Frederica

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Süper süper gülmekten öldüm.Marki ayrı kahkaha Frederıca ayrı kahkaha....

11 yıl, 10 ay
10 puan

şu zamana kadar oduğum en iyi historical kitaplardan biriydi. karakterler ve olay akışı çok güzeldi. itiraf etmeliyim jane austen ı okurken ne kadar zevk aldıysam bu kitaptanda o kadar zevk aldım. (aşk ve gurur kitabının tadındaydı ve bence karakterlerde benziyordu) her yaştan okuyucuya tavsiye edebileceğim bir historical. (+18 içeriği yoktu.)

Profil Resmi
8 puan

Georgette Heyer'in yazdığı FREDERİCA kitabı okundu, bitti. Değişik, güzel bir kitaptı. Frederica'yı diğer tarihi aşk romanlarından ayıran ise yazarın dili. Hikayeyi anlatış şekli. Yazar pek diyalog yazmayı tercih etmiyor. Fakat o geriye kalan iki gıdım diyalog ve betimlemesini okumak öyle eğlenceli ki. Yazar gülmekten öldürüyor sizi ! Lafın özü yazarın diline alışmak lazım. :)
Ve bu yazar da diğer bir farklılık ise tarihin aşk kurallarına uyması. O dönemde bir kadının elinden öpmekten ileri gidemezdin ! Tabi elini öptüğün kadın evli olmalı. Vernon, Frederica'nın elini öpünce Frederica'nın şok olmasına şaşırmamak lazım tabi bu durumda :)):))
Eee ne demişler zaten; ''Georgette Heyer'in eserlerini okumak, dünyayı okumak gibidir.'' Ne kadar da doğru !

Ben bu kitabı çok sevdim. Etkileyici karakterlerle dolu büyüleyici bir kitaptı. Zevkle okudum. Herkese de okumasını tavsiye ederim. :)):))

6 puan

Yani eh işte denilebilir,okumazsanız büyük bir kayıp olmaz.

5 puan

Bu kitap benim ömrümü yedi. Arka kapak konusuna aldanıp aldığım ve pişman olduğum bir roman.

6 puan

Dönem romanlarını seviyorsanız bu tam size göre:) biraz reklam gibi oldu neyse ben bu tarz sevdiğim için severek okudum eğlenceliydi diyaloglar çok hoşuma gitti özellikle marki ve çocuklar ve Frederica aralarındaki bağ önemsenerek üzerinde durulmalı, ders verme açısından değil elbette yalnızca davranış biçimi bakış açısı değerlendirilmeli bence.

geri ileri