Gözlerini Sımsıkı Kapat (Dave Gurney, #2)

En Son Değerlendirmeler

8 puan

Yine mükemmel bir konu ve işleyiş ama ilk kitabı kadar zevk almadım.

9 puan

ilk kitap kadar mükemmeldi

7 puan

Yazarın anlatım tarzı ve olaylar sürükleyiciydi fakat ilk kitapla kıyaslarsak Aklından Bir Sayı Tut'un kurgusu daha iyiydi, olaylar daha mantıklı ve zorlama gibi durmayan sebeplerle çözülüyordu. Mesela; her ayrıntıya dikkat edip hiç bir delil bırakmayan kişinin çok basit bir hata yapması, polis teşkilatında bulunan hiç bir dedektifin zeki olmaması, emekli dedektif Gurney olmasa okur olarak bizim bile düşünebildiğimiz şeyleri diğer dedektiflerin düşünememesi gibi.
http://beyazkitaplik.blogspot.com/2012/04/gozlerini-smsk-kapat-john-verdon.html

6 puan

Tahmin etmek zor değildi ilki gibi olmayacağını. Bir yazar çıkar ilk kitabı ile patlama yapar. Çok beğenirsiniz, ikinci kitabı merakla beklersiniz. Ama içinizde de bir korku vardır ya bu ilki gibi olmazsa, yavan kalırsa. İşte böyle oldu benim içinde. Kötü değildi elbette ama ilkinin verdiği heyecanı vermiyor.

4 puan

SIKICI...

11 yıl, 11 ay
Profil Resmi
7 puan

1. kitabın gölgesinde kalmış , sonu o kadar şaşırtıcı değildi . bağımsız olarak güzel bir kitap ama 1. kitapla karşılaştırıldığında sönük kalıyor

Profil Resmi
9 puan

Çok güzel olsa da bazı sorunları var. Hikayeye biraz daha yavaş girse de birden hızlanınca insanı yoruyor. Dikkatimi çeken birkaç eksi dışında büyük zevkle okunabilecek bir kitap.

8 puan

Güzel bir polisiyeydi.. *-*

Profil Resmi
6 puan

Güzeldi ama ilk kitap kadar heyecan verici değildi... İlk kitabı daha severek okumuştum.

Profil Resmi
10 puan

John Verdon , seni bırakamıyorum dostum .

9 puan

ohn Verdon kalemi sağlam bir polisiye yazarı ilk kitabında ki ana karakter üzerinde devam eden yine ilginç bir roman. Düğün günü kafası gövdesinden ayrılarak öldürülmüş bir gelin kızının katilini arayan bir anne ve birbiriyle bağlantılı sayısız cinayet . her zaman göz önünde olan doğru olmayabiliyor. şaşırtıcı sürükleyici okunası bir kitap

9 puan

Serinin ilk kitabınan daha sürükleyici,daha zekice işlenmiş,temposu yüksek ve en önemlisi çevirisi güzel.Bu yüzden kolay okunuyor.

Profil Resmi
9 puan

Bir noktadan sonra, kitabı bitirmek için zamanla yarıştım desem yeridir. Hem gerildim, hem de anlamsız bir şekilde merak ettim. Acaba hemen sonunu okusam mı diye tereddüt ettim. Detayları öğrenme merakı ile bu eylemden vazgeçip, en nihayetinde bitirdim. Sonuç; Çok beğendim...

Profil Resmi
9 puan

"Daha iyisini yazacak mı gerçekten?" diye düşündüm bitince.İlk kitap çok ayrıydı, bu daha bi' başka olmuş.Mutlaka okunmalı.

7 puan

yazar iyi niyetli ama çok çok fazla ters köşeye yatırmaya çalışması bir yerden sonra sıkıyor.kitabın sonuna kadar teori üretip en sonunda yeni bir teori üretip olayı son 2 sayfada çözüyor çok gereksiz

11 yıl, 10 ay
8 puan

Kitapta gizemli bir olayın akıl almaz bir haldeyken en beklenmedik zamanda ortaya çıkan şeytani bir plan anlatılmış. Şeytanın bile aklına gelmeyen yöntemler ve soruları keskin bakış açısıyla soruşturmaya farklı bir kaçış açısı kazandıran bir kitap.

8 puan

son zamanlarda okuduğum en güzel polisiye gerilim kitabı..işinin ehli bir yazar..çok akıcı, çok sürükleyici..

Profil Resmi
6 puan

John VERDON'ın ikinci kitabı olan GÖZLERİNİ SIMSIKI KAPAT değişik kurgusu ile 566 sayfayı bir çırpıda okutturacak size.


İlk kitabı olan AKLINDAN BİR SAYI TUT ile kıyaslandığında çok dahi iyi bulduğumu hemen söylemeliyim.
İlk kitabın yorumlarında da belirttiğim gibi beklentilerim yüksek olmasından dolayı sonunda hayal kırıklığına uğramıştım. Ama bu kitap için beklentisiz nötr bir başlangıç yaptım.
Sonuç olarak iyi bir polisiye romanı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim

bestemina.blogspot.com

7 puan

ilgi cekiçi bir konu, korkunc bir cinayetle karsı karsıya kalıyorsunuz kapagı acınca.. kitabın bas kahramını yine ilk kitabından tanıdıgımız gurney.. bu roman ilkine göre daha uzatılmıs, daha karanlık boyutlara ulasmıs.. sonu hakkındaki teorileriniz sayfalar boyu değişebiliyor. yinede ben ilkini daha cok begendim. belki olasıgı sevdiğimden.. polisiye sevenlere tavsiye ediyorum.

Profil Resmi
7 puan

İlk kitaba nazaran daha başarılıydı bence. Gerçi ilk kitaptaki gizem çok daha ilgi çekiciydi, bir anda değil sayfa sayfa şaşırtıyordu. Bu kitapta katilin kim olduğunu tahmin etmek zor değil ama cinayeti nasıl işlediği gerçekten etkileyici =)

Profil Resmi
7 puan

ilk kitabından daha güzel ben ikinci kitabını beğendim

9 puan

Sen niye bittin ben senii çok sevmiştiim.
Kesinlikle okunması gereken harika bir kitap.
Teşekkürleer John Verdon.

10 puan

fena bi sondu muhteşemdi fevkaladenin fevkindeydi

Profil Resmi
7 puan

John Verdon'ın ilk kitabı Aklından Bir Sayı Tut'un ardından yazarın ikinci bir kitabı olduğunu öğrendim. Hemen aldım ve okudum. İlk kitapla kıyaslamadan samimiyetle okudum. Gel gelelim ilk kitap beni daha çok germişti. Bilhassa ilk kitabı okuyanlar bilir, Dedektif Gurney'in katille burun buruna geldiği anlar ilk kitapta nefesimin kesilmesine sebep olmuştu. Bu kitapta hem çok şaşırmadım hem de ilk kitapta olduğu kadar gerilmedim. Yine bir seri katil hikayesi ve yine kendini okutuyor. Tahmin edilebilitesinin biraz daha yüksek olduğunu yinelemekte fayda var. Okuyanlardan fikirlerini beklerim. Okumayanlara tavsiye etmekten ziyade siz bilirsiniz diyorum.

http://kirmizidunyam.blogspot.com/2012/05/gozlerini-smsk-kapat.html

9 puan

Kitabı uzun bir sürede okumak zorunda kaldım. Bence iyiydi. Katil gerçekten beklenmedik, olaylar gerçekten karmaşık, dedektif gerçekten zekiydi. Tavsiyemdir.

6 puan

CSI tadında klasik bir polisiye, türü sevenler okuyabilirler.

7 puan

güzel bir kitap.

1 puan

2. sını okudugum polısıye romandı. fena degıldı ama sanırım bır daha bu tarzda bır roman okumıyacagım..

Profil Resmi
8 puan

Aklından Bir Sayı Tut kadar sürükleyici değil. Ama dedektif Gurney burada da beni büyüledi.

8 puan

Kurgusu ve anlatımıyla kitabı elinizden bırakmakta zorlanıyorsunuz. Polisiye sevenlere tavsiye ederim.

geri 1 | 2 | 3