İnce Memed 1

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
8 puan

Büyük zevkle okudum,tek parti İnönü döneminde Anadolu'nun Çukurova yöresindeki köylerinden birinde İnce Memed'le Abdi Ağa arasındaki hadiseler Yaşar Kemal'in usta kaleminden yansıyor bizlere..

Profil Resmi
9 puan

hani bu kitaba yorum yapmak ayıp olur şimdi yaşar kemal in 4 ciltlik bu kitabı muhakkak okunmalı her ne kadar ben geç tanışmış olsamda siz bu hataya düşmeyin hemen alıp okuyun derim

Profil Resmi
9 puan

memed i ince memed sürecine götüren olayları ince memed ismini anmadan anlatmak yaşar kemale mahsustur.hürü ana...bir çukurova kadınının kitaptan fırlayıp odanızdan çıkacağı kadar gerçek...
ilk kitabı para için yazdığını söylüyor..peşin de almış parasını.ya tutmazsa paralarını nasıl geri vereceğim deyip eve kapanıp yazılan ilk kitap....

Profil Resmi
10 puan

Ülkemizdeki ağalık sistemini en çarpıcı biçimde gözler önüne seren, tek kelimeyle mükemmel bir serinin ilk kitabı.

10 puan

Köyün ağası tarafından ezilen,zulm edilen bir çocuğun büyüdüğünde eşkiya olmasını anlatan bir efsane. Köylüyü bu ağadan kurtarmak için öldürür ama köylü henüz kendi kendinin efendisi olmasını bilmiyor dolayısıyla memede düşman oluyor.

Bir zamanlar gerçek olan bu ağalık düzenini eleştiren efsane bir kitap.

Profil Resmi
9 puan

Çok güzel bir kitap. Başlangıcı biraz sıkıcı gelebilir ama 40 sayfa falan sonra gayet sürükleyici.

9 puan

Öyle güzel yazılmış , öyle bir betimlenmiş ki. 4 yıldır okuyacağım okuyacağım deyipte en sonunda okumaya fırsat bulduğum , okuduktan sonra harika bir tat ve haz aldığım ama ipin ucunu kaçırıp da bir anlık dalgınlığımla bir gecede bitirdiğim , bitirdikten sonra '' acep devamında ne ola ki '' dediğim ve işe uykusuz gittiğim tatlı mı tatlı bir eserdir kendileri benim için.
İkinci kitabın birinci kitap kadar iyi olacağını umut ederek seriye devam ediyorum :)

10 puan

Yaşar Kemal'le ve dahi Türk Edebiyatıyla gerçek tanışmamın kitabıdır. Kitapları sevmeme vesiledir. Yaş gözetmeksizin, "okumayı sevmiyorum, sıkılıyorum" diyen herkese zorla da olsa okutulmalıdır.

Profil Resmi
10 puan

Bayıldım. İnsanı aynı Memedin yanındaymış gibi geçirmiş. Mükemmeldi, harikaydı, müthişdi çünkü; o Yaşar Kemaldi.

10 puan

Türk halkını bu kadar tanıyan bir başka yazar var mı acaba bilemedim. Halkın içinde yaşamış ve onları çok iyi anlayabilmiş. eşsiz bir yazar. Bugüne kadar okumuş olduğun en iyi Türk Romanı ve en iyi yazar Yaşar Kemal'dir. Tek bir boş cümle bile yok.

10 puan

Kitap inanilmaz.Öyle her kitapbi abartan biri değilim ama bu kitap o kadar başka ki anlatilamaz.

10 puan

4 kitabı da 19 yaşımdayken okudum.
Hala en güzel kitap olduğunu düşünürüm okuduklarım içinde.
O kadar ki, 24 yaşımda hala gözlerimde canlanır 4 kitabı da bitiren cümleler.

"O gün bu gündür Dikenlidüzü Köylüleri, çift koşmadan önce çakırdikenleri ateşe verirler. İşte tam o günlerde Alidağ'ın doruğunda bir top ışık patlar, üç gün üç gece yanar durur."

Profil Resmi
10 puan

Yaşar Kemal "can"dır. Zamanında adamcağızı devlet güvenlik mahkemesi'nde yargılama onur(suzluğ)unu taşıyoruz. Halbuki Fransa'da Sartre'ı yargılamaya kalktıklarında "Sartre'ı yargılayamayız çünkü Satre Fransa'dır" demişti Başkan De Gaulle... Yaşar Kemal de Türkiye'dir ve İnce Memed, Anadolu köylüsünü hakikatli anlatan en yüce eserlerdern birisidir

9 puan

iyi ki okudum, keşke bu kadar ertelemeseydim dedim okurken. Başladığım andan itibaren elimden bırakamadım heyecanlanarak acaba şimdi ne olacak diyerek okudum, ne tahmin ettiysem hep tersi çıktı :)( Böyle güzel bir kitap yazdığın için teşekkürler yaşar kemal) Anadoluyu ve bizi öyle güzel anlatmıştı ki hayran kaldım çukurovayı ben dolaşmış gibi oldum, sadece memedin eşkıya olmasını değil zalimliği toprak ağalığını zorbalığı halkın hep haksızlığa uğradığını okudum, memede hatçeye döneye içim sızladı neler geldi başlarına, bu topraklar katman katman acı dolu vesselam...

10 puan

okuduğum en iyi kitap, peki ya memed'in oğlu yaşar kemal ölmeden ona n'olduğunu söylemeyecek misin?

Profil Resmi
9 puan

Mutlaka okunması gereken bir kitap.

Profil Resmi
7 puan

Çok büyük yaratıcılık.

Profil Resmi
10 puan

15 yıl gibi uzun bir süreçte yazılan bu seriyi okumak cok büyük bir zevk..

Profil Resmi
6 puan

Tasvirleri beğendiğim akıcı bir kitap...

8 puan

Çok iyiydi. Daha bitmeden ikincisini aldım.

10 puan

Büyüleyici bir destan...

Profil Resmi
10 puan

Ağalık sistemine bir başkaldırının hikayesi İnce Memed. Yiğitlik,eşkıyalık,aşk,kin,nefret... içinde birçok şeyi barındırıyor bu roman.

10 puan

Bu seriyi okumayan kalmamalı!..

10 puan

bir roman nasıl yazılır böyle !

10 puan

Çukurova'nın, aslında tüm Anadolu'nun, ağalarına, ağaların kullarına isyan eden, tüm zalimlere ve zulümlere baş kaldıran, geleceğe umut olan, eşkıya olup silahını zalimden başkasına doğrultmayan İnce Memed! İnce Memed'i ete kemiğe bürüyen Torosların yazarı Yaşar Kemal. Edebiyatta ''nazımı nesre yaklaştıran'' sanatçılarımız var ya, işte Yaşar Kemal bunun tam tersi. Romanı şiirsel bir dille yazmış, destan gibi adeta. Okurken biraz dikkat kesilirseniz düzyazının içindeki kafiyeleri yakalıyorsunuz. Henüz İnce Memed ve Yaşar Kemal ile tanışmamış olanların okuma listelerindeki sıralamayı değiştirmelerinde fayda var. İyi okumalar.

10 puan

BİR SOLUKTA SANKİ YAŞAR GİBİ OKUDUM.

Profil Resmi
10 puan

Kesinlikle bu kitabı okumadan ölmeyin...

10 puan

Abdi Ağalar olduğu sürece İnce Memedler de var olacaktır.

Dünya düzeni bu elbet hin oğlu hin çıkıp zulmedecektir , ezecek yakacaktır. Ama bu düzene başkaldıran kadere boyun eğmeyen kurtarıcı çıkacaktır. Tüm Çukurova'nın Torosların bağrına bastığı İnce Memed....

Okuduğum ilk Yaşar Kemal kitabı ve hayran kaldım kendilerine o yüzden son olmayacak. Betimlemeler sanki film izliyor etkisi oluşturdu bende. Devam kitaplarını okumak içim sabırsızlanıyorum.

4 puan

doğuyu çok güzel anlatan bir kitap.

10 puan

Türk edebiyatının başyapıtı. Muhteşem ...

Her okuyuşumda daha çok seviyorum.

geri 1 | 2