İlahi Komedya (3 Cilt Takım)

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
8 puan

Bu kitabı severim.

Profil Resmi
10 puan

Çok güzel kitaptır tiyatroların baş eseri gibidir. William şekspiri andırır :)

9 puan

Herkesin okuması gereken, çok farklı bir kitap. Daha önce okuduğunuz kitaplara benzemez. Okumalısınız.

Profil Resmi
8 puan

Rönensansdaki hümanizm açık bir şekilde belli.olum ve sonrasinda neler ile karsilasabilecegimize bir ornek ve o bu ornegi oyle edebi bir uslupla anlatmiski bence sadece bir eser olmaktan daha cok sey ifade ediyor.

10 puan

Özellikle Cehennem bölümünün tasvirleri Dante'nin gelmiş geçmiş en büyük ustalardan biri olduğunun kanıtı.

Profil Resmi
10 puan

en sevdiğim kitap

10 puan

rekin teksoy çevirisi olmasa anlayamayacğım bir kitaptı. müthiş kitap çevirisiyle de

8 puan

Cehennem'i okudum,Araf ve Cennet beni bekler.

Profil Resmi
10 puan

Edebiyat severlerin okuması gereken bir eser.

7 puan

Orta Çağ ile Rönesans arasındaki geçiş döneminde yazılmış ortaçağın döneminin bu şiiri, hayalgücü ve alegorik tasavvuru, ölüm sonrası hayatı anlattığı öyküsü ile Hristiyan batı kiliseleri tarafından benimsendi.
Eserin orijinal adı "Komedya" olmakla birlikte daha sonra 1360 yılında Giovanni Boccaccio tarafından başına "İlahi" kelimesi eklenerek Hristiyanlaştırılmıştır.

Profil Resmi
6 puan

Çevirmen notları yer yer insanı salak yerine koysa da titiz bir çalışma olmuş.

7 puan

Kuvvetle muhtemel meb yayınlarından alıp okuduğum için ağır Türkçesiyle insanı kasım kasım kasan kitaptır. Yoksa olaylar çok ilginç, güzel gelişiyor. Devlet elini kitaptan çekerse ne güzel olacak dedirten kitap.

Profil Resmi
4 puan

Dante nin eseri bence öyle başyapıt falan değil. Tasvirleri yaşar kemalin yada peyami safa nın tasvirlerinden daha iyi değil. Kitapta "ya hiç böyle düşünmemiştim" diyeceğiniz bir şeyde yok. Hatta kitap dini ve milli yönden ırkçı bi yaklaşım sergiliyor. Başyapıt denmesinin tek sebebi batının kitaba kendi inanç penceresinden bakarak göklere çıkarmasıdır.

Profil Resmi
7 puan

Dili biraz zor içinde çok fazla bilinmedik kelime var ama yinede güzel okuyacaksanız bu yayını(OĞLAK YAYINLARI) nı okuyun.

5 puan

Şiirselliğe ve tasvirlere diyecek lafım yok ancak Cehennem'in 28.kantosunda Hz.Muhammed'e alenen hakaret etmiş, hangi hakla diye sorarlar adama!!!

geri ileri