Handan

En Son Değerlendirmeler

5 puan

Gezi olaylarının anlatılması çok sıkıcı ve gereksiz olmuş

6 puan

Kitabı okumadan önce buradaki yorumları okudum. Açıkçası ön yargılı başladım. Fakat bence kitap gayet iyiydi. Evet karakterler halk çocuğu olmayabilir ama bence kurgu önceki kitapların üzerine gayet güzeldi.. Handan'ın hikayesinin Halide Edib'e bağlanması.. Halid Edib romanları ve duruşunun analizi çok bilgilendirici olacaktır genç okurlar için. Ayrıca toplumsal sorunlara ve iktidar baskısına Fransız kalan ''aman bana neci'' vurdumduymaz kesimin nasıl olayları anlamak zorunda kaldıklarını, tek tek değil hep beraber nasıl ezildiğimizi anlatan, Gezi olaylarının sembol ve kayıplarına selam çakan güzel bir kitap... Geleceğe ışık tutabilecek nitelikte.. Okurken 2 yıl öncesine döndüm.. yine sinirlendim,üzüldüm yerine göre de coştum.. Güzel bir emek.. Olumsuz bir yanı yoktu kitabı her ne kadar tarzım olmasa da.. Ayşe Kulin okurları için gayet güzel.

5 puan

Ayşe Kulin'in tüm kitaplarını okudum, tadına doyulmaz bir kalemi var. Ancak bu kitabı çok aceleye getirmiş ve bir çok konuyu bir arada yazarak gereksiz konu kalabalığı yaptığını düşünüyorum. Halide Edib'in Handan karakterinin soyutluğu ile Gezi olaylarının gerçekliği ,Gizli Anların Yolculuğu'ndaki bir karakterin burada devam ettirilmeye çalışılması biraz zorlama olmuş.

7 puan

Dönüş'ü okumuşsanız buradaki karakterler yabancı gelmeyecek. Kitapta Gezi olayları da anlatılıyor.

4 puan

http://ipeksiden.blogspot.com.tr/2014/11/handan-ayse-kulin.html

Profil Resmi
8 puan

Kitap çok akıcıydı, beğendim. Değerlendirme yazım blog'da.

http://evdeyazar.blogspot.com.tr/2014/12/ayse-kulin-handanla-gonlumu-ald.html

8 puan

Evet Ayşe Kulin'in yeri bende özel, evet diline bayılıyorum, ve evet elime aldığım kitabı bir haftayı görmüyor. Handan'ı ilk başta ayrı düşünmüştüm ama meğerse seri devam ediyormuş ve şimdi ister istemez Hakan ile Derya'yı ve David ile Handan'ı merak ediyor insan.. Gezi süreci çokça yer kaplıyordu, olmasa da olurdu pekala ama yine de kitap kötüydü deyip de haksızlık edemem ):

4 puan

Kitabı beğenmedim. Geçişler çok hızlı ve anlamsız olmuş.

2 puan

Başarılı bir yazar ve iyi bir biyografici olan Ayşe Kulin keşke bu kitabı yazmak için yazmasaydı 👎🏻

5 puan

Serinin diğer kitaplarına göre sıkıcı

Profil Resmi
6 puan

Dili, kurgusu Vasattı!

9 puan

Bu kitap ve Gizli Anların Yolcusu Serisi hakkında yorumum; http://gokichik.blogspot.com/2015/12/ayse-kulin-gizli-anlarn-yolcusu-serisi.html

7 puan

Handan'a karşı tüm önyargılarım kırıldı okuyunca.
Halide Edip'in Handanı'yla gele gide. Biraz da dönemin ruhunu da katarak. Yakın tarihe dair notlar da benim için kitabın güzelliklerinden biri.

8 puan

Halide Edip Adıvar'ın Handan'ı ile kıyaslanan bir yaşam.Özellikle Gezi olaylarını da hikayeye dahil edilmesi ve yazarın bu olaya bakış açısı kitaba farklı bir renk veya karakter katmış. Urla, şaraplık üzüm, kızının aşık olduğu erkeğe aşık olmuş bir baba ve balkondan düşerek ölen bir genç. Bu hikaye yazarın daha önceki başka bir hikayesinde de geçmişti. Bu ayrı iki kitap ve ayrı hikayenin ortak noktasıymış gibi olmuş. Yadırgadım.

geri ileri