Gog (1-2)

En Son Değerlendirmeler

10 puan

arasıra açıp okuyup hatırlanmalı

Profil Resmi
10 puan

özgür'dür.

Profil Resmi
7 puan

Çok yaratıcı bir eser ile karşı karşıyasınız! Lakin benim elimdeki baskı Toplumsal Dönüşüm Yayınları'ndan çıkmıştı ve hem çeviri hem baskı ve dizgi kalitesi çok kötü seviyedeydi, dolayısıyla eserden almayı umduğum hazzı pek karşılayamadı. 7 yıldızın sebebi de budur. Okumayı düşünenlere Iş Bankası'ndan çıkan baskısını denemelerini tavsiye ederim.

8 puan

Okurken önce Gog'dan sonra Papini'den nefret etmiştim. Bir insan bunları neden düşünür, neden yapar diye. Bir süre okumayı bıraktım, sonra yeniden başladım ve bitirdim. Nefretimin sebebi modern insanı hayat denen gürültünün içinde değil de kitap sayfalarının sakinliğinde görmekti. Papini sıradan bir modern olan Gog'u gözümüze sokuyordu, hepsi bu.

8 puan

Giovanni Papini'n 1931 yılında Gog 1951 yılındada devamı olan Kara Kitap adlı kitapları yayınlamış. Roman Türk okulara İş Kültür tarafından iki kitap bir arada tek cilt olarak sunulmuş.
Papini sanki gerçekten yaşadığı, başından geçmiş bir olayı anı roman tarzında aktarmış. Mükemmel bir kurgusu var.
Yazar günün birinde bir arkadaşını ziyaret etmek için akıl hastahanesine gider ve orada tanır asıl adı Goggins olan dolar milyarderi garip kişiyi. Gog yazar olduğunu öğrendiyi Papini'ye okuması için anılarının olduğu bir zarf verir ortadan kaybolur. Papini bunları yayınladıktan 20 yıl sonra Meksika'dan arar yeni anılarını yollar.
Çok keyifli bir kitap alın ve okuyun pişman olmazsınız. Okuyun ve görün Gog'un para gücüyle yaptıklarını, dönemin ünlü kişilerini nasıl etkilediğini ve paranın nasıl bir güç olduğunu...

8 puan

Gog müthiş derecede zengin bir adam , sonrasında tabiri caizse kafayı sıyırıp akıl hastanesine düşer. Gog zenginliğinin faydalarını sonuna kadar kullanmıştır. Parasinin acamadigi kapı yoktur. Parası ile zengin adamlarla , ünlü yazarlarla , ünlü siyasetçilerle görüşmeler yapıp bunları anilastirmistir. Pappini'nin düşünce dünyasına yolculuk niteliğinde bu kitap düşünce ufkumuzu geliştirecek nitelikte.

geri ileri