İnci

En Son Değerlendirmeler

5 puan

lise yıllarında okuduğum bir kitaptı, ozamanlar beğenmiştim :)

7 puan

herşey burada başladı

Profil Resmi
6 puan

Yakışmamış j s amcama iyi deil

Profil Resmi
9 puan

Çok güzel

10 puan

bir Steinback kılasiği

9 puan

Akira Kurosawa filmi izliyormuşum gibi hissettim kitabı okurken. Betimlemeler çok hoştu. Az sayfasına rağmen etkisi epey büyük bir kitap.

9 puan

her cümlesiyle insanın içine işleyen bir kitap. bittiğinde canımdan bir parça gitmiş gibiydi. hacmi küçük olsa da etkisi büyük oldu bende.

Profil Resmi
8 puan

Kino'nun denizden çıkardığı incinin çocuğunun ölümüne yol açabileceğini kim bilebilirdi ki ? Para yerine inci'nin kullanıldığı inciden önceki ve sonraki yaşamın anlatıldığı sürükleyici bir John Steinbeck eseri.Yalnız çok kısaydı hemencecik bitti.

"İncinin ezgisi bir fısıltı halini aldı, sonra da duyulmaz oldu."

10 puan

Harika bir kitaptı ! İnsanların yaşam kavgalarını,umutsuzluklarını çok güzel kaleme almış yazar.John Steinbeck'in en başarılı romanlarından birisi olduğunu düşünüyorum :)

7 puan

Steinbeck'in okunası kitaplarından

Profil Resmi
8 puan

beni vuran bilginin önemi oldu sanırım.İyi okumalar.

8 puan

Steinbeck'in kitaplarında garip bir tat var. Adını da koyamıyorum.

9 puan

okunası
John Steinbeck'in okuduğum ilk eseri. Kısa ama bir o kadar etkileyici...Kino ve eşinin bebekleri için verdiği mücadele okunası. Fakir bir inci avcısı olan Kino'nun bebeğini tedavi ettirmek için inci aramaya çıkmasıyla başlar her şey... Tahmin ettiğinden çok daha büyük bir inci bulur ama bu inci ona ve ailesine mutsuzluktan başka bir şey kazandırmaz. Okurken pek çok bölüm gözümün önünde sahnelendi. Ben çok sevdim,tavsiye ederim.

Profil Resmi
8 puan

kötülüğün şarkısı iyiliğin şarkısını bastırmıştı kötü bir şeyler olacaktı.

6 puan

Bu kitabı hem Türkçesinden hem de İngilizcesinden okulda zorunlu tutulduğu için okumuştum. Okunması gereken, didaktik kitaplardan olduğunu kabul ediyorum ama çocukken okuduğunuzda anlamsız ve korkunç sıkıcı geliyor. İlkokuldaysanız okunacak çok daha eğlenceli ama gene de ders verici kitaplar var kesinlikle^^

7 puan

Minicik bir kitap ama içeriği kocaman olan bir eser.

9 puan

heyecanlı, sürükleyici ve okuyucusuna mesaj veren bir kitap. çok beğenerek okudum.

Profil Resmi
8 puan

Hüzünlü. Insan kaderini yenemez mi?

Profil Resmi
8 puan

Her yasta okurun begenecegi bir kitap. Yalın, sürükleyici... Basit gibi görünen bir olay var fakat altında cok derin anlamlar bulunduruyor. Bence önemli olan okurun kitabı okurken düsünmesi, olayı ve ana düsünceyi yorumlayabilmesi.

1 puan

İşkence gibiydi...:(

Profil Resmi
8 puan

unutamayacagm bi kitap

10 puan

Güzel ve üzücü bir kitaptı. Çok önce okudum ama beni çok etkilemişti. Paranın her zaman mutluluk getirmediğinin dramatik anlatımı.

Profil Resmi
10 puan

sıkılmadan okunabilir

Profil Resmi
10 puan

Günümüzde de gözlenebilmesi mümkün olan; "paradan önceki yaşam" ve "paradan sonraki yaşam" konulu bir yapıt. Tabii kitapta "para" yerine "inci" kullanılmış. Aslına bakarsan günümüzde gözlemlenebilir dediğim olaydan tek farkı bu. 4 kere okuyup ezberlediğim kitap

Profil Resmi
6 puan

Bir inci yüzünden daha doğrusu Kino'nun hırsları yüzünden ailenin nasıl kötü bir duruma geldiğini anlatıyor.. Bazı durumlarda aklımda soru işaretleri kalsa dahi kısa okunması kolay bir kitaptı. . .

10 puan

para hırsının insanlara neler yaptırdığını, haksız kazanç peşinde koşanların yoksul bir ailenin umutları dahil hepsini nasıl yok ettiğini ,paranın insanları ne kadar alçaklaştırabileceğini bu kadar net anlatan ve günümüzden birçok örneği önümüze seren bir kitap.. anlayana

8 puan

Her ne kadar John Steinbeck'i sevsem de bir klasik olduğu için fazla betimleme var yani betimlemeleri çıkarsak 100 sayfada okunacak (konu) 20 sayfa filan kalır. O betimlemeler her ne kadar kitabın uzunluğunu arttırsa da çoğu gerekli çoğu gereksiz olmuş. Lakin kesinlikle okunması gereken güzel bir kitap.

10 puan

Fareler ve İnsanlar gibi az lafla çok şey anlatan bir kitaptı. Heyecanla okudum. Para hırsıyla başkasının malına göz diken insanlarla olan mücadele anlatılıyor.. Hüzünlü son ise aslında mutlulugun illaki parayla olmayacagını gösteriyor..

9 puan

Bir klasik. Çok çok iyi bir klasik.

10 puan

muhteşemmmm

geri 1 | 2