Hayat Güzeldir

En Son Değerlendirmeler

2 puan

http://illekitap.blogspot.com.tr/2014/12/mustafa-kutlu-hayat-guzeldir.html

Kısa kısa hikayelerden oluşan bir kitaptı. Bir iki hikayeyi sevsem de bana biraz fazla sade... basit demek istemiyorum ama çok da ımmm... çok da okuru kendine çekip de vay be ne hikayeydi dedirtecek şekilde yazılmamıştı.

Verdiği mesajlar umut edici, güzel olabilir ama ben... sevemedim.

Eğer ilkokul çağında birileri varsa çevrenizde onlara hediye edebileceğiniz bir kitap ama kesinlikle yetişkinlere hitap edeceğini düşünmüyorum. Normalde hiç tarzım olmayan bir tür olmasına rağmen bir denedim, nasıl zevk alacak mıyım okumaktan diye... ama alamadım!



Tarzım değildi! Dili fazla sıradan geldi! Hikayeler bir anda çok çabuk oldu bittiye geliyordu. Eğer daha uzun daha detaylı ve daha duygu katılarak yazılsaydı belki daha güzel bir kitap olabilirdi. Hatta kitabı sonuna kadar bile okuyamadım çünkü sıkıldım. İncecik bir kitap olmasına rağmen... yarım bıraktım!

Dediğim gibi eğer ilkokul çağında tanıdıklarınız varsa onlara hediye edebileceğiniz bir kitap olabilir ama eğer bir yetişkin iseniz bence okumasanız da olur bence.

Ben sevemedim, beğenemedim ne yazık ki.

9 puan

Mustafa Kutlu'nun ilk okuduğum kitabı olmasına rağmen okurken hiç öyle hissetmedim. Sanki yıllardır okuduğum, tanıdığım birinin kitabıydı. Öyküler o kadar hayatın içinden ki...
Öykü okumaktan zevk alanlar bu kitabı çok sevecek.

7 puan

Mavi Kuş'tan sonra bana bütün Mustafa Kutlu kitaplar sönük gelmişti. Ustanın bu kitabı da gene çok zarif, naif ama işte zirvesini gördükten sonra bunlar kesmiyor insanı.

8 puan

mustafa kutlu'yla tanıştığım kitap.
yeri çok ayrıdır.
pek güzeldir çok güzeldir.

6 puan

Hayatın içinden hayatın ta kendisini anlatan hikayeler.
Bugünümüze ŞÜKÜR. Diyerek okuduğum güzel hikayelerden oluşan Mustafa Kutlu eseri.

Karpuz hikayesinde o çocuklarla hayal kurdum, Son İki Yaz da ise memleketime babamın bize emanet ettiği zeytin bahçesine orada ki tek odalı kulübemize gittim

geri ileri