Gözyaşlarının Tadı

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Jo(Josephine) 'in ailesindeki detaydan yola çıkarak kendini manevi yönden tanıma yolculuğu başlayınca önceleri kişisel gelişim kitabı mı diye tereddüte düştüm. Jo,Angela , Sadiq ve Deena'nın ağzından anlatılan kurgu oldukça gerçekçi.Sıkılmadan 2 günde bitirdim.Müslüman ve Hristiyan kişilerin sırlarla dolu yollarının kesişmesi,Jo'nun bu sırların peşinden gidişi.Pakistan,Irak,Amerika yolculuğu Şükran günüyle son bulan aile yemeği.Savaş ve barışın sorgulandığı romanda kendinizi ve ülkemizi de sorgularken buluyorsunuz kendinizi.Sırlar,umut,ve tatlı gözyaşlarıyla yoğrulmuş harika bir roman.Yazarın bundan sonraki kitaplarını sabırsızlıkla bekliyor olacağım.Çevirmeni Arzu ALTINANIT'ı kutluyorum.Yazım hataları ve cümle düşüklükleri yüzünden editörlerin işlerini baştan savma yaptığını da söylemeden geçemeyeceğim.

8 puan

Bir kadının varoluşunu ve bu biyolojik varoluşunun taraflarını sorgulaması, araması ile başlayıp, bir ayağının kültürel ve dinsel farklılıklar/aynılıklar, bir ayağının da savaş ve etkileri üzerinden ilerlediği bir iç ve dış yolculuğun kitabı...

Kitap; konu, anlatı, karakter yaratma ve akıcılık olarak hoşuma giden ama yayın evinin ve matbaanın birçok hatasının bulunmasını kabul edemediğim bir eser olmuş.

Keşke çeviri ve dizgiye de kitabın yazımındaki özen gösterilmiş olsaydı...

Ama tüm bunlara rağmen okunabilir ve bence okunmalı da... Okunası bir kitap olmuş Nafisa Haji'nin "Gözyaşlarının Tadı" kitabı.

geri ileri