Harun Yahya Safsatası ve Evrim Gerçeği

En Son Değerlendirmeler

6 puan

Ben kitabı pek sevdiğim (!) Harun Yahya'ya cevap niteliğinde olduğu için değil de pek çok bilim insanın makalelerinden veya röportajlarından yola çıkılarak derlendiği için okumak istemiş ve içinde Ali Demirsoy'un ve Ergi Deniz Özsoy'un da yazıları bulunduğunu görünce satın almıştım. Ancak bir türlü okuyamamıştım. Bu tatili fırsat bilip elime aldım ve okumaya başladım.

Kitap dört bölümden oluşuyor. İlk bölüm Bilimin Safsataya Yanıtı. Harun Yahya'nın Atlas'taki iddialarına yanıt niteliğindeki yazıları okuma fırsatı buluyorsunuz bu bölümde. Benim için bir anlamda öğretici oldu bu bölümü okumak. Yo, hayır, iddiaları yalanlamasının dışında öğreticiydi çünkü o iddiaları hiçbir zaman ciddiye al(a)mamıştım. İkinci ve üçüncü bölüm biraz daha durağan ilerledi. Son bölümse daha ziyade röportajlardan oluştuğundan belki, çabucak okundu ve böylece kitap bitti. Eleştireceğim tek şey ise "Harun Yahya'nın bilimin yanıt veremediği iddiaları / Dünya Böyle bir âlim görmedi!" başlıklı yazıydı. Ben yazıyı gereksiz buldum, ben olsam yazmazdım, yayınlamazdım. Gerçi okurken güldüm, fena da olmadı ama yine de dediğim gibi, olmasa daha iyi olurdu gibi geldi.

Kitabı herkesten çok, şu veya bu şekilde eline Yaratılış Atlası geçmiş insanların okumasını tavsiye ederim. Evrim teorisinin karşısında durabilirler, bir ön yargı edinmiş olabilirler ama lütfen, lütfen Yaratılış Atlası'ndan daha geçerli, daha makul bir gerekçeleri olsun.

Evrim konusunda bilgi edinmek isteyen insanlara önereceğim bir kitap olmaz çünkü dediğim gibi kitap daha çok Harun Yahya'ya ve onun çalışmalarına (?) cevap niteliğinde. Yine siz de benim gibi bilim insanlarının görüşlerini okumak istediğiniz kanısındaysanız, kitaptan faydalanabilirsiniz.

geri ileri