Gülen Ceset (Anita Blake Vampir Avcısı, #2)

En Son Değerlendirmeler

10 puan

anita blake mutlaka okunmalı, kitapta ne ararsanız var...

10 puan

Harika bir seri bayildim w.kitabida muthisti ...
Tabi bu muhtesemlige Anitanin yani sira Jean Claude'de katilnca kitab tadindan yenmezmi filan diesim geliyo

Butun kitap boyunca bu ikilinin sahnesi gelsin die bekledim yazara okadar cokkkkkk kizdim andim ki tahmin edemezsiniz bi kac sayfalik birliktelikleri vardi okadar. Aklima Ates serisinde Barrons geldi aynisini onada yabmislardi kitap boyunca adi gecer ama kendi gorunmez ne illet biseydir yaaa !!! Neyse hemen 3.kitaba baslamam gerek :**

10 puan

herzamanki gibi wonderful <3

Profil Resmi
9 puan

İlk kitaba göre daha güzeldi. Özellikle son 150 sayfa muhteşemdi, Tempo hiç düşmüyor. Jean Claude yi daha fazla görmek istiyorum!!!

9 puan

http://kitaptutkum.blogspot.com/2012/12/anita-blake-vampir-avcs-serisi-gulen.html

Anita Blake serisi tam hız devam etmekte! Kitap, benim beklediğim tarzda gitmese de son derece güzel ve akıcıydı. Konu ve konunun işlenişi itibariyle yazarın hayal gücüne hayran kaldım. Daha serinin ikinci kitabında bu tür şeyler yazıyorsa, diğerlerini tahmin bile edemiyorum.


Benim aslında kitaptan konu olarak beklentim vampirler ve Anita arasında olacak olaylardı. Yazar buna biraz yer vermişti ama asıl yer verdiği konu zombilerdi! Bu arada zombileri hiç sevmediğimi belirtmek istiyorum. Yazarın hayal gücünü kendi kafamda canlandırmaya çalıştığımda aklımda hiç de hoş olmayan zombi görüntüleri belirdi. Hele o cinayetin anlatıldığı sahneler! O sahnelerde ufakta olsa midemle ilgili problemler yaşadım. Serinin diğer kitaplarında bu tür olaylara yazarın devam edeceğini tahmin ediyorum. Eee napalım zombileri sevmedim ama Anita’yı sevdim! Katlanacağım.

Anita’nın düşmanları azalmıyor, tam tersine giderek artıyor. Bu kitapta birkaç düşman daha ortaya çıkıyor. Vampir avcımız onlarla ilgilenirken, bir de karşısına şehrin yeni efendisi baş vampir Jean-Claude sorunu çıkıyor. Jean-Claude’un, Anita’nın peşini bırakacağı yok. Ne de olsa artık kendisinden iki iz taşıyan Anita, vampirin bir insan hizmetkarı. Anita bu duruma kesinlikle karşı çıkıyor ama baş vampir bu konuda ona karşı çok ılımlı davranıyor. Aralarındaki ilişkinin ne olacağı sanırım bir sonraki kitapta şekillenecek.

Kitabı okurken, Anita’nın zor durumda kaldığı bir çok yerde neden Jean-Claude’dan yardım istemediği ya da neden vampirin Anita’nın tehlikede olduğunu hissedip yardımına koşmadığı soruları geçti. Neyse ki son sayfalarda bunun cevabını az da olsa aldım.

Fantastik türü sevmeme neden olan “Yüzüklerin Efendisi’nden” sonra okuduğum en özgün kitaptı. Yazar, kendisine tamamen başka bir dünya, başka türler ve kanunlar yaratmış. Diğer kitapları da merakla okuyacağım.

4 puan

vasat bir vampir avcısı serisi. avcıya aşık kuzu mu kurt mu belli olmayan bir vampir lider ve hedefteki vampir avcısı güzel kız klişesinden ibaret ama kurgu hareketli. meraklıları okuyabilirler.

geri ileri