekten çok etkiledi. Okumayan herkese tavsiye ediyorum. Okuyun , çok şey kazanacaksınız .

10 puan

Mükemmel 3 hikaye özellikle kitapla aynı adı taşıyan ayakkacı Simon ve çırağı Mihael in hikayesi.
Tolstoy iyi bir müslüman alimle karşılaşsa kesinlikle müslüman olurmuş

7 puan

Kesinlikle okunması gereken bir kitap... Kitaplığımda gördüm bu kitabı. İlkokul 1 ya da 2. sınıfta okumuştum fakat tamamen unutmuşum (: Tekrar okuduğuma sevindim. (: Her insana bir şeyler katabilecek bir kitap (:

İnsan Ne İle Yaşar dışında 4 hikaye daha var içinde... Bunlar içinde en çok "3 Soru" ve "İnsana Ne Kadar Toprak Lazım" hikayelerini beğendim.

Dersler çıkartılacak bir kitap. Açgözlülükle ilgili olsun... İnsanın gözünün önündekini bazen göremeyeceği olsun... İnsanın içindeki en önemli duygular olsun... Ya da merhametin önemi olsun... Gerçekten çok güzel bir kitaptı. İyiki tekrar okumuşum diyebiliyorum (:

Profil Resmi
10 puan

Tolstoy'dan bir başyapıt niteliğinde bir kitap.Biraz kısaydı fakat hikayeleri çok etkileyici ve çok öğüt verici nitelikteydi.

10 yıl, 11 ay
Profil Resmi
9 puan

çok hoş bir kitap.

Profil Resmi
10 puan

Okunması ve okutulması gereken bir kitap!

Profil Resmi
10 puan

Kısa olduğu kadar derin ve düşündürücü.

10 puan

Herkesin okuması gereken herkesin ders çıkararak okuyacağı kalitede bir kitap ....

Profil Resmi
10 puan

oku oku oku oku oku

Profil Resmi
9 puan

Okumadan geçme!...

10 puan

Tolstoy, okuyucunun manevi dünyasına son derece hünerli bir şekilde hitap etmiştir. Kitaba ismini veren öyküde, Allah tarafından cezalandırılan ve fakir bir kundura ustası Simon tarafından kurtarılan bir melek olan Mikail aracılığıyla insanı neler yönlendirdiğini, insana nelerin bahşedildiği, insanın ne ile yaşadığı anlatılmıştır. İnsan yaşamı sorgulanırken, iyilik - kötülük, açgözlülük - kanaatkarlık, yaşam - ölüm vs... gibi zıt öğeler ele alınmıştır. Son derece keyifle okuyacağınıza emin olabilirsiniz.

geri 1 | 2 | 3