Gülünün Solduğu Akşam

En Son Değerlendirmeler

10 puan

bence yakın tarihte olanları kabul etmeyen herkesin okuması gereken bir kitap.

10 puan

Çok güzel bir kitap.Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın dar ağacına gidişlerini ve daha birçok arkadaşının cezaevine girdiklerinde Erdal Öz'le yaptıkları konuşmalar, tüm gerçekler Erdal Öz'ün üslubuyla okurlara sürekleyici bir kitap sunuyor.1,5 günde bitirdim ve rahatlıkla önerebilirim.

11 yıl, 11 ay
10 puan

Gencecik 3 fidanın gerçeğe en yakın şekilde anlatıldığı bir roman.

10 puan

Müthiş bi kitap. Ağlıyarak okudum.

10 puan

çok etkilendiğim bir kitap tavsiye ederim

8 puan

Ne denilebilir ki?

10 yıl, 10 ay
Profil Resmi
10 puan

Türkiye'de yaşayan herkesin mutlaka okuması gereken bir kitap. Deniz'lerin yaşanmışlıklarından gittiği için abartısız ve malesef bıraktığı tüm acı gerçek.

8 puan

Yürek burkuyor.Okunası cinsten.

10 puan

Bir insan olarak karşınızdaki ins nın insanlıktan bunca uzaklaşmasını şaşkınlık vew utanç içnde okuyabileceğiniz bir vahşet.. Elleri kanlı insanların yanısıra vicdanlarına da kan bulaşmış insanların varlıklarından bir insan olarak utanıyorumm..

10 puan

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan, Sinan Cemgil ve daha nicelerinin yaşadığı işkenceleri, asıldıkları an ve gördükleri muameleyi anlatan muhteşem bir anlatı.

10 puan

Süper bir anlatı..... son sözler içimi yaktı...

10 puan

Bir döneme yakından tanıklık eder gibi...

Profil Resmi
9 puan

Tarih okumaya bu kitapla başlamıştım . İyi ki de öyle yapmışım .Gerçek belgeler mektuplar tanıklar . 15 yaşındaydım bu kitabı okurken onun sayesinde bi çok şey öğrendim . Bana çok şey katmıştı . Herkese bi hikaye kazndırabilir . Duygu yüklü ağır betimlemeler yerine hüzünlü gerçekler var .

9 puan

Yakın Türkiye tarihinde bir kara leke olarak duran 3 fidanın asılışını anlatan, okurken gözyaşlarınıza mani olamayacağınız bir tarihi belge.

10 puan

Icimde yanik izmaritler agzimda kuf tadi kulagimda bos bir ugultu..

7 puan

http://ipeksi-kitaplarvesozler.blogspot.com.tr/2014/02/gulun-soldugu-aksam.html

10 puan

iki günde bitirdiğim harika kitaplardan biri

10 puan

"aşk olsun sana çocuk"

Profil Resmi
10 puan

hayat bazen çok acımasızsın!!!

9 puan

Şimdiye dek okumamışım ve çok ayıp etmişim.
Sıradaki tüm kitapları askıya alın ve bunu okuyun.

10 puan

"Reis, sen iyi belgeliyorsun," dedi. "Che Guevara'yı belgelediğin öykün çok iyiydi. Belgeye dayalı iyi şeyler yazacaksın sen. Yazmalısın. Bizi de yazmalısın."
Şaşırmıştım.
"Bizi sen yazacaksın," dedi. "Bizim şu anda tek görgü tanığımız sensin. Boku bokuna asılıp gideceğiz. Yanımıza sokulan tek yazar sensin. Bizlerden sen sorumlusun reis. Bizleri iyice incele incele. Bize sorular sor, gerekli her şeyi öğren, yaz bizi. Yazar mısın?"

10 puan

Dönemin olaylarını akıcı ve yalın bir dille anlatır. Aslında kitabın değeri benzer kitaplardan farklı, Erdal Öz'de o dönem tutuklu, Mamak cezaevindeki gizli söyleşilerden, kısa kısa notlarından hazırlıyor bu kitabı. Ne zor şartlarda! Sebebi mi? Deniz Gezmiş'in kendisine "Bizi yaz" diye ısrarcı olması. Erken tahliyesi her şeyi yarım bırakır, elinde bir roman yazacak kadar veri yoktur çünkü. Yıllarca nasıl bir şey yazması gerektiğini bilmiyor, Erdal Öz. Sonunda Gülünün Solduğu Akşam çıkıyor ortaya...

Üzülerek, içim sızlayarak birkaç yılda bir okurum.

9 puan

bazı bilgiler bazı kitaplarda yazılanlarla çelişiyor olsa da.. nurhaklarda yaşananlara dair verilen detaylar oldukça güzeldi. Ayrıca olayları Denizlerin dilinden dinlemek ayrı bir hüzün veriyor insana

10 puan

En uzun koşuysa elbet Türkiye'de Devrim
O, onun en güzel yüz metresini koştu
En sekmez lüverin namlusundan fırlayarak...
En hızlısıydı hepimizin,
En önce göğüsledi ipi...
Acıyorsam sana anam avradım olsun,
Ama aşk olsun sana çocuk, AŞK olsun!
Erdal Öz'ün bu eserinde zaman zaman Deniz Gezmiş'i dinlemiş gibi oldum. Duygulanmamak elde değil.
Herkes ne zaman ölür,
elbet gülünün Solduğu Akşam

10 puan

Hüseyin İnan'ı getirdiler. Bildiğimiz Hüseyin'di. Her zamanki Hüseyin.
Oturdu.
Bir sigara içip içmeyeceğini sorduk.
"İçmeyeyim," dedi. Ayağındaki lastik ayakkabıları gösterdi. "Söyleyin babama, yarın ayağımda bu lastik ayakkabıları görünce, doğru dürüst bir ayakkabısı bile yokmuş demesin, üzülmesin. Mamak'ta, cezaevinde ayakkabılarımızı giymemize bile fırsat vermediler. Ayakkabılarım cezaevinde kaldı. Onlara hediyem olsun."

Profil Resmi
2 puan

gençlik yıllarında okunabilecek bir kitap.

geri ileri