İki Yabancı Olmadan Önce

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Kitap hakkında hiç bir şey bilmeden okudum. Herhangi bir beklentim de yoktu. Başlarda bir sıkıcı gelecek gibi oldu ama ilerleyen sayfalarda hiç beklemediğim olaylarla karşılaştım. Bence harikaydı. Birazcık 'Bir Gün' kitabına benzettim ama ondan kat kat daha iyi olabileceğinin söyleyebilrim.

9 puan

İlk defa okuduğum bir yazar. Anlatımı inanılmaz sürükleyici birkaç saat içinde bitirdim. Hikaye çok güzel di, sıradanlığı ile etkiledi beni. Ve Grace ben de matt gibi kızdım.Elizabeth Türk filmlerinin kötü karakteri ve Matt nasıl 15 yıl bunu anlayamadın daha zeki duruyorsun. Buralar biraz Türk filmi tadında olsa da ben severim Türk filmlerini. Tavsiye ediyorum ara ara duygusallık ve inceden gülümsetmesi güzeldi...

5 puan

Kitabı diğer yorumlardaki gibi bende Bir Gün'e benzettim. Başlangıçta Bir Gün gibi olsa da sonlarında Kürk Mantolu Madonna'ya döndü. Ayrıca kitapta o kadar çok yanlış çevrilmiş kelime, hatta hiç çevrilmemiş kelime ve hatalı noktalama işaretleri vardı ki okuma hevesimi söndürdü. Çevirmen dikkat etmiyorsa editör hiç mi okumamış anlamadım. Dil bilgisinde çok iyi olduğumu iddia etmememe rağmen benim bile gözümden kaçmayan bu hataları baskıya kadar okuyan kişilerin gözden kaçırması yayınevinin başarısızlığı bence.

6 puan

Kitap açıklamasında herkesin hoşuna gidebilecek bir hikaye gibi anlatılmış. Ancak kitabı okuduğunuzda, anlatıldığından daha farklı olduğunu görüyorsunuz.Onun dışında iyi bir kitaptı. Farklı bir tarzı ve çekiciliği vardı. Hiç ilginç karakter bulunmamasından dolayı yıldız düştü.

8 puan

İki Yabancı Olmadan Önce adını okuyunca kitabın sonu ayrılıkla biten tipik aşk romanı olabileceğini düşünmedim desem yalan olur. Ancak kitabı okumaya devam ettikçe hiç de öyle olmadığını , gerçekten sevmiş olmanın ve kaderin talihsiz oyunları sonucu yaşanılanları ders verici, akıcı bir dille anlatan bir roman olduğunu fark ettim. Bazen kader ağlarını örerken adil davranmıyor gibi gözükebilir , ama ilerleyen zamanlarda o ağları kendi irademizle istediğimiz şekli vererek kendimiz öreriz. İşte bu kitapta da öyle bir çiftimiz var, Grace ve Matt , on beş yıl ara ile olsa bile mutluluğa davetiye çıkardılar. Ve onların mutluluğunu tamircisi ve mimarı tatlı ve zeki kızları Ash. Kitabın kapağına bakıp basit bir kitap olduğunu düşünmeyin, severek okunabilecek bir roman.

9 puan

Kalbimi eriten, biraz hüzünlü, biraz tatlı ve de etkileyici bir kitaptı. Grace ve Matt'in gençliklerini okumak çok hoştu. Sonrasını okumak da güzeldi.

geri ileri