İçimizdeki Biz

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Sorgularsan, cevapları kendin bulman zorlaşır. Cevapları bulsan da bir çok ikilem de kalırsın. Çünkü bir çok insanda cevapları farklı bulursun. Bu sorgular tamamen kişisel gelişimimle ilgili olup, psikolojik desteği fazlı olan sorular...

İşte tam bu noktada Doğan Cüceloğlu soruların cevaplarını vermekle kalmıyor, karşılaştırma yapmamız ve ortaya çıkan sonuçları süzgeçten geçirmemiz için güzel bir fırsat sunuyor. Bu kitap ve benzer kitaplar sadece ergenlik döneminde değil. Belli bir kimliğin oturmaya başladığı ve ardından o kimlik çerçevesinde de yaşarken de çerçevenin sınırlarını esnekleştirme veya sağlamlaştırmak açısından da önemli olduğu kanaatindeyim. Güzel bir yazar, güzel bir eser.

Profil Resmi
5 puan

Bir ben var bende ;Benden içerü .. Yunus Emre

7 puan

Üniversite yıllarımda okumuş olduğum Doğan Cüceloğlu serisinin kişisel gelişimime olumlu etki yaptığını söyleyebilirim. Alanında usta bir yazar olan yazarımızın tüm kitaplarını öneririm.

6 puan

İş dünyasında ekip ruhu/takım ruhu olarak bilinen kavramın temelini oluşturan “biz” olgusunun, sadece iş veya aile için değil sağlıklı bir toplum için de gerekliliğini ortaya koyan bir kitap. Dayanışma bilincinin yerleşmesi için iş, aile ve toplum yaşamından gündelik örneklerle tavsiyeler veren yazar “dinlemenin” ve “anlamanın” da altını önemle çiziyor. İletişimsizlik başta olmak üzere anlayışsızlık ve empati yoksunluğunun gittikçe yükseldiği günümüz toplumlannda, özellikle en sık kullandığı kelime “ben” olanlara okutulmalı.

geri ileri