Fidye (Highlands' Lairds, #2)

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Orjinal dilinde okuyup çok beğendiğim bir romandır.

Profil Resmi
8 puan

Her satırında aksiyon vardı soluk soluğa okumuştum. Konusu kurgusu çokk güzeldi.

10 yıl, 11 ay
9 puan

yani JG için diyecek yok. Diğer İskoç romanları bu kadının eline su dökemiyor bu bir gerçek...

10 yıl, 11 ay
10 puan

Ramseeeey <3<3<3<3

Profil Resmi
10 puan

.

8 puan

heyecan dolu dostluklarla süslenmiş güzel bir kitap

10 puan

benim ennn sevdiğim Julie kitabııı, Gillian ve Brodick, ahhh ufak Alec'i de unutmamak lazım, ''peki sen şeyi biliyor musun Gillian? ''
:D :D :D
Brodick aşktır aşkk :D

7 puan

Bu romandan şunu anladım. Yazar her romanında baş karakterlere ille de bir yolculuk yaptıracak. Konu güzeldi ama çok akıcı değildi ve fazla tekrarlar vardı. Brodick ve Gillian arasında geçene aşk diyemem daha çok bir arkadaşlık sezdim. Diğer Julie Garwood romanlarına oranla biraz daha hareketliydi.

10 puan

Favori kitabımdır kendisi ve favori savaşcım Brodick :)

Gerçekten dünyanın en tatlı ve komik çifti kendileri, Brodick' in odunluğu ve Gillianı o çıldırtan halleri bazı geceler yatmadan hala elime alır ve sevdiğim bölümleri tekrardan okurum :)

Bu arada ilk kitapdan bildiğiniz üzer bide Ramsey var:) oda bu kitapda efenim yakışıklının hikayesinide okuyoruz :)

Seri olduğunu hatırlatmayı bir borç bilirim, okumak isteyen arkadaşlar,
1- SIR
2-FİDYE

Sevgilerle

10 puan

Çok sevdiiim 😍 Çoook

10 puan

Okuduğum en iyi JG kitabıydı, ve fark ettim ki çoğu kitaba esin kaynağı olmuş.

10 puan

Bu kitabı okuyana kadar favori JG kitabım Gelin'di,ama artık Fidye!!! Gerçekten okumaktan en çok keyif aldığım historicaldır.En çok kimi sevdim bilemiyorum. Brodick'i mi,Ramsey'i mi, yoksa küçüğümüz Alec'i mi...

9 puan

Julia Garwood 'un en iyi kitaplarından biriydi bence.

10 puan

Sen şeyi biliyor musun ?
Neyi
Bu kitap çok güzel :)

10 puan

Alec sen ne tatlı bir çocuktun öyle :* Sır kitabındaki İain'e odun demiştim. Ah, üzgünüm İain hakkını yemişim :) Brodick'i tanıdıktan sonra fikrimi değiştirdim ;) Gillian karakter olarak çok iyiydi yaa. Bu kitap için fazla söze gerek yok. Tek kelimeyle muhteşemdi. Gizem, sır, aşk, intikam, ihanet,... Ne ararsanız vardı yani. O yüzden okumaktan büyük keyif aldım. Ramsey'in hikayesini de sevdim. Belki ayrı bir kitapta anlatılabilirdi, ancak bu şekilde de yeterince iyiydi. Gillian'ın kardeşinin düşündüğüm kişi olmasını isterdim. Çok soğuk davrandı Gillian'a bence :P Keşke kitap biraz da Brodick ve Gillian'ın ilerdeki yaşantılarını anlatarak bitseydi. Çünkü 'Acaba Gillian Buchanan Klanı'na uyum sağlayabildi mi?' sorusu aklıma takıldı kaldı.

9 puan

Gillian güçlü bir karakterdi, brodick ise tam bir odun... İlk kitapta bu odunluğu hissetmemiştim..Sanki burada daha farklı bir Brodick gördüm..Kitap akıcıydı ancak Bridigid ve Ramsey'in bölümleri biraz yüzeysel kalmış onlarıda daha detaylı okusaydık yahut başka bir kitapta okusaydık daha mı güzel olurdu diye düşünmedim değil :) Julie Garwood'un genel kitaplarındaki şapşik kadın karakterlerimiz yok burada, daha gerçekçi daha akıllı aslında ben o şapşikliği seviyorum biraz Banu Alkan havası,sevimli,aptal görünümü verip ciddi bir zekayı var eden tarzını seviyorum..Beni güldürüp eğlendiren bir yazar tavsiye ediyorum bu kitapta diğerlerine göre kadınlar daha akıllı ;)

7 yıl, 11 ay
10 puan

Gilllian'ın annesi doğum yaparken ölmüştür. Küçükken evi işgal edilince babası ablası ile kendisini ablasına verdiği bir kutu ve askerler ile gönderir. Kutu Prens John'a aittir ve babası onları almaya geldiğinde kimsenin görmemesi gereken kutuyu prense bizzat verecektir. Gillian da babası kendisine neden ödül vermedi diye kıskanıp ablası ile kavgaya girişince küçük bir kazaya sebep olur. Gillian yaralanınca ablasını adamlar götürür Gillianın'da tedavisi bitince gitmek üzere ayrılır. Yaralarına müdahale ederler ama bu sırada askerleri öldürülür. Evlerin de saldırı vardır. Askerlerin öldürülüşünü görmesi yetmezmiş gibi bir de babasının en yakın arkadaşı tarafından öldürüldüğünü görür. Saldırı bittikten sonra da Gillian'a bir şey yapılmaz kalenin yeni sahibi onu akrabasına gönderir.
Yıllar sonra baron Gillian'ın amcasını rehin alır istediği ise Gillian'ın ablasıdır. Gillian baronun yanından kaçmayı başarır amacı ablasını bulmaktır. Kaçarken yalnız gitmez baronun tuttuğu çocuğu Alec'i yanında götürür. Alec Iain'ın oğludur. Gillian Alec'i korumak için büyük bir mücadele verir, bir çok kez yaralanıp, dayak yer ama sonunda onu vaftiz amcası Brodiick Buchanan'a ulaştırıır. Bu yollarının ayrılmasını sağlamaz aksine Brodick onu bırakmayıp yardım için kanatları altına alır.

Yolda baya olay olur, ikili arasın da yakınlaşma başlar. Alec'i evine ulaştırınca da olaylar bitmez. Bu kez devreye Ramsey girer. Gillian'ın ablası Ramsey'in klanındadır üstelik Ramsey'in klanında ki haini de sadece Gillian tanıyacağından Ramsey ile klanına gitmek ister. Brodick yıllar önce Ramsey ile yalancı bir kadının oyunlarına alet olup acı çektikten sonra Gillian'ı Ramsey'e kaptırma korkusu ile onları yalnız göndermez.
Yolda yine büyük bir olay olur bu kez güzel bir olay Brodick Gillian anlamadan onunla at üstünde evlenir.

Gillian'ın evlendiğini öğrenmesi, başlarına büyük belalar açan kutu, ikilinin aşkı, başlarından eksik olmayan belalar yüzünden doya doya aşklarını yaşayamamaları, birbirlerini korumak adına giriştikleri işler yani kitap dolu dolu. Neyse ki sonun da tüm gizem çözülüyor ve herkes mutlu bir şekilde evine dönüyor.

Yazarı yine harika bir kitap yazmış okumaya doyamadım.
Kitap çok güzeldi hem merak ettim, hem okurken bol bol güldüm. Çiftlere doyamadım, ikiliye aralarında ki konuşmalara her şeye bayıldım.

8 puan

Kitabı beğendim ancak gereksiz uzunluğundan dolayı puan kırdım. Historical sevenlere tavsiye ederim. :)))

geri ileri