Gece Yarısı Uyanışı (Gece Yarısı Nesli, #3)

En Son Değerlendirmeler

9 puan

Yaaaa ama ya..olmazki böyle.
Ne yani Marek o kadar soruna yol açsın ama ölümü 1-1,5 sayfacık mı sürsün..
Neden ama?
İlk üç kitapta başa dert olan Marek-Lucan'ın abisi-ten sonunda kurtuluyoruz ama asıl amacınıda öğreniyoruz.Bu sayede de sanırım yeni bir düşmanla tanışıyoruz.
Tegan eskiden yaşadıkları sebebiyle kalbine kilit vurmuş,soğuk,duygusuz bir ruh haline bürünmüştür.
Elise ise eşi ve oğlunu kaybedince o narin, hanımefendi kimliğini bir kenara bırakıp, intikam almak adına ölümcül silahlarla donatmıştır kendini..
Bu iki yüreği yaralı çift bir araya gelincede neler oldu neler.
Elise kendisine yeni edindiği bir amaçla insan köleleri öldürdüğü bir gece, eve giderken ıssız saldırısına uğrar ve bilin bakalım kim yardıma koşar?Tegan...
Tegan son bir kaç aydır Elise'in neler yaptığını öğrenince biraz şaşırır, hatta şok olur.Kıza bu kararından vazgeçmesini söyler ama duygusuz olacakya o yüzden ısrar etmez.
Derken çiftimizin yolları bir şekilde bir olayla yeniden kesişir ve araştırmaları gereken ortak bir konuları olur.Bu sayede de sık sık aynı ortamı paylaşma durumuna düşerler..

Beklentim daha yüksekti sanki..Hani ne bileyim, Tegan'a Elise'i hiç yakıştıramadım.
Hatta yer yer çokta sinir oldum.Ahh tabi Tegan'da pırlanta sayılmaz.Bir yerde kıza öyle
şeyler söylediki burda olsa saçını çok pis çekerdim :)

bu arada çok ilginç dimi..Şu fantastik kitaplar nerdeyse kan içmenin güzel bir şey olduğunu benimsetecek bizlere :))

11 yıl, 11 ay
9 puan

çok güzel bir seri...bayılıyorum okumaya :)

8 puan

"Tegan'ın Elise ile olacağı aklıma gelmezdi... Ancak Elise de çok değişti. Tam bir savaşçıya dönmüştü. Marek'le olan bölüm gerçekten çok kısaydı. Yeni bir düşman bulunca hemen harcamışlar Marek'i.:/ Boşuna mı uğraştılar bu kadar yani?? Her neyse... Birkaç şey dışında genel olarak beğenildi:)"

10 puan

O soylu savaşçıların en korkutucusu... Taş kalpli, duygularını asla ele vermeyen biri, yürüyen bir ölüm makinesi...
Bu kitapta Soylu Savaşçımız Tegan anlatılıyor. Açıkçası ben favorim Lucan olsa da Tegan gibi birinin nasıl bir eş bulacağını ya da bulabilecek mi hep merak ediyordum... Elise herhalde aklıma son gelen kişiydi (Elise olduğu kitabın arkasında da yazdığı için spoiler saymıyorum;) ) Bir de nedense 2. kitapta Elise'i hep daha olgun bir teyze gibi düşündüğümdendi. Elise Issızlarla mücadelede hem eşini, hem oğlunu kaybetmiştir. Bir tür intikam yemini ederek gündüzleri Issızların köleleşmiş insanlarını öldürmektedir. Ancak insanların içindeki en karanlık düşünceleri duyma yeteneği onu çok zorlamaktadır. Elise'i 4 aydır görmeyen Tegan onu Issızların saldırısından kurtardığında hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını biliyor muydu acaba? Elise ve Tegan kısa geçilse de güzeldi, ancak asıl düşman şimdi ortaya çıktı. Rio'nun ayağa kalkmasına da çok sevindim bu kitapta. Bir sonraki kitapta hem onu okuyacağımız, hem de asıl düşmanla tanışacağımız için çok heyecanlı olacağına inanıyorum.. Tavsiye edilir :)

10 puan

Seriye ilk başladığımdan beri merak ettiğim karakter olan Tegan’ın hikayesini sonunda okuyabildim. İlk iki kitapta Tegan hakkında anlatılan soğuk ve vurdumduymaz karakterin aslında bir maske olduğunu bu kitapta okumaktayız. Tegan beş yüz yıl önce yaşadığı derin acı nedeniyle kendini kadın-erkek herkese kapamış bir erkek. Soğuk, yalnız ve sadece ölüm için yaşayan bir Soylu. Karşımızdaki Soy Eşi ise ikinci kitaptan tanıdığımız biri: Elise Chase. Soy eşi bu kitapta oğlunun ölümüne neden olan Issızların peşine düşmüştür ve bir şekilde yolları Tegan ile kesişir ve olaylar başlar.

Hikayeyi çok beğendiğimi söyleyebilirim. Soylular ve Issızlar hakkındaki ilk iki kitaptaki soru işaretlerinin bir çoğuna bu kitapta yanıt bulmaktayız. Ancak bu yanıtlarla birlikte daha merak uyandırıcı olaylar ve beraberinde soru işaretleri de okuyucunun kafasında belirmekte.

Kitabın en çok beğendiğim yeri Tegan’ın Elise’ye olan aşkını itiraf etme kısmıydı. Tek kelimeyle bayıldım. Her olay karşısında kısa kelimeler kuran soylumuz Elise’ye olan aşkını anlatırken bayağı bi dolaylı yol seçiyordu. Eğer böyle böyle olsaydı şöyle olurdu tarzında bir aşk itirafı okurken beni çok güldürdü.

Kitabın çevirisini de çok beğendim.

Herkese tavsiye ettiğim bir fantastik seri.

Keyifli okumalar!!

10 puan

ahh lucan derken başıma birde tegan çıktıı ama iyiki çıktı harikaa <3 <3 aksiyonun en çok olduğu kitaptı seride ve inanılmaz güzeldi bu seriyi tekrar okuycamm kesin =)) inş yayın evide 4. kitap için bizi çok bekletmezz =)

11 yıl, 10 ay
10 puan

"Gece Yarisi serisinin hastasi oldum diyebilirim. Herşey var bu seride,Ask,Macera,Intikam,Sadakat,Baglilik. Muhteşem bır seri. Ölüm makinesine dönüşen Tegan''ın hıkayesi idi. Romanin sonlarına dogru aksiyon had safhaya ulasti. Kizil denen uyuşturucudan oglunu kaybeden Eleise intikam için yemin etmisti. Kirilgan,zarif bir kadin iken oglunu kaybettikten sonra,intikam melegine dönüşen bir disi olmuştu. Pusu kurup yakaladigi issizlari öldürürken yollari soylu yalniz birlik savaşçisi Tegan ile kesişir. Ikisi de yarali aci çekmistir. Ama Tegan sevdigi kişiyi kaybetmenin ne demek oldugunu iyi bilmektedir ve asla bir daha böyle bir aci cekmemek icin kimseye baglanmamak niyetinde dir. Ortak düşmanlari Marek''e verdikleri bu savasta iş birligi yaparlar. Ama bu birden bire gelişen derin yakinliga ikisi de hazir degildir. Harikaydi bayildim ikili arasindaki aşki tutkuyu,bagliligi,yeniden başlamayi yazar cok cok güzel vermişti. tavsiye ederim. "

Profil Resmi
8 puan

...............

10 puan

Tegan Tegan Tegan..... Ahhhh sana hayran olmaktan başka ne yapabilirim bilmiyorum doğrusu.Bu seri başka bir seri gerçekten itiraf ediyorum.Hikayesi anlatılan her karaktere aşık oluyorum olayı bitiriyorum.Tabi ki Lucan ın yerini kimse alamaz ama Dante yle devam eden aşk sarmalıma Tegan da katılarak günü kurtardı valla :) o karanlık kişiliğiyle benim için hep bir merak konusuydu zaten .Olaylar çok akıcıydı.Ve gerçekten çok ama çok merak ediyordum Tegan gibi duygusuz bir ölüm makinesinin nasıl aşık olacağını!!! Tabi ki Elise Tegan ın buzlarını eritmeyi başardı.İkisi de geçmişlerinden gelen kayıpların acısıyla boğuşurken birbirlerinde gerçek aşkı buldular.Ve Tegan için çok ama çok sevindim.Bu arada eklemeden geçemeyeceğim, serinin ilk iki kitabını okurken Tegan ı merak ederdim ama şimdide Rio yu düşünüp duruyorum.Dördüncü kitapta onun hakkındaymış Bir an önce başlamak lazım yani.Hem bu arada Tegan ında aşkı bulduktan sonra değişip değişmediğini merak ediyorum.Bu seride en çok sevdiğim detaylardan biride bu zaten.Geçmiş karakterlerin o tatlı aşık şebek hallerine bir kaç cümleyle de olsa tanık olabiliyorsunuz..
Her neyse keyifli bir serinin mükemmel devamıydı.Şiddetle tavsiye edilir.İyi okumalar canlar:)

8 puan

Kargo gelir gelmez kitabı elime aldım ve bitirene kadar soluksuz bir şekilde okudum. Aslında ne yalan söyleyeyim ben bu kitabı çok büyük beklentiler içerisinde bekliyordum, çok fazla şey umuyordum. Onların aşklarının biraz daha ne bileyim yavaş bir şekilde gelişmesini umardım ne bileyim her şey çok hızlı oldu ki bunda, Elise'in savaşçılara getirdiği günlük benzeri defterinde katkısı büyük. Kitapta her şey çok hızlı gelişti. Daha kalın bir kitap olmasını beklerdim sonuçta bir çok kilit şey yaşandı ve olaylar çok farklı boyutlara taşındı. Ve bu kitapta hayatımıza giriş yapan Andreas Reicen(yanlış yazmış da olabilirim) var. Onun kitabını da çok merak ediyorum. Ve Chase'i de daha okumamıza uzun yıllar var gibi yayınevi bu hızla devam ederse elimde baston varken kitabı okuma şansına erişeceğim.

geri ileri