Final (Fısıltı, #4)

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
9 puan

Bence seri çok güzel bitti. Bazı arkadaşlarımız Scott'u çok sevdiğinden ölmesine üzüldü ancak bence Patch'in ölmesi yerine Scott'un ölmesi bin kat daha iyiydi. Bu kitapta Dante'den çok Patch'İn öne çıkmasını isterdim ve söylemeden edemeyeceğim (kötü ruhu dışında) Dante'nin boyunu, tipini ve öğretmenliğini Vampir Akademisindeki Dimitri Belikov a benzettim. Ama bir karakter olarak asla Dimitrinin yanından bile geçemez!

4 puan

Genç okuyucular beğenecektir. Yakışıklı erkek ve doğaüstü güçleri olan kız var başka da bir şey yok.

10 puan

O kadar güzeldi ki hiç bitmesin istedim.

Profil Resmi
7 puan

serinin diğer 3 kitabından bir farkı yoktu, serinin son kitabı için oldukça yavandı. oldukça normal bir düzende ilerledi kitap diğerleri gibi son sayfalarda toparlamaya başladı. yeterliydi ama tatmin edici değildi. tam bir gençlik kitabı.

10 puan

kesinlikle mutlu sonn :)

Profil Resmi
10 puan

Harika bir sondu!

10 puan

Bu Patch bir harika dostum.

10 puan

Kitabin ilk sayfalari bekledigimden daha skciydi ama sonlara dogru heyecan doruga cikti :-)

Profil Resmi
10 puan

direkman spoiler a geçiyorum. spo***

SCOOOT?!!!! Çok sarstı gerçekten. Bazen kitapları daha iyi yapabilmek için iyi karakterleri öldürmelerinden nefret ediyorum. Özellikle de favorilerimden birini.
Dante -.-

Profil Resmi
10 puan

İNANAMIYORUMMM. Bu seri bitmiş olamaz, kendimi boşlukta hissediyorum resmen. Muhteşem bi sondu. Her sayfada ayrı bir macera vardı, harikaydı.

Profil Resmi
9 puan

Seri bittiği için nasıl üzüldüğümü anlatamam.Kitabın sonunda benim için çok üzücü bi olay gerçekleşiyor.Seni özleyeceğim :(ayrıca o dante ye de bi kaç şey söylemem lazım.Tam marcie'yi sevmeye başlıyodum ki o da kitabım sonunda bozdu.Yani kitabın sonu benim için biraz kötüydü.

5 puan

Beklentilerimin o kadar altında bir final kitabıydı ki... Okumayanlar varsa eğer ilk üç kitabı okumadan sonuncusunu okuyabilirler çünkü yazar ilk üç kitabın özetini bu kitapta yapmış.Patch e olan merakımdan okudum ve onun hatrına bitirdiğimi söylesem yanlış olmaz:) Bu seriye çok farklı bir son yakışırdı bence..

9 puan

Harika bir finaldi gercekten cok guzel bir seri

Profil Resmi
10 puan

En sevdiğim serilerden biri daha.

Profil Resmi
10 puan

mükemmel

4 puan

Sanki gereginden fazla tekrar ve hatırlatma var.
Çeviride de yazım hatalari mevcut.

10 puan

seriye yakışır güzel bir finaldi.

10 yıl, 11 ay
Profil Resmi
9 puan

Serinin diğer kitaplarını okudum. Kesinlikle muhteşemdi :)

Profil Resmi
7 puan

ve bir fantastik roman serisinin daha sonuna geldik tabi ki de mutlu son . Beğendiğim bir seri oldu . Okumanızı tavsiye ederim

10 yıl, 11 ay
10 puan

Okuduğum en mükemmel seriydi ve final kitabına ayrı bir aşık oldum. Hayatımda ilk defa bir kitabın sonunda ağladığımı da belirtmek isterim. Becca Fitzpatrick harika bir seri yazmış. Ve bütün vampirlere, kurt adamlara karşı önyargımı benden aldı. Okumadıysanız hiç düşünmeden başlayın diyorum.

10 yıl, 11 ay
10 puan

Aşk- fedakarlık- macera- gerilim o kadar güzeldi ki kitaba bağlanmamak mümkün değil
Birde Patch karakterine hayran olmamak elde değil çok sempatik
çok tatlı ve inanılmaz biri. Bir tarafı kötü- bir tarafı aşırı iyi
muhteşem son diye buna derim tam adına yakıştığı gibi
-FİNAL-

10 yıl, 10 ay
10 puan

Bence okuyanlar bilir harika bir seri tabi bana göre. Son sahnesini gerçekten çok sevdim.Patch istiyorum bende :D

8 puan

Bu serinin bende yeri pek ayrı. Seviyorum. Yazarın anlatımı çok güzel bi kere. Ama en büyük sevme nedenim kesinlikle Patch ve Nora.O aralarındaki konuşmalar, çekim, aşk. müthiş ya. kesinlikle sırf onların arasındaki bu şeyi sevdiğim için ve tabii Patch gibi birini hayal etmek güzel olduğu için sevebilirim bu seriyi.

3 puan

Uzun zaman önce okuduğum ama yorum yapmaya istek duymayacağım kadar beni hayal kırıklığına uğratan bir kitap Final.

Böyle harika bir serinin bu kitapla son bulmasının tüm hayranlara haksızlık olduğunu düşünüyorum.Yani Patch gibi hayatımızın vazgeçilmezi haline gelen,serinin neredeyse damgası haline gelen bir karakterin son kitapta HİÇ denilecek kadar az bulunması akıllara durgunluk vericiydi !

Koca kitapta konusu diye özetleyeceğim bir olay olmadı neredeyse.Öyle saçma ve baştan savmaydı ki şok geçirdim.Ha bir şey olacak de bir şey olacak diye beklerken bir baktım kitap ve dolayısıyla seri bitmiş.Bu serinin en sevdiğim yanı kitaplar bitince içinizde bıraktığı o tatlı merak ile birlikte Patch'i anımsayıp gülümsemenizi sağlayan hoşnutluk hissi idi.

Ancak son kitaptan bende kalan tek his olsa olsa hayal kırıklığı ile karışmış bir şoktu.Yetersizlik hissini de atlamamalıyım ama.Yazarın bunu yapabileceğini hayal bile etmezdim.Konuları öyle dağıtmış ki kitabın başlarının neredeyse ilk 2 kitapla bağlantısı yok.Olan bağlantı ise olmasa da olur dedirten cinsten.Bir bakıyorsunuz konu bambaşka bir yöne ilerlemiş siz ise seriden bir parça yakalamaya çalılşıyorsunuz.Kafamda kalan sorulara mı yanayım yeni soruların cevaplarını mı düşüneyim bilemez halde okumaya devam ediyorsunuz.

Derken derken kitap sona yaklaşınca yazarın aklı başına mı geldi ne oldu ise son 50-60 sayfasına sıkıştırıveriyor bütün olayları.Art arda sıralıyor tüm felaket ve sürpriz sonları sizde o kargaşadaki heyecanın 10 dakikalık tadına varıyorsunuz sadece...

Kitap bitince aklımdaki ilk soru "böyle mi bitmeliydi ?!" oldu.Ben yazsam daha iyi yazardım diyorsunuz ardından.Okumasamıydım acaba sorusunu oluşturuyor doğal olarak akıllarda.En azından hayalimdeki son bundan daha iyi olurdu diyorsun :)

Seri sonunun bu derece kötü olmasına rağmen bu seriyi okudğum için pişman değilim ama.Patch ile dolu 2 kitap buna değerdi zaten. ♥

Okumayanlardansanız eğer kesinlikle Patch ♥ ile tanışın derim.Hayatımdaki en açık sözlü karakterlerin başını çekti kendisi.Tatlı belanız olacak !♥

10 puan

Scott'ın öldüğü sahnede gözyaşlarımı zor tuttum. Bence kitap daha ilginç bir sonla bitirilebilirdi. Yine de Nora ve Patch'in birlikte olması beni mutlu etti.

Profil Resmi
10 puan

Bence serinin en iyi kitabı .

10 puan

Alacakaranlık gibi kitaplardan nefret eden bir insan olarak, kesinlikle çok beğendiğimi söylemeden geçemeyeceği. Fanastik, gerilim romanı olarak favori kitabım.Serinin en güzel kitabı.

10 puan

Ne yalan söyleyeyim güzel FİNAL di =D

6 puan

İlk kitabına göre hikaye daha yavaş ilerliyor açıkçası sonuna kadar sıkılarak okudum. Sonu ise daha iyi bitebilirdi belki ama 4 kitaplık bir seriye yakışan bir son olmuş.

Profil Resmi
10 puan

serinin en sürükleyici kitabı..

geri 1 | 2 | 3