Haliç'te Yaşayan Simonlar

En Son Değerlendirmeler

7 puan

12 Eylül öncesi sağ-sol çatışmalarından,1984 sonrası PKK faaliyetlerine,1990'lı yılların başında yeniden hız kazanan büyük illerimizdeki terör olaylarına kadar tüm ideolojik çatışmaların soruşturulması safhasında yer alan;büyük hayali ihracat şebekelerinden,banka dolandırıcılarına,ihallelere fesat karıştırma olayalarından,uluslararası uyuşturucu şebekelerinin soruşturulmasına kadar çok geniş bir kriminal yelpazede çalışmış olan Emniyet'in simge ismi Hanefi Avcı uzun yıllar edindiği mesleki tecrübelerini aktarırken aynı zamanda kamuoyuna olayların iç yüzünü anlatmak ve ülkesine karşı vicdani sorumluluğunu yerine getirmek için siyasi gündemi meşgul eden bugünkü olayları değerlendiriyor.

7 puan

Polis Müdürü Hanefi Avcı, “Haliç’te yaşayan Simonlar; Dün Devlet Bugün Cemaat” adlı kitabında, Ergenekon ve Balyoz davalarını, polis teşkilatının içindeki Gülen cemaatinin nasıl örgütlendiğini, CHP eski lideri Deniz Baykal’ın istifasına yol açan kasedi, generalleri istifaya zorlayan telefon konuşması kayıtlarını ve Türkiye’yi derinden sarsan daha pek çok olayı sorguluyor.

6 puan

zamanımız da ki sorunlara içerden , devletin içinden bir bakış

8 puan

Kitabın ilk sayfaları otobiyografi niteliğinde.İleri kısımlarında dikkate alınması gereken kişisel görüşlere yer verilmiş.Bazı soruların cevapları bulunmakta;pkk neden şehir eylemleri yapmakta?pkk kamplarının içeriği,kamp kuralları vs
Polis teşkilatı içerisindeki bilgisizlikten yakınma hali ile karışık bazı etiketçi ifadeler var.Marksistler,felsefenin temel ilkelerini okuyan insanlar teröre eğilimli,chpliler içki içerler,mhp liler mafyacı gibi.
Ancaaak asıl fırtına kitabın ortasından itibaren kopuyor;
Devsol,tikko,pkk eylemlerine yönelik mücadeleler,
Jitem gerçeği ve Cem Ersever olayı,
Atatürkçülük hakkında (s.333) önemli bilgiler,
Hatta öngörüde bulunarak Öcalanın 10 yıl içinde içeriden çıkacağını ve bunun için demokratik açılıma borçlu olduğunu,demokratik açılım ne kadar başarılı olursa içeriden çıkma şansının o denli artacağını anlatmış.
Sonlara doğru;
Emin Arslan(emniyet içerisindeki cemaatçi,fetullahçı yapılanmayı dosyalayan polis),Mustafa Gülcü(Fetullahçı örgütlenmeye şiddetle karşı çıkan polis) neden içeri alındı?
Danıştay olayını Ergenekon üzerine yıkmaya çalışan Ankara polisi diğer yandan bu olayın failinin Şeyh Salih Kurter olduğunu söyleyen İstanbul polisi,
Cihaner'in usulüne uygun yürütmediği soruşturma ile çalışmalarının nasıl da çarpıtılarak,abartılarak içeri alındığı(hatırlanılırsa ismailağacılar ve fetullahçılar ile ilgili çalışmaları vardı),
Tuncay Özkan'ın çelişkili ifadeleri,
Ve son bombası Ahmet Şahinalp(cemaatin İmamı)nın çantasından fetullaha postalanmak üzere çıkan belgeler.
Okunuz okutturunuz.
Binaenaleyh Yılmaz Özdilin köşe yazısını da ardından okumak idrak yollarınızı açacaktır;
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=15911917&yazarid=249&tarih=2010-10-01

Profil Resmi
7 puan

Çok siyasi bir kişiliğim olmadığı halde, kendini okutturan ve gerçekle dolu bir kitap.

10 yıl, 11 ay
8 puan

Hanefi Avcı, kitabın birinci bölümünde emniyette görev aldığı farklı il ve ilçelerdeki yaptıklarını anlatmıştır. Avcı, bu bölümde emniyetin içerisindeki eksiklikleri dile getirerek bir özeleştiri yaptığı gibi aynı zamanda bu eksikliklerin bazılarının kendisinin giderdiğini örnekleriyle dile getirerek kendini övmekten geri durmamıştır. İkinci bölümde ise Fethullah Gülen cemaatinin emniyette yaptıklarını anlatmıştır. Sanırım bu kitap paralel yapı iddialarının ortaya çıkmasıyla çok daha anlamlı ve inandırıcı olmuştur

4 puan

çarkın dışında kalınca saldıran bir polis eskisi. ne kadar illegal işlemler varsa kendisi de yapmış kendisine de yapılmış. sistemi değiştirmeye kendimizden başlamak gerek. cemaat içindeki yapılanmayı da anlatıyor. dışarı atılmasını da. her devir böyle olduğu için zararı hep bizküçük insanlar görüyor ve görecek. kitap timsah gözyaşları bence

4 puan

Gereksiz bazı konuları çok fazlasıyla uzatmış. Önemli bölümleri yok denecek kadar az diyebilirim. Yersiz ayrıntılar okuyucu çoğu zaman sıkabiliyor. Biraz daha kısa bi kitap olsa çok daha iyi olur düşüncesindeyim.

8 puan

bir zamanlar polis teşkilatımızın içler acısı halde olduğunu bu kitap sayesinde öğrenmiştim, anlatılanlar ve konu alınanlar çok önemli hususlar, istihbarat alınmasına rağmen müdahalede bulunulmayıp bir grup teröristin Antalya da dağların eteklerine yerleşmesinden tutunda uzan grubunun yaptığı vurgunlara kadar önemli olaylar anlatılmış..

7 puan

Eski Emniyet müdürü ve Ergenekon tutuklusu olan Hanife Avcı nın meslek hayatındaki anılarını paylaştığı özellikle Fethullah Gülen cemaatini hedef aldığı başarılı kitabıdır. Tavsiye edilir.

geri ileri