İkili İlişkilerde Duygusal Manipülasyon & Narsist Bir Partnerle Yüzleşmek

En Son Değerlendirmeler

8 puan

evlenmeyi aklından geçiren herkesin okuması gereken bir kitap. somut örneklerle birlikteliklerdeki, davranış biçimlerini neden-sonuç ilişkisi içinde inceliyor. narsist birey dışında da evlilik ya da ilişkiler üzerinde dışarıdan bakan bir göz olarak farklı karakterleri ele alıyor. tavsiye ederim kesinlikle.

7 puan

Yazar, fazlasıyla kurbanların üzerinde yoğunlaştığı için manipülatörlerin de hasta konumunda olduğunu gözden kaçırmış gözüküyor. tıbbi veya bilimsel bir metne sahip değil, kişisel görüş ve hasta ifadelerinden derlenmiş bir metin olduğu belirtilmeli. çatışma kökenleri ve örüntülerini güzel özetlediğini es geçilmemeli. ancak daha derin bir metin veya örüntülerin psikolojik kökenlerinin analizlerini merak eden okuyuculara hitap etmeyecektir.

10 puan

uzun süredir süren ilişkimde anlamlandıramadığım duygusal boşluğu,içine düştüğüm çıkmazı,kafa karışıklığını,giderek çevremdeki herkesden hatta kendimden bile neden uzaklaşıp güven kaybı yaşadığımı,narsist olduğunu zaten düşündüğüm ama bu kadar ciddi boyutlarda sorunlarının olduğunu o neşeli,hiperaktif kişiliğine konduramamamın da sebebini çözmemi sağlayan,okunması ve anlaşılması kolay bu kitabı hayatınız mükemmel gidiyor olsa bile alıp bilgilenmenizi tavsiye edebileceğim bir kitap.

geri ileri