Hiçliğin Kıyısında (The Edge of Never #1)

En Son Değerlendirmeler

10 puan

KESİNLİKLE ÇOK BEĞENDİM YORUMUM DA BURDA:

http://egemvekitaplarim.blogspot.com.tr/2015/03/hicligin-kiyisinda.html

5 puan

Başı fena olmadığı halde devam ettikçe kötüleşti. Sonu ise pembe dizi okumuşum gibi hissettirdi. Sayfalara yazık...

10 puan

Çok tarzım olan bir kitap mıydı? Nope. Bayıldım mı? Evettt! Kitabın konusu hakkında bir şeyler çıtlatmaktan çekiniyorum açıkçası çünkü en ufak cümleden büyük spoiler çıkabilir gibi geliyor. O sonu bei öldürdü öldürdü diriltti zaten. Alacağın olsun yazar =D (eed boşuna ağladım taam kes) Aşık olmayı ideal anlatmış bence okuduktan sonra birkaç dakika "Hiçliğin Kıyısında" kalakalıyorsunuz. İyi okumalar...

10 puan

Tesaduf, yazgiya verilen hayali bir isimden ibarettir... \

Çokkk ama cok uzun zamandir bu kitabin cikmasini heycanla beklemekteydim. Sevgili Kitap #Bolgger arkadaslarimizin #Blog'larinda daha once yayinlamis.olup cevirisini bekledigimiz hatta ciltli cikicak olan bir kitaptiki bagzi talihsizliklerden dolayi yayin evi karton kapak cikartti. Ama.sonucda ben bu kitaba ve hikayeme kavustum...

Camryn & Andrew ...

Hani bagzen.basimizi alip gitmek herseyden vaz gecip sadece o.ortamdan uzaklasmak isteriz nereye nasil gittiginin onemi.kalmadan canrani alip otobuse atlar ve gidersin ya hah isde Camryn tamda onu yapiyor.
Yeterince sey yasamis olan Cam birde en yakin arkadasi olan Natalinin erkek arkadasi Demon Cam'e olan askini itiraf ettiginde isler tatamen sarpa sarmaktadir.
Cam Nat'a olanlari anlattigin Nat ona inanmaz ve Cam 'i Damon'a iftira atmakla.suclar.
Cam herseyi geride birakarak cantasini alip en yakin saate kalkan otobuse binerek Teksas'a gitmeye baslar...
Ah bundan.sonrasini bence siz kendiniz kitabi alin ve okuyun bekledigime ve okudugum her satirana deyen bir kitapti...

Birde size.kisacik alintilar.paylasim :D ///

Andrew (S.217)
"Birinin sorunu digerininkinden daha az sarsici olmasi, o kisinin daha az aci cekmesini gerektirmez" Andrew "Fakat kalbin kendine ait bir akli var ve o her zaman istedigini alir."

Andrew(S.462)
"Bana beni sevmedigini soylemedin diye kendi uzme soylemen gerekmiyordu, bastan beri biliyordum zaten." Andrew(S.462) "Sen ruhumun eksik parcasi,cogerimdeki nefes Damarimdaki kandin.Eger gercekten gecmiste yasadigimiz hayatlar varsa,eminim ki biz her birinde sevgiliydik."

Eh en sevdigim alintilardan.biri.ise :)

Andrew
"Bitkim muhtemelen olmustur." Camryn biraz sasirmis gorunuyordu. "Bir.bitkin mi var?" Gulumsedim. "Evet, onun ari Georgia."

Cidden bu kitapta hem.cok guleceginiz.icinizi isiticak ve bir.okadarda duygularinizi alt ist edicek sahneler var...

10 puan

Ayşe MrlSngr > Ephesus Yayınları
Her ne kadar kitabın ismi Hiçliğin Kıyısında olsa da kitapta hiçlere yer yok. Bu kitapta aşk var, tutku var, dostluk, aile bağı, sevgi, iki insanın birbirine sığınması, zor anlarla birbirine destek olması var ve fena halde heyecan var.

Bir de bir Andrew var, öyle bir adam ki o, hayran kalmamak mümkün değil,bambaşka. Düşünceli, nazik sempatik, anlayışlı, yakışıklı ve bu anlattıklarım gerçek hayatta bir insanda toplanması zor özellikler olsa da Andrew sanki gerçek hayatta yaşayan birisi gibi gerçekçi anlatılmış.Kızımızda oldukça tatlı ve çok hoş bir çift olmuşlar.

Kitap kapak tasarımı, konusu ve alıntılarıyla her daim ilgimi çekmişti. Uzun süre çıkmasını bekledim. Elime alıp okunmaya başladığımda daha ilk satırlardan sardı beni ama buna rağmen karakterlerin 20 ve 25 yaşlarında olduğunu görünce bir ön yargım oluştu. Çünkü daha önce okuduğum gençlik romanları resmen iki ergenin aşkı adı altında yazılmış saçmalıklardı. Ama Hiçliğin Kıyısında işler böyle ilerlemedi. Ve kitap her satırıyla büyüleyip beni benden aldı.

Evet bu karakterler genç, gençliğin ruhu, ateşi var ama bir de yetişkinlerin bile kaldıramayacakları yükleri ve yaraları var.

Camyrn ve Andrew tesadüfen bir yolculukta karşılayıp bambaşka bir yolculuğa ilerlerken size gülümsemek, huzunlenmek, heyecanlanmak, hayran kalmak ve doğrusu biraz da ders almak kalıyor.

Kitap hep güzel gitti, hep sürükledi ama bir final var ki nefesimi kesti. Kitap sadece o final için bile alıp okunacak bir kitap.

Çok sevdim. Öyle ki, dün sabah başlayıp, akşama kadar başından kalkamadan okuyup bitirdim ve şu an yorumu yazarken bile aynı heyecanı duyuyor yeniden okumak istiyorum. Güzel bir kitap okumak isteyenler Hiçliğin Kıyısında'yı aklının bir köşesine yazsın

10 puan

kelimelerin yetmediği bir kitap. Anlatılmaz yaşanır diyorum :d

10 puan

ﺴ Hiçliğin Kıyısında ﺴ

♔ Ben bu kitabı nasıl bu kadar geçe bırakmışım
Nasıl ya nasıl ? ⊙▂⊙

➩ Kitap tek ve net ; HA-Rİ-KA ❣

✺ Okumaya başlarken kitap kendini bu kadar mı mükemmel olduğunu hissettirir, kanıtlar?

☞ Altı çizilesi o kadar fazla cümle vardı ki !!
✒ Çokça anlamlı ve hayattan ✎

↬ Yazar, duyguların hakimiyetini çok iyi kurmuş/ ele almış
↬ Kitaba da işleyerek hünerini göstermiş bence

~ ~ ~

♢ Karakterler fazlaca hayattan
◦ Kusursuz değiller
▧ En güzeli zaten, kim kusursuz ki şu hayatta ?
~ ~ ~

Andrew ∞ Camryn

✴ O iç dünyaları olsun, ruhlarına işlemiş çılgınlıkları olsun, umut pırıltıları olsun ve derince aşkları olsun..
✯ Hangisinden fazlaca etkilendim bilmiyorum ama içime işledi
♥ Onları çok sevdim

~ ~ ~

❈ Kitabı alırken bu kadar çok seveceğim aklımın ucundan geçmemişti ⊙﹏⊙
♛ Ama şimdi bakıyorum da, 2015 yılı okuduğum kitaplar arasından bir sıralama yapacak olursam ilk sıralarda yeri şimdiden hazır ∩▂∩
✦ Böyle ilk başlarından

✕ Okurken bir olaydan çok fena korkmuştum ya ●▂●
✕ Ama öyle böyle korkma değil
❊ Neyse ki şimdi iyiyim ●﹏●
✓ Yazar sağolsun

✴ Yazar kader konusunu iyi ele almış bence ✎ ✎
☞ Hayatımda ki olayları kaderle fazlaca bağdaştırdığım için kitabı sevmem için artı bir puan daha ∩﹏∩

➠ Kitabınn Sonu ♥ ♥
♡ Allahımmm..
Yerim ya yer ∩▂∩
∞ Biri o kitabın sonunu fırlatsın bana ❣
✔ Çok güzeldi

✧ Daha önce hiçbir dövme de bu kadar anlamlı gelmemişti ╯﹏╰

~ ~ ~

☞ ☞ Kitabı ciltsiz alanlar olarak yayınevini basalım bence ✖
ﺴ Neden Ephesus neden ilk basımda ciltli değil de sonra ≧︿≦

▶ Şimdi güzelim ikinci kitap çıkınca, bende onu alınca, kitaplıkta çokça şahane duracak ikili ;

➥ Biri ciltli biri ciltsiz
➥ Biri uzun biri kısa
➥ Biri parlak biri mat

(ಥ_ಥ) Ne tarafa ağlıyorduk?

~ ~ ~

⇨ Akıcıydı ✓
⇨ Yazarın dilini çok sevdim ✓
⇨ Diğer sayfayı merak ederek okudum ✓
⇨ Etkilendim ✓
⇨ Kitabı düşündükçe, şu ağzım kulaklarıma varıyor resmen ✓
⇨ İkinci kitabı istiyorum ✓

➲ Kitabı da şiddetle tavsiye ediyorum ღ

❣ İyi Okumalar ❣

~ ~ ~

➤ Tesadüf, yazgıya verilen hayali bir isimden ibarettir

➤ Rastlantı, kader yerine kullanılan toplumun tercihlerine uygun bir ifadeydi sadece

➤ Birinin sorunu diğerininkinden daha az sarsıcı olması, o kişinin daha az acı çekmesini gerektirmez

➤ Geçmişte yaşarsan ileri gidemezsin. Geleceğini planlamak için çok zaman harcarsan ya kendini geriye itersin yada hayatın boyunca aynı noktada kalırsın
Anı yaşa.

8 puan

Akıcı ve sizi içine çeken bir kitap. Sonlarına doğru ödümü patlattığı doğrudur ama kısa süreli bir endişenin ardından rahatlattı yazar :)

Andrew'i tarif etmeye kalksam sanırım çelikten bir kalp yapar içini de pamuklarla doldururdum :) Çok tatlıydı..

Okumadıysanız tavsiye ederim..


"Birinin sorunu digerininkinden daha az sarsici olmasi, o kisinin daha az aci cekmesini gerektirmez"


8 puan

İkinci kitabı bekliyorum merakla. İkiliyi okumak hostu cogu yerde ama o son biraz fazla aceleye geldi bence. Biraz daha fazla mutlu son görmek isterdim ama genel olarak diyaloglar ve olaylar süperdi son 50 sayfaya kadar. Sanırım ikinci kitapta da cok fazla eglenceli sahne olacak. Ilk kitabin sonu ikincinin ise başı dram ^^ bakalım neler okuyacagiz devamında:)

8 yıl, 10 ay
7 puan

ilk 100 sayfa 4, 200. sayfada 5, 300. sayfada 6 yıldız allahım allahım nasıl bitecek bu derken, 7 kıvamında gitti bu kitaba nasıl puan vereceğimi hiç bilmiyorum.. yer yer wattpad hikayesi dedim sonra oradan çıktım yeşilçam kesin bu kadın bizim sinema filmlerimizi izlemiş etkilenmiş dedim :D ay ne desem bilemedim...Evet akıcı kabul ediyorum yer yer gülümsedim, tabi ki dövme fikrini beğendim kesinlikle değişik bir fikir (Burada kitap benim için 8'e yükseldi kabul ediyorum) ; Ancak beni pek sarmadı son kısımda hadi be bunu bizim wattpadçi kızlar yazmıştır deyip malum yazarlar isimlerini yabancı yazdırıp yayınevlerinin kitaplarını pazarlamaya çalışma modası da var derken; google da baktım hakikaten varmış :D Ay bilmiyorum çok arada kaldım bu sefer verdiğim puana pek güvenemiyorum puansız bırakıyorum vikitap kabul etmiyor yalandan puan veriyorum saygı ve sevgilerimle der geçerim bunu da :D

10 puan

Sabahtan beridir bitirmeliyimm bitirmeliyim sonu nasıl diye meraktan elimden bırakamadım ve şimdide bittiği için üzgünüm. Harika bir kitap okudum. Andrew beni benden aldı. Cam ise yaşadıkların rağmen güçlü ve tatlı bir kızdı. Birbirlerini tamamlıyorlardı. Uzun zamandır karakterleriyle bu kadar içice geçtiğim bir kitap okumadım. Okuduysam da artık onlar bunun yanında sıfırlar:) Andrew'un dövmesinin hikayesine bayıldım. Çocuk bir harika arkadaşlar! Yolculukları boyunca yaşanan bütün olaylar kıskançlıkları birbirlerine aşama aşama yaklaşmaları Andrew'un Cam'e karşı olan davranışları hepsi çok hoştu. Yüzümde tebessümle okudum o sayfaları ta kiii ortadaki sırrın ne olduğunu okuduğumda sırıtmanın yerini başka şeyler aldı.. Neden erteledim bu kitabı okumayı bilmiyorum ama iyi ki daha fazla ertelememişim. :)

7 puan

Çooook keyifli bir aşk romanıydı.7 puan verirken içimin yağları erimedi dersem yalan olur. Ama romanı bu denli keyifli kılan yan ultra keyifli (en azından benim açımdan) bir grup aşk romanının kırması olmasıydı ve özgünlük yoksunluğu da aldığım okuma keyfine rağmen puan kaybetmesine neden oldu. Önce romandan biraz bahsedelim: 20 yaşındaki kızımız Camryn özel ve ailevi hayatında yaşanan tatsız ve üzücü bir takım olayların ardından hayattan keyif almayı bırakmış, hedefsiz bir gençtir. Yaşadığı şehirde son dakikada yakın arkadaşıyla arasında geçen olayların ardından orada daha fazla tutunamayacağına karar verir ve hedefsiz bir şekilde kendisini yollarda bulur. Seyahat güzergahındaki bir aktarmada otobüsüne binen ve arka koltuğuna oturan Andrew adlı genç adam, hayata dair bütün bakış açısını değiştireceği gibi ruhunun kabuklarını da kat kat kırmasına sebep olur.

Evet, gelelim tanıdıklık hissi yarattığı romanlara: Tatlı bela-ayaklı bela, kusursuz kimya, aynı yıldızın altında parçacıkları ile azıcık grinin elli tonu ve gabriel serisi tadı bile vardı romanda. kötü bir birleşim miydi? Eğer yukarıda saydıklarımı okumamış olsaydım kesinlikle hayır. Orjinal mükemmel olmasa bile her daim kopyalarının tadından daha kalıcı bir iz bırakır geriye diye düşünenlerdenim. Bu romanda da bu vardı. Ama tam yaz dönemi romanıydı ve yine de okumak isteyenlere tavsiye etmeden geçemeyeceğim:)

7 puan

Bir arkadaşımdan alıntı yapıyorum: "Aslında bazılarımızın hayal ettiği ama gerçekleştirmek için cesarete sahip olamadığı birşeydi onların yaşadığı" çok güzel bir yorum gerçekten katılıyorum ben de:) Tesadüflerle başlayan aşkın ve bu aşıkların yaşadığı mutluluklar, üzüntüleri okurken sayfalar arasında akıp onlara uzaktan bakıyor gibi hissettim, sevinçlerini de hissettim üzüntülerinde ben de onlarla ağladım. yazarın ilk kitabı olmasına rağmen çok iyi iş çıkardığını düşünüyorum etkileyici bir kitaptı...

10 puan

http://illekitap.blogspot.com.tr/2016/04/j-redmerski-hicligin-kysnda-egde-of.html

Telif haklarının alındığı duyurulduğunda kasıp kavuran, sonrasında kitap çıktığında aynı fırtınayı estirmeye devam ettiren kitap Hiçliğin Kıyısında, 2. kitabın çıkması ile artık okunsun dedim. Aslında içten içe 2. kitabın çıkmasını bekliyor, peş peşe okumayı amaçlıyordum. Eğer sizde benim gibi düşünüyorsanız hazır iki kitapta yayınlanmış ve seri bitmişken okuyun! Daha ilk paragraftan kitabı tavsiye ettim gerisini siz düşünün :)

Akıcı, sürükleyici, başlarda yavaş gitse de sonradan hızlanan, hızlandıktan sonra da temposunu düşürmeyen sürprizlerle dolu ama aynı zamanda eğlendiren şaşırtan bir kurgusu var kitabın.
Başlarda biraz klasik bir konu gibi görünürken kitabın kaleme alınışı o kadar iyi ki konu klişelikten çıkıp etkileyici bir hal alıyor! Elinizden bırakamıyor, hevesle bir sonraki sayfayı çeviriyor, düşüncelerinizde hep ne olacağını düşünüyorsunuz.

En azından ben öyle hissettim :)

Şu kitap, bazen benimde içimden geçen ve sizlerinde zaman zaman düşündüğünüz arabaya atlayıp sadece sürmek hissinin yansımasıydı. Bir yerde keşke Camryn kadar cesur ve gözü kara olabilsek de demek istiyorum... Çoğu yerde duygularımın yansımasını gördüm Cam'de bu yüzden de ayrı bir sevdim.

Kitapta duygular çok güzel anlatılmıştı, eksiklik havada kalan ya da karakterlerin neden öyle davrandıklarını anlayarak okumak çok iyiydi. Normalde hiç sevmem karakter geçişli kitapları bunda da bir Cam bir de Andrew tarafından anlatılıyordu kitap, ara ara geçişler oluyordu ama bu bile rahatsız etmedi beni ve birçok duyguyu bu şekilde daha iyi hissedeceğimi düşündürttü yazar.

Çoook öncelerden lise son, üniversite ilk sınıflarda deli gibi klasik rock dinlerdim ve uzun zamandır dinlemediğim bu müzik türünü bu kitap tekrardan hayatıma döndürdü bu yüzden de ayrı bir yer edindi kitap. Hatta bazı yerlerde kitapta adı geçen şarkıları işaretledim sizlerle paylaşmak için :) onları yazacağım aşağıda :D

Kitapta özellikle ilgimi çeken bir kısım vardı o da... Eurydike - Orfeus dövmesi... Andrew'un kaburga bölgesinde bu dövmenin yarısı var ve sevdiği aşık olduğu evleneceği kadınında diğer yarısını yaptırmasını düşünecek kadar romantik... o dövmenin hikayesi de ayrı bir romantik...

Kitabın konusuna değinmeyeceğim arka kapağı yeterince anlatıyor daha fazlası kitap içeriğine girer ama şunu diyeyim bu kitabı okuyan herkes bir adet Andrew Parrish isteyebilir.

Kitabın son iki-üç bölümünü soluksuz okudum hatta son bölümün ilk sayfası ne oluyor be dememe neden olacak detaylar vardı. Çok fena şaşırttı yazar beni. Keşke Andrew'ın Cam'den sakladığı sırla ilgili daha fazla detaylar okusaydık diyeceğim ama bu şekliyle bile yeterince iyiydi.

Ben kitabı çok beğendim, ve şuan bu yorumu yazıyorum ama gözüm de Sonsuzluğun Kıyısında... ona başlamak için çok heyecanlıyım.

Tavsiye ederim, okuyun! Seveceksiniz :)

Ahh bir de kapaktaki kız... Cam'in ta kendisi... o da saçını örüyor ve tek omzunun üzerine atıyor... kapağın kitabı yansıttığı kitapları ayrı bir seviyorum :D

7 puan

http://fairytaleess.blogspot.com.tr/2016/06/hicligin-kysnda-kitap-yorumu.html

Kitabı okuduktan sonra, Camryn'e imrenip ben de alıp başımı gitmeyi düşünmedim değil şimdi ama nerdee. -,- Kitap benim için aşırı çarpıcıydı falan diyemem ama genel anlamda eğlenerek ve sıkılmadan okuduğum, güzel bir kitaptı. Eğer benim gibi siz de kitabı bu zamana kadar bekletip okumadıysanız, bir şans vermenizi tavsiye ederim.

9 puan

Ne güzel kitaptı öyle aldı götürdü resmen.
Önce güldürdü sonra hüzünlendirdi. İlk yarısından sonra kitapın kapağını kapatamadım zaten bir anda bitiverdi.
Çok güzeldi çok.

9 puan

"Tesadüf, yazgıya verilen hayali bir isimden ibarettir."
~

Uzun bir süredir kitaplığımda okunmayı bekleyen bir kitaptı ve ben nedense bir türlü elime alıp okuyamamıştım. Şimdi de "Keşke daha önce okusaydım." diyorum. Yazarın dili oldukça akıcı ve kitap tam anlamıyla film tadındaydı.

Sarai'dan yazım tarzını az çok biliyordum zaten konu olarak bambaşka kitaplar ama anlatım, akıcılık hala aynı güzellikteydi. Ben iki karakterin bakış açısına da yer verilen kitapları daha çok seviyorum ve Redmerski bu konuda oldukça iyi!
Aslında kitabın konusuna yüzeysel olarak bakacak olursak oldukça basit. Yani başına gelen olumsuz olaylardan biraz bile olsa uzaklaşmak isteyen Camryn bulduğu ilk otobüse atlayıp yaşadığı yerden uzaklaşmak ister ve bu yolda tıpkı kendi gibi nereye gideceğini bilmeyen Andrew ile tanışır. Oldukça klasik bir hikaye ama hikayeye derinlemesine bakıldığında insana ilham veren bir kitaptı bence.

Özellikle kitapta bahsi geçen şarkılar harikaydı! Birçoğu zaten normalde de severek dinlediğim şarkılardı ama bu kitap sayesinde birkaç güzel şarkı daha eklendi müzik listeme.

Kitap kapağı mükemmeldi. Tam anlamıyla hayalimdeki Camryn. Cilt hakkında yorum yapmaya bile gerek duymuyorum. Ephesus Yayınları desem siz anlarsınız ne demek istediğimi. Her zamanki güzellikte... Bir de bu kitapta gayet temiz bir son yapılmış ikinci kitabın konusunu çok merak ediyorum o yüzden.

Kısacası, alışılmışın dışında bir yaşam düşlüyor ve bunu insanlara söylemeye bile çekiniyorsanız bu kitaba bir şans verin. Size ilham vereceğinden eminim.

Profil Resmi
10 puan

böyle bir aşk yaşamak isteyeceksiniz

7 puan

Ben normalde genç yetişkin konulu olan kitapları okumayı çok sevmem ve bu kitabı okumayı hiç düşünmüyordum. Ancak bu tarzı sevmeyenler bile bu kitabı okuyup beğendikleri için kitaba bir şans verdim.

Kitap beklentimin bir tık üstündeydi ama beni çok fazla etkilemedi kitap. Camry ve Andrew, sinir bozucu veya aşırı gıcık karakterler değillerdi hatta yaşlarına göre gayet mantıklı davranışlarda bulundular. Gel gelelim ne olduğunu anlamadığım bir sebepten dolayı onlara bir türlü ısınamadım.

Kitabın sonlarına doğru hiç tahmin edemeyeceğiniz bir olay gerçekleşiyor yorumlarını çok gördüm, yazar bunun ne olduğunu kitabın sonlarına doğru anlatmadığı için ne olduğunu bilmiyoruz. Ama ben ne olduğunu az çok anladım gibiydi ve ona yakın bir şey çıktı zaten. O açıdan öyle şoka falan girmedim, aslında gayet de tahmin edilebilir bir şeydi bence.

Kitabın ilk 60 sayfası aşırı gereksizdi. Okurken sıkıntıdan patladım, oraları atlayarak okudum. Bazı yerler de biraz fazla uzundu. Yazar onu yapacağına kitabın sonlarında çıkan sırdan sonrasında yaşananları uzun tutabilirdi.

Bu düşüncelerime rağmen kitap, genç yetişkin türünde iyi bir örnek bence.

10 puan

Aslında bazılarımızın hayal ettiği, ama gerçekleştirmek için cesarete sahip olamadığı bir şeydi onların yaşadığı.

Camryn'in yaşadığı bazı acı tecrübeler kendisine ağır gelmeye başladığında, eline çantasını alır ve otobüsle hiç bilmediği şehirleri dolaşmaya karar verir, hiç kimseye hesap vermeden, sadece kendi istediği ve sevdiği şeyleri yapmanın huzurunu ve mutluluğunu tatmak ister.

Fakat Andrew'la karşılaştığında işler hiçte umduğu gibi gitmez, ufak tefek atışmalarla başlayan otobüs seyahatleri onlara, aşkın, tutkunun, acının, mutluluğun ve hüznün kapısını aralar, birbirlerinde eksik olan ne varsa yine birbirlerinde tamamlarlar.

Andrew, Camryn'in kabuğunu kırmaya çalışır, ona cesareti, hesapsız kitapsız yaşamanın insanı nasıl özgür ve mutlu kıldığını,düşündüklerini ve hissettiklerini söylemekten asla korkmaması gerektiğini öğretirken, Camryn Andrew'a yaşamakta olduğu büyük acıları aşmasında yardımcı olur, fakat bilmediği şey, genç adamın hayatıyla ilgili önemli bir karar almasında anahtar rolünü oynayacağıdır.

Kısacası bu yolculuk, iki gencin, Aşkı, tutkuyu, hayatı ve kendilerini keşfetmelerini anlatıyor ve ben bu ikiliyi çok sevdim özellikle Andrew'u dememe gerek yok sanırım : )

http://gulunkitapligi.blogspot.com.tr/2015/04/hicligin-kiyisinda-tanitim-ve-yorum_4.html

geri ileri