Gölgeler (Refaim, #1)

En Son Değerlendirmeler

10 puan

"Peki çekici Rafa mıydı yoksa öküz Rafa mı?"
"Biraz, her ikisi de."

Şimdi bence şu alintidan sonra hic birsey söylemeye gerek yok! yumulun kitabaa :D

Ben özellikle aşiğim meleklere bir cok #Fantastik karakteri seviyorum kurtlar vampirler ilisler goblinler cadilar vs vs vs! Ama MELEKlere olan ilgim baska. Sevgi degil aşigim onlara sanirim. Ki benim bugune kadar okudgum en guzel melek anlatimli kitapti ki !!! 2kitab cikana kadar ben kesin catlarim :D

"Jude'u bulma konusunda Daisy'nin benden daha faydali olacagini dusunuyorsun" Inanilmaz. Nerdeyse yuz kirk yasinda ama hala cocuk gibi kusuyor."

Bugune kadar Dusmus melekler ve Nefilimleri hep okuduk. Ama bu nefilim halki kendilerine "Refaim" demekte. Onlar lanetlenmis Nefilim ismini kullanmak yerine bu adi kullanip kendilerini affettirmek icin babalarini bup Cehenneme teslim etmek.icin savasmaktalar.
Gaby ise ikiz kiz kardesini bir araba kazasinda kaybetmis bir Refaim'dir ancak Gaby bir Refaim oldugunu hatirlamamakta takiii ! Barda goz alici carpici Rafaile tanisana kadar. (Kızlar burda Vay Vay Vay Vay deyip gozleriniz parliycak :D adamdaki oz guven fena :D )

Neyse cok dagittik konuyu. Özetliycek olursak:

"Aklini basina topla burasi guvenli degil. Pantolonunuda duzelt. Peki ne yani barmenden mi hoslaniyorsun?" Ses tonu aksi. "Simon iyi cocuk."
"Benim gibi öpüyor mu?."
"Hayir dedigim gibi iyi bir cocuk."

Ah kiskancliklar guzel guzel :D
Karakterlere bayilicaksiniz konuya bayilicaksiniz. Yazarimiz bayagi bir arastirma yapmis kitabi yazmadan onceki yeni seyler katmis meleklere.

Tek sinir olsugum konu Gaby birseyleri cozmeye calisirken pek cosu gizden kacirip inantciligi yuzunden yanlis seyler yapmasiydi. Bunun disinda.kitap benim icin 5/5 : )

5 puan

Kitap hızlı akıyor ama hoşluğundan mı boşluğundan mı çözemedim.

8 puan

http://illekitap.blogspot.com.tr/2015/04/paula-weston-golgeler-rephaim-1.html

Veee paranormal romance severler için tam türüne yakışır bir kitap Gölgeler!!!

Normalde bu türü pek okumayan ben, kısa zamanda paranormal romance severi olur çıkarım yani o kadar beğendim kitabı :)

4 kitaptan oluşan The Rephaim serisinin ilk kitabı olan Gölgeler, yukarıda söylediğim gibi paranormal romance türünde, meleklerin, nefillerin, iblislerin olduğu heyecanlı ve akıcı bir kitap.

Yazarın kurgu dilini beğendim, heyecan ve adrenalin yüklü olduğu bir gerçek, merakla okunacak ve sonrasında seni neyin beklediğini bilmediğin bir şekilde ilerleyecek bir kitap olması Gölgeler'i heyecanla okunur hale getiriyor.
Kısaca konusunu anlatmak gerekirse; Gaby, erkek kardeşi Jude ile geçirdiği kazadan sonra hayatına bir şekilde devam etmeye çalışan ve ara ara hatırlamadığı anılarla beraber kendini monoton hayatına kaptırmaya çalışan bir kız. Bir gün Rafa adında bir adamla tanışıyor. İşte o andan sonra aslında bildiği hayat baştan sona yalanlarla dolu olduğu öğreniyor. Kendisinin aslında bambaşka biri olduğunu, kişiliğinin, özelliklerinin, yeteneğinin neler olduğunu öğrenmeye başlıyor... ama daha da önemlisi ne olduğunu öğreniyor! Bunu kabullenme aşamasını, bu aşamada peşinde olanları, kardeşinin ölümünün bir kaza mı yoksa ardında başka şeyler mi var? Tüm bu soruların yanıtlarını öğrenmeye çabalarken peşinden gelenler, onu isteyenlerle başı derde giriyor. Kime güveneceğini ve neye karşı savaşacağını öğrenmeye başlıyor!

Serinin ilk kitabı olmasına rağmen oldukça heyecanlı ve adrenalin doluydu! Ağır bir giriş kitabı değil, oldukça hareketli bir giriş kitabı olmuştu ve bu da benim için bulunmaz hint kumaşı gibi bir şey oldu! Sıkıcı giriş kitaplarından pek hoşlanmam :) ama bunu ve hızını sevdim!

Dediğim gibi bu türü pek okumam, ama okuduğum kitaplarda da beklentimi karşılayan kurguları ve olayları görmek beni bir sonraki kitap için heyecanlandırır. Gölgeler'de beni heyecanlandıranlardan oldu! İkinciyi hevesle beklediğim bir gerçek!

Paranormal severler, fantastik severler ve farklı türlerde yeni tatlar arayanlara tavsiye ederim. Beğenirsiniz bence ;)

8 puan

Benim icin kitabın en kötü yanı, sadece şimdiki zamanla yazılmış olmasıydı," yapıyorum, kalkıyorum, soruyorum,ediyorum ... " sinir oldum okurken. Onun dışında konuyu sevdim, karakterleri sevdim,rafa'yı daha çok sevdim: ) kitapta olaylar hic eksik olmadı, müthiş sürükleyici bir kitap. Melekli,iblisli kitapları seviyorsaniz okuyun derim.

8 puan

Herşeyden çok merak ettiğim şey geçmişte gaby ve rafa ne yaşadı ki araları kötüymüş :/
Rafaya da uyuz olmadım değil herkesle yatmak nedir be kardeşim :D

7 puan

O kadar melekli, iblisli, avcılı kitap okuduktan sonra bu kitap da alışılmış ve sade geldi başlarda. İlk 150 sayfasını yavaş yavaş okuyup sonradan tempo kazanması ile geri kalanı bir günde bitirdim.

Nedenini bilmiyorum ama Daniel'a karşı bir sempati hissettim, Rafael'den çok ve Jason'ı da sevdim, her ne kadar temkinli yaklaşıp onca zaman tek kelime etmemiş olsa bile.

Hala bir çok soru işareti var, diğer kitabın daha akıcı ve olaylı olmasını bekliyorum.

geri ileri