Firarperest

En Son Değerlendirmeler

4 puan

BIR KADININ ANLATIMINDAN .....NEREDEN BAKIP NEYİ GÖRDUGUZ UZERİNE YAKLAŞIMLARI NI ÇOK BEYENDIM...

10 puan

kısa ve anlaşılır denemelerle bana çok zevkli gelen bir kitaptı. hala arada bir bakarım.

11 yıl, 11 ay
6 puan

Elif Şafak'a romanlarındaki olay kurgusunun mükemmelliği ve bol karakterli hikayeleri için hayran olanlar, Firarperest'de aradıklarını bulamayacaklar elbette ki. Ancak yazımını dilini beğendikleri bir yazarın ülke gündemi, insan ilişkileri vs hakkındaki duygu ve düşüncelerini direk onun ağzından duyma fırsatı yakalamak hoş olmuş doğrusu :) Oturup kitap okuyayım diye değil de yatmadan önce ağrı kesici niyetine okunacak duru, hoş, huzur veren bir kitap olmuş.;)

8 puan

uzaktan sevmek en güzelidir bazen...

11 yıl, 10 ay
7 puan

Ara versiyon kitabı gibi bir şey.
Köşe yazılarını topladığı deneme gibi.

9 puan

zevk alarak okuduğum bir kitap.çok yerlerin altını çizdim.

9 puan

Mükemmel!
son zamanlarda okuduğum en iyi , samimi bi denemeydi. hem güncel konular hemde genelde birçok insanın aklında olan konulara değinmiş.
keyifle okudum

8 puan

Özellikle "Huzursuz Ruh" adlı denemesinde " Bu kadın benim içimi mi gördü?" diye düşünmüştüm .

8 puan

8 puanın 5i Perker'in çizimleri için. 3ü de naif devrik cümlelerden bıkmayan ve bir süre sonra konularını tekrar eder hale gelen Şafak'a. Keşke daha nitelikli ve çeşitli yazıların yer verseydi.

11 yıl, 10 ay
Profil Resmi
5 puan

Kısa kısa yazılardan oluşan güzel sürükleyici bir kitap.

11 yıl, 10 ay
Profil Resmi
1 puan

iğrenç bi kitap zamanımı harcadığıma değmez

Profil Resmi
10 puan

Deneme tadında bir Elif Şafak kitabı....

10 puan

Çok değerli bir dosttan başucu kitabı. Aç arada oku, dünyan değişsin diye verdi. Onu özledikçe kitaba sarılıyorum. Bilgilenmek ve düşünmek için ideal.

Profil Resmi
8 puan

Firarperestin birkaç sayfasını atladığımı hatılıyorum...Ancak sonrasında yine beni alıp bambaşka diyarlara götürdü Elif Şafak. Yazarın Asya ve Avrupa kimliğini kullanışına bayılıyorum. Özellikle çok kültürlü ortamlarda doğup büyüyen ya da bir şekilde yaşamını sürdürenlerin O'nu ve yarattığı karakterleri çok daha iyi anlayacağını düşünüyorum.

6 puan

Elif Şafağı aşk kitabıyla seven biri olarak kitaplarını okuma hevesiminden dolayı okuduğum bir kitap.Her gün bir bilgi tarzında yazılmış kısa yazılardan oluşan bir kitap

Profil Resmi
4 puan

Uzaktan Sevmek, dışında tırt.Bir gün, bir boş vakitte bitireceğime inanıyorum.

6 puan

Güzel bir kalemi olan yazarın köşe yazılarından derlenmiş bir kitap olmasını garipsedim başta. Köşe yazıları güzeldi ama, bu kitabın köşe yazılarından başka yazılarından oluşmasını tercih ederdim...

Profil Resmi
9 puan

Kısa kısa yazınca biraz daha okunası olduğu kesin..

9 puan

Elif Şafak'ın köşe yazılarından derlenen bir kitap.
Çoğu bölüme canı gönülden katılarak okudum
Özellikle Huzursuz Ruh, Büyük Aşk, Büyük Nefret, Yalnızlık Efendi hikayelerini çok beğendim
Kutlukhan Perker de, çizimleriyle kitaba ayrı bir değer katmış...

Profil Resmi
9 puan

harika

Profil Resmi
7 puan

Deneme sevmem ama bu kitap bana denemeleri sevdirdi.

Profil Resmi
8 puan

Yazılarının büyük kısmı Haberturk.com'da olmasına rağmen alıp okumak ayrı zevk. Tespitlerinin çoğuna katılmanın yanısıra Perker'in çizimlerinin kitaba ayrı bir hava kattığını düşünüyorum.

9 puan

---Eskiden sevdalar daha mı tutkuluydu, hasretler daha mı derin? Bir kez görmekle ne kadar çok sevilirdi insan...Kapı aralığından uzanan bir baş, perde arkasında bir kadın gölgesi, belli belirsiz bir tebessüm, gözbebeklerinde saklı ateş ve har. Uzaktan da sevilirdi yar… Hayatın bir parçasıydı dokunmadan sevmek. Yaklaşmadan ...

---Mevlana şu yaşadığımız hayatı , bir dağın eteğinde durup haykırmaya ve sonar kendi sesimizin yankısını duymaya benzetiyor. Ne söylüyorsak, ağzımızdan hangi kelimeler çıkıyorsa, dağ er ya da geç aynen iade ediyor. Nasıl bir enerji veriyorsak kainata, bize misliyle dönüyor. Telaş ettikçe telaşımız artıyor. Kızdıkça kızgınlığımız katmerleniyor.
Dağ bizi bize yansıtıyor. Bu yüzdendir ki hayata hep komplolar, şüpheler, vesbeselerle bakan insanın evhamları dinmek bilmiyor. Bu yüzdendir ki ha bire birilerini ötekileştiren insan için aslında her kes potansiyel öteki olarak kalıyor. Husumet ve rekabetin diliyle konuşana kendi sesinin yankısı gene husumet ve rekabet olarak geri geliyor ...

***Zaten aşk dediğin, ardında ne olduğuna kimsenin akıl sır erdiremediği kadife bir esrar perdesidir ***

Profil Resmi
5 puan

Elif Şafak en beğendiğim faal 2 Türk yazarından biri olmasına rağmen edebi bir yazarın köşe yazılarından derlenmiş bir kitap çıkarmasını sevemiyorum ...

renkler ve zevkler tabiki tartışılmaz ama benim görüşüm bu ...

Profil Resmi
7 puan

Boş zamanda okunabilir niteliktedir konusu biraz saçma geldi.

4 puan

Keşke tüm yazılarını toplayıp bir kitap yapma derdine düşmeseymiş yazar. Harika yazılar var içinde ama daha büyük bir kısmı sıkıcı. Lafın kısası olmamış.

10 yıl, 11 ay
Profil Resmi
8 puan

Deneme tarzında hoş bir kitap .

10 yıl, 11 ay
Profil Resmi
8 puan

elif şafak çok beğendiğim bir yazar.kelimelerle oyun oynuyor.sadece bu kitap değil bütün elif şafak kitaplarını okumalısınız.

10 yıl, 10 ay
5 puan

Çok sıkıldım okurken. Okumayı bıraktım.

Profil Resmi
10 puan

İnsanın içini sıkmadan, baymadan, rahat ve özgür bir dille düşüncelerini ve duygularını aktarmış yazar. Aynı zamanda içerisinde çizimlerde bir harikaydı. Kesinlikle okunulması gerekir.

geri 1 | 2