Güllerin Fısıltısı

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Yazarımizın kalemı cok kuvvetlı,dılı akıcı ve sade. Judıth Mcnaught,Julıe Garwood ayarında bır yazar. Gullerın Fısıltısı Sabrına'nın altı yasındakı halıye baslıyor. Bırbırlerıne nefretlerı,evlenmelerı,nefretlerının aska donusmesı cok cok güzel canlandırılmıs. Hele Sabrına'nın Morgan'ı terketme sahnesınde gozyaslarımı tutamadım. Abone olacagım bır yazar buldugum için mutluyum.Ne diyelim Hoşgeldin Teresa.seninle tanıştığıma çok çok memnun oldum....Hoşgeldin Teresa...

8 puan

Yazarın ilk okuduğum kitabı... Cameron klanı sürekli düşman oldukları McDonnell'larla bir barış yapmak isterler. Ancak tam bu barışın olacağı gün Morgan'ın babası yani McDonnell'ların lideri öldürülür. Cameron'lardan bilirler bunu ve düşmanlık daha da büyür. Bunun karşılığı olarak da Morgan
Cameron klanının el bebek gül bebek büyütülmüş prensesi Sabrina'yı alır. Aslında Morgan küçüklüğünden beri Cameron'a gelmektedir. Ve ilk kırdığı kişi de ona ilk dostluk elini uzatan kişi olan Sabrina'dır. Sabrina'yı hep kırar, küçük düşürür ama Sabrina onu hep içten içe sever...

McDonnell'lar inanılmaz fakir ve biraz barbarca bir hayat yaşamaktadırlar... Bu arada kitabı okurken hep yazarın ne kadar dramatik bir dili var demiştim. Çok duygusal bir üsluptu ve başarılı buldum. Morgan'ın hep Sabrina'nın annesini sevmesi ve benim annem olabilirdi şeklindeki çocukluk hayalleri beni çok duygulandırdı... Çok beğendim kitabı... Kapağı da enfes...

8 puan

Teresa Medeiros / Güllerin Fısıltısı
Bu yazarın kaleminden okuduğum 2. Kitap. Güzel bir konusu ve ilgi çekici bir kurgusu vardı. Dramatik yanı ağır basan bir kitap.Hem Sabrina hem de Morgan’ın çektikleri bazı kısımlarda okuyucuya çok dokunuyor.Başlarda okurken -en azından Sabrina’nın sakat kaldığı yere kadar- , büyük bir heyecan ve merakla okudum. Ama kızın sakat kaldığı yerden sonra kitabın gereksiz yere uzadığını düşünüyorum.Ha barıştılar ha barışacaklar , ha kavuştular ha kavuşacaklar derken gerildim.Bir de Sabrina’nın sakat kaldığı yerden sonrası tam bir Türk filmi vari geldi bana. Daha farklı bir kurgu beklerdim. Ne o öyle , fakir çocuk zengin olur kızın karşısına tekrar çıkar gibi bi’şey hissettim resmen.O kısımlarda gerçekten hem sıkıldım hem de garipsedim.Başlardaki o çekici kurguyu aradım biraz. Yine de etkileyici bir kitap olduğunun da altını çizerim.Özellikle Morgan ve Sabrina arasındaki o çocukluk aşkı.Hem birbirlerinden nefret etmeleri hem derinden sevmeleri çok güzel anlatılmış.Sabrina’nın sakat kaldığı kısımdan sonrasında biraz sıkılmama rağmen , yazar Morgan’ın Kont olması kısmı geçtikten sonra sonun çok iyi toparladı ki sonuna bayıldım. Sonundan etkilensem de o Morgan’ın kont olduğu kısımlar yüzünden kitaba 4-4,5 arasında bi’ puan verebilirim.Çünkü başlardaki kurguya kıyasla o kısımlarda aradığım gibi bi’şey bulamadım.

MacDonnell ve Cameron Klanları ezelden beridir düşmanlardır.Klanlar arasındaki husumeti bir nebze azaltabilmek için Cameron’lar MacDonnell Klanı’nın varisi Morgan MacDonell’ı 14 yaşına kadar her yaz yanlarına almış ve onlarla zaman geçirmesini sağlamışlardır.Morgan annesini doğarken kaybetmiş ve tam bir savaşçı(dağlı / İskoç) olarak yetişmiştir.Ama ne zaman Cameron Klanı’na ayak bassa insan olmak ve sevginin ne demek olduğunu görür.Fakat onlara olan sevgisini nefretinin arkasına gizler.En çok da Cameron’un güzel prensesi Sabrina Cameron’a karşı…Gel zaman git zaman derken McDonell’lar yıllar sonra Cameron topraklarına yeniden ayak basar ve Dougal Cameron’un davetine katılırlar.Fakat davette bir suikastle MacDonell Klan reisi öldürülür.Cameron Klan reisi ise MacDonell’lara bağlılığını göstermek için Sabrina ve Morgan’ı evlendirir..Sabrina kocasının çocukluktan beri kendisinden nefret ettiğini sansa da zaman ilerledikçe aralarındaki aşkın çocukluktan beri devam ettiğini anlar..

Profil Resmi
10 puan

Yazarın okuduğum ilk kitabıydı ve bu tarz kitaplarının çevrilmesini hasretle bekliyorum.

Tek kelimeyle mükemmeldi...

Konu ve yazarın işleyişi farklıydı...

Kitabın içinde ki cümleleri ve olayları hatırlıyorsanız o kitap gerçekten iyidir. Ve ben Güllerin Fısıltısı'nı hatırlıyorum....

Mutlaka okuyun...

Profil Resmi
9 puan

Kesinlikle muhteşem bir romandı.
Morgan ve Sabrina unutulmayacak bir çift olarak hafızama kazındı .

10 puan

Kitap tek kelimeyle mükemmeldi.Sabrina ve Morgan arasındaki nefretle başlayan aşk son satırlara kadar sizi içine çekiyor.Bazı yerlerde gülümsediğiniz bazı yerlerde gözyaşlarına boğulduğunuz harika bir kurgu.Teresa Mederios tarihi aşk romanı türünde mutlaka takip edilecek yazarlardan biri oldu benim için.Bu türü sevenler mutlaka okumalı..

11 yıl, 11 ay
3 puan

güzeldi heyecanla giderken bir yerde bitmeliydi gereksiz uzatma vardı bence sonunda beni üzdü

Profil Resmi
7 puan

Çok sinirlendirse de güzel kitaptı.

Profil Resmi
6 puan

Tabii ki ne bir Ece Temelkuran ne de bir Dan Brown eder benim için. Ne bir merak edipte araştırmak istediğim bir konu oldu, ne de kayda değer edebi bir cümle yahut aforizma. Oku ve rafa kaldır. Hepsi bu.

10 yıl, 10 ay
Profil Resmi
10 puan

cook begenerek okudugum bır kıtap kesınlıkle vaktı olan herkesın okumasını tavsıye ederım . ıskocya ask nefret tutku ıntıkam ne ararsan var kıtapta

9 puan

tamam bir kitap mutlu bitebilir belki ama hayalinizde ya da aklınıza gelmeyecek bir şekilde mutlu biten bir kitap. İskoç ve İngiliz aşkında kolay mutlu bir aşktan farklı..değer bilen, her şeye rağmen vazgeçmeden ayakta durmak gerektiğine inanılması gereken, inanılmaz bir kitap. Benden 9 puan almayı başardı. Herkese okuması için büyük tavsiye ederim :)

1 puan

Odun bir erkek ve aşırı şımarık bir kız. Okumaktan pişman olduğum bir kitap daha.

10 puan

Yazarın okuduğum ilk kitabı.
MacDonnell ve Cameron Klanları düşman iki klandır. O kadar uzun zamandır düşmanlardı ki artık sebebini hatırlayan bile kalmamıştır. Birbirinden çok farklı iki klanlardır. MacDonell'lar vahşi kurtlar gibi dağlarda dolaşır bir viranede yaşarlar. Cameron'lar ise çiftlik hayvanlarıyla dolu, bakımlı tarlalarla çevrili geniş bir vadiyi idare edip bir malikanede otururlar. Düşmanlığı bitirmek umuduyla MacDonnell Klanı’nın varisi Morgan MacDonell belli bir yaşa kadar her yazı Cameron'lar ile geçirmiştir.
Morgon annesi olmadığı için Cameron klanına gittiğinde anne eksikliğini, sevgi eksikliğini hisseder ne kadar özense de bunu hiç belli etmez. Herkesin çok sevdiği Cameron’un prensesi Sabrina Cameron’u ise sevmediğini iddia eder, herkese olduğundan daha katıdır ona karşı.
Yıllar sonra yine Cameron'lara gittiğinde babası MacDonell Klan reisi öldürülünce hayatı tamamen değişir.
Cameron Klan reisi Morgan'ın tam bir dağlı olduğunu öcünü alana kadar huzur bulamayacağını, intikamını alacağını bilir. Bu yüzden suç üzerine kalınca hatasını düzeltmek, barışı korumak, hem çocuklarının hem de klanının geleceğini güvenceye almak, iyi niyetinden Morgan'ın şüphe etmemesi için kızı Sabrina'ı Morgan ile evlendirir.

Sabrina hayatı boyunca hep el üstünde tutulmuş, lüks içinde yaşamıştır. Kocasının bakımsız kalesi, eğitimsiz halleri önce onu zorlasa da zamanla her şeyin üstesinden gelirler. Küçükken birbirlerini sevmediklerini nefret ettiklerini söyleseler de aslında bunun gerçek olmadığını o zamanlar bile duygularının olduğunu anlarlar.
Tam her şey yolunda iken acı olaylar yaşamak zorunda kalan ikili büyük bir sınavdan geçer. Aşkları her şeyin üstesinden gelebilecek midir?

Kitap duygu yüklü bir kitap bazı yerlerde üzülmemek elde değil. Önce güzel giderken bir ara sıkıcı olsa da neyse ki sonra düzeldi. Sabrina sakat kaldıktan sonra fazla uzamıştı ama ona rağmen güzeldi. Nefretin aşka dönüştüğü bu hikaye okunmaya değer.

8 puan

Ben çok beğendim yorumlara bakıp ön yargıyla başladığım ama severek okuduğum bir kitap oldu tavsiye edilir 👍

8 puan

Son bölüm diyebileceğim kısım yani sabrina'nın yaralanmasından sonrası hariç beğendim,son kısım böyle havada kalmasaydı puanım 10 olurdu.

7 puan

Uzun zamandır kitap okumuyordum ,5 senedirde kitap öylece duruyodu. Başlangıçta işte süper tam beni tekrar kitap okumaya bağlayacak kitap dedim ,okudum okudum okudum veee yine sona doğru sanki başka katakterler var başka kitabın öyküsü sandım. Keşke kızın yaralandığı bölümleri daha farklı açıdan ele alsaymış .çok hayal kırıklığı oldu son 100 sayfa.

geri ileri