İlk Öpücüğün Büyüsü (Marriage to a Billionaire, #1)

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
8 puan

Seri mantığı tam benlik. zoraki gelin/koca, anlaşmalı evlilik severim. Beyaz dizi aşıkları için güzel bir seçenek. İlk 70 sayfada bir bocalama var ya yazardan ya da çevirmenden gerisi güzel. Beyaz dizi severlere ilaç gibi bir eser.

8 puan

http://illekitap.blogspot.com/2013/12/jennifer-probst-ilk-opucugun-buyusu.html

Uzun zamandır okumak isteyip ama bir türlü alamadığım ve sonunda alıp da hemencecik okuduğum kitap "İlk Öpücüğün Büyüsü" bitti :))

Kitabı cidden cidden çok beğendim :)

İlk olarak hep yaptığım gibi yapıp yazarın kalemine değineceğim. Akıcı, sürükleyici ve oldukça sade bir anlatımı var yazarın. Esprili yaklaşımlar, sohbetlerde hem kitabı hem yazarın kurgusunu hem de kalemini bence bir adım daha ileri götürmüş.

Kitapla ilgili yorumuma geçmeden önce de kitap hakkında bil vereyim :) "İlk Öpücüğün Büyüsü" kitabı, "Marriage to a Billionaire Serisi"nin ilk kitabıydı seri şuanda 4 kitaptan ve bir novelladan oluşuyor. Romantik komedi tadında bir kitap.

Kitabın bir aşk romanı olduğunu bilerek başladım ve açıkçası yeni tanıdığım yazarlarda büyük bir beklentiyle okumam ama eğer bu kitabı büyük beklentiyle okusaydım da beklentilerimi karşılayacakmış. Okurken sinirlendiğimde oldu eğlendiğim de oldu.

Buradan sonra kitap içeriğine giriyorum :)

Nick'in Alexa'ya küçüklüğünde yaptıklarından sonra dönüp dolaşıp bu kadına aşık olması onun açısından durum biraz trajedikti, ama Alexa içinse tam bir kader... :) Kız başında söylemiş seninle evleneceğim diye :D

Neyse, Nick'in Alexa'ya karşı takındığı bazı tavırlar cidden çok sinir bozucuydu hatta bazen bilerek sinirlendirmesi, kendini kontrol edemeyip aşağılaması falan Nick'i parçalama isteği uyandırdı desem yalan olur nedense daha ilk sayfalardan Nick'i sevdim ya :)

Alexa'nın köpekleri eve aldığı sahne harikaydı çok eğlendim o sayfalarda bir de Alexa'nın Nick'in başından aşağıya tatlı döktüğünde çok eğlendim :)

Nick'in kıskançlık krizleri çok iyiydi. Her ne kadar anlaşmalı evlilik dese de kadınına sahip çıkma tavrı... bravo :) Daha ilk başlarda Nick'in ofisinde yaptıkları anlaşmada Alexa'nın takındığı tavırlar içimdeki feminen duyguları ayaklandırdı ve yürü be kızım dedirtti :)

Ahh bir de bazı benzetmeler vardı ki... çok hoşuma gitmişti hele Nick'in Alexa'yı amip cinsi bir canlıya benzetmesi çok güzeldi :))

Daha fazla uzatmayacağım ve kısa keseceğim. Ben şahsen çok beğendim kitabı ve seriyi takip edecek 2. kitabın çıkmasını bekleyeceğim :)

Kısacık sıcacık, çabucak biten, yazarın her şeyi tadında bıraktığı bir kitaptı ve eğer aşk romanlarını seviyorsanız tavsiye ederim okuyun :)

Profil Resmi
9 puan

sımsıcak bır kıtap , moralınız bozuksa alın ve okuyun kafa dagıtmak ıcın bıre bır ...

7 puan

Guzel bir romantik komediydi. Klasik bir kurgusu var. Nick ve alexa asklarini kendilerine bile zor itiraf ettiler, birbirlerine itiraf etmeleri ne kadar uzun surdu bilemezsiniz :) meggie ve kontun hikayesi askida kaldi. İkinci kitabi merak ediyorum.

Kaynak: http://www.webcanavari.net/ebook/kitap-yorumlari-buraya-t242797.90.html#ixzz2x6tpskUI
www.webcanavari.net - www.rapcanavari.net - www.kadincaforum.net

7 puan

Aranan Aşk Bulundu'dan sonra yazarın bu romanına da aynı şeyleri söyleyebilirim aslında. Yine bir kaç saatte okunabilecek, insanı güldüren bir roman. Ancak erkek karakter diğer kitabındaki erkek karaktere haddinden fazla benziyordu. Açıkçası yazarın bir kitabını daha okumaya korkuyorum. Ayrıca dilinin biraz daha düzenlenmeye ihtiyacı var. Tüm bunlara rağmen keyfiniz yok ancak bir kaç saat boş vaktiniz olduğunda sizi mutlu edebilecek, güldürebilecek bir roman.

8 puan





Kitabın Adı : İlk Öpücüğün Büyüsü
Yazar : Jennifer Probst
Orjinal Adı :. The Marriage Bargain
Goodreads Puanı : 5/3,81
Puanım : 5/4

Marriage to a Billionaire Serisinin ilk kitabı olan orjinald adı The Marriage Bargain olan İlk Öpücüğün Büyüsü son zamanlarda okuduğum en sevimli hikayelerden biri idi..Konusu çok sık işlenmiş olsa da bu tip anlaşmalı evlilik konuları içeren hikayeleri çok seviyorum...

Kitabın konusu yetişkinler için romans türünde.Yazarı kalemi akıcı ve mizah yönü de kuvvetli.Aile bağları,sevgi,aşk,sadakat temaları ile hikayeyi kurgulamış..Okurken hiç sıkılmıyorsunuz..Çok muhteşem bir kitap değil ama çok sempatik bir kitap idi..Canınız sıkkınsa veya tatilde iseniz çok severek okuyabilirsiniz..Harlequin Beyaz Dizi Severlerin de bu kitabı beğeneceklerini tahmin ediyorum.Çünkü tam da beyaz dizi tadı vardı bu romanda..



Romandaki Kahramanlarımız ise birbirinin tam da zıttı karakterler..Alexa, ne kadar iyi niyetli ve sevgi dolu bir kadın ise , Nick o kadar soğuk, kapalı ve kendini beğenmiş bir adam.Genelde aşk romanlarında ve filmlerinde sıklıkla görülen anlaşmalı veya zorunlu bir evlilik kurgulanmış hikaye. İkili arasında güzel bir çekim var ama geçmişte yaşadıkları olaydan sonra birbirlerini görmemişler nedense ..Alexa'nın çocuk kalbi Nick tarafından çok kırılmış..

Alexa Maria McKenzie, bir kitabevi sahibi ve zor durumda olan ailesini kurtarabilmek için tam da Bay Mükemmel özelliklerinde bir eş bulabilmeyi hayal ederek bir büyü yapar. Ama büyüyü yaparken aklındaki son insan; 14 yaşında iken en samimi arkadaşının ağabeyi Nicholas olmasını tahmin bile edemezdi elbette..


Milyarder Nicholas Ryan ise; evliliğe inanmıyor ama amcasından kalan aile şirketinin yönetimine sahip olabilmesi için bir eşe ihtiyacı vardır...Bu eşi çok kısa sürede bir hafta da bulması gereklidir..İşte burada olaya kardeşi Maggie giriyor.Alexa ile yıllar geçtiği halde kısa bir süre kopan ilişkilerini sonradan tekrar sağlayarak hiç kopmuyorlar..Bu sayede Maggie'nin aklına Alexa'nın mevcut durumunu bildiği için o geliyor..Ağabeyine bunu teklif ediyor..Nick Alexa’nın bu durumunu öğrenince harekete geçer evlenme teklif ediyor...

Fakat geçici evliliktir bir iş anlaşması gibi aralarındaki olacaktır.Bu şartlarda evliliği planlarlar..Mevcut evlilikte duygusal bir ilişki söz konusu değildir... Bu anlaşma, sadece bir yıl sürecektir. Görünüşte uygulaması oldukça kolay olarak görünen bu evlilik uygulamaya döküldüğünde aksamalar başlar..Nick'in buz gibi tavırları Alexa'nın canın yakınlığı ile bu hikaye apayrı renklenir..


Aslında tipik aşk romanı kategorisinde ki bir kitap için fazla hayal kurmanıza ise pek de gerek yok..,Düşündüklerinizin çoğu gerçekleşiyor bu romanda.Bir de Alexa'nın müthiş bir sevimli ailesi var..Onlar ayrı bir renk katıyor hikayeye..Kalbi adeta mühürlü olan ailesi özellikle babası ile büyük sorunları ve kopukluğu olmuş Nick'e bu aile tam da ilaç gibi geliyor hayat buluyor hikayede ..Romanda Alexa ve Nick arasındaki atışmalar çok eğlenceli,bazen sinir oluyorsunuz bazen de kahkahalarınızı tutamıyorsunuz..Kısaca okurken yorulmadan büyük bir keyifle okudum ..




Gerçek dünyanın stresinden kaçmak istiyorsanız bir an mutlu olmak istiyorsanız bu kitap tam size göre...Keyifli okumalar...

Marriage to a Billionaire
1. The Marriage Bargain (2012) İlk Öpücüğün Büyüsü
2. The Marriage Trap (2012)
3. The Marriage Mistake (2012)
4. The Marriage Merger (2013)
5. The Book of Spells (2013)

http://hulyami.blogspot.com/2013/09/ilk-opucugun-buyusu-jennifer-probst.html

8 puan

Alexa on dört yaşında iken en iyi arkadaşı Maggie'nin abisi Nick Ryan yakın oldukları halde aniden kendisiyle konuşmamış, evlerine gitmeyi bırakmış, yaptığı her şey ile dalga geçmiştir. Hatta normal kızlar gibi olmadığı,öpüşmeyi bilmediği için onunla uğraşmıştır. Alexa ise Nick kanıtlamasını isteyince onu öpmüş ilk öpücüğünden sonra ona büyüyünce seninle evleneceğim demiştir. Fakat Nick dalga geçmiştir. Üstelik arkadaşlarına da rezil olmuştur. O gün bir karar alır bir daha hiçbir erkek onu aşağılayamaz.
Yirmi yedi yaşına geldiğinde New York'ta bir kitabevi vardır. Bankaya ipotekli ve yeni açacağı kafesi için yaptığı harcamalar bütçesini zorlamıştır. Babasının hastalığı için ödenen paralar ev faturalarını ödemeyi zorlaştırmıştır. Annesinin evini kurtarmak için bir erkeğe ihtiyacı vardır. 150.000 doları olan bir erkeğe.
Evine kamp ateşi kurup bir erkekte aradığı özellikleri yazıp hayallerinin erkeğine kavuşmak için büyü yapar. Ama bunun onu çocukken üzen ilk öpücüğünün sahibi Nick'e götüreceğinden habersizdir.

Nicholas Ryan'ın özel binalar tasarlayan mimarlık şirketi vardır. Şirketin sahibi olabilmek için amcasından kalan mirası alabilmeli bunun için de evlenmelidir. Evliliği ise bir sene sürmelidir. Bunun için eş arayışına girer. Aşk, evlilik, aile bağlarının onun için anlamı yoktur ama evlenmek zorundadır. Bu sıra da kardeşi Maggie bu anlaşmalı evlilik için arkadaşı Alexa'ı söyler. Alexa'nın paraya Nick'in eşe ihtiyacı vardır. Böylece yıllar sonra görüşen ikili büyük bir adım atar ve evlenir. Görür görmez birbirlerinden etkilenen birbirinin zıttı ikili bir süre kaçsa da duygularına karşı koyamaz.

Nick'in Alexa'nın ailesi gibi sıcak sevgi dolu bir aile ortamı hiç olmadığından bu aileye girmede ki çekincelerinden sonra ailenin bir üyesi olması, nihayet sevgi dolu bir ailesinin olması güzeldi.
Alexa'nın ailesinin yıllar önce gidip dönen babasını affetmesi bağışlama, aile, sevgi kavramlarını da öne çıkardı.
Nick'in kıskançlıkları,Alexa'nın hayvan sevgisi ve bunun Nick'i soktuğu zor durumlar güzeldi.
Akıcı,eğlenceli,sıkılmadan okunan hemen biten kitaplardan. Sonra ki kitaba dair bilgilerin de olduğu bir kitap.

8 puan

http://dilarabook.blogspot.com.tr/2018/03/ilk-opucugun-buyusu-marriage-to.html

Bu roman tarzında kafa dinlendirici, bir şey düşündürmeyen ve rahatlamamı sağlayan kitapları okumayı çok seviyorum. Yazarla tanışmam geç oldu ama bu serisini severek okuyacağım kesin.
Marriage to a Billionarie serisinin ilki tam benlikti. Bir zamanların ayrılmayan çocukluk arkadaşlarının büyümeleriyle - daha doğrusu Nick sebebiyle- aralarının açılması, yıllar sonra her ikisinin de çıkarları için birbirleriyle evlenmek zorunda olmalarını konu alıyordu. Bir yıl sürecek sahte evliliklerin de, çift arasında geçmişte yaşadıkları şeyler ve sözleşmedeki bazı maddeler sayesinde sürekli tırmanan bir elektrik vardı.
Konusu orijinal değil hatta klişe ama ben klişeleri hoşuma gittiği sürece her türlü okurum.
Nick beni hem sinirlendirdi hem kendini sevdirdi. Duygularına zincir vurmaya çalışan erkeklere karşı en büyük silah kıskançlıktır mottosu ile hareket eden yazarımız ortaya çok eğlenceli bir iş koymuş. Kadın karakterimiz Alexa'nın ise normalde takındığı tavırlarına sinirlenmem gerekirken bu davranışlar ham odun Nick'e karşı olunca içimden pek çok kez oh olsun diye geçirdim.
Kitabın başında ikisi de birbirlerinden habersiz evlenecekleri kişiden ne beklediklerini yazdıkları bir liste oluştururken, maddelerin zıt olması ve bu zıtlıkların her defasında birbirlerinin sınırlarını zorlamasını çok keyif alarak okudum. En eğlencelisi bir çok adet yaramaz köpekleri içerir.
Nick'in kız kardeşi Maggie ve Kont Michael arasında geçecek şeyleri elbette oldukça merak ediyorum. Karakterler birbirleriyle oldukça bağlantılı bu yüzden seriyi okumak isteyenler sırasıyla okursa daha iyi olur.
Yazarın kullandığı dili oldukça sevdim. Yormayan, sade ve neşelendiren bir ifade biçimi var. Bu tarz kitapları okumayı sevenlere tavsiye ederim.

7 puan

Eh işte

geri ileri