Faust

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
1 puan

neden dünya klasiği anlam veremediğim bir kitap

6 puan

"Kim hissedebilir ki,
Nasıl deşip durduğunu
İçimi ıstırabın?

Zavallı yüreğimin burada yaşadığı korkuyu,
Uğruna titrediği, ne istediğini
Sadece sen bilirsin, yalnızca sen!

Nereye gidersem gideyim,
Ne acı, ne acı, ne acıyor
Göğsümün şurası!

Ben, ah, yalnız kalır kalmaz,
Ağlıyor, ağlıyor, ağlıyorum,
Kırılıyor içimde kalbim"

Profil Resmi
9 puan

Modern insandır Faust kimi filozoflara göre. Öğrenir bir şeyleri ta ki o şeyin ona güç katmadığını öğrenene kadar.

Bir profesör düşünün ki doktora önlüğü giyer bildiği anlaşılsın diye ve sonrasında ilmi bırakır kendisine şan şöhret vermediği için. Şeytanla anlaşma yapar modern insan imzaların kanla atıldığı. Onu emellerine ulaştıran bu kanlı anlaşmada her yol mubahtır.
Bu insan çalar, yakar, yıkar bu yolda ve sonrasında bağış yapar bir yerlere yağmayla elde edilen bu servetle. Ve bağışlanır bu insan sırf bir şeylere yardım ediyor diye. Ama sorulmaz ona güç katan bu yardım neden diye?
Zorbalıkla başa gelir ve fazlasıyla mal edinir. Bu kralın kötü olması gerekir normalde ancak değildir günümüz dünyasında çünkü herkesi susturacak bir şeylere sahiptir kral. Bu kralın bir de din desteği vardır arkasında çünkü o da bir metadır artık onun için.

Modern insanın sürekli savaşı dalgalara benzetilmiş Goethe tarafından. Ne güzel bir eğretileme değil mi? Dalgalar yüz binlerce yıldır kıyıya varıp geri dönüyor ve her bir yeni dalga bir öncekinin üzerine çıkıyor amaçsızca sonunda aynı şeyin tekrarlanmaya devam edeceğini bile bile.
Sözün özü günümüz her günümüz insanının kendinden bir şeyler bulacağı, okunması, okutturulması gereken bir baş yapıt.

Profil Resmi
8 puan

ahlaki değerler üzerine bır kıtap...hepimiz bır faust olarak şeytana ruhumuzu satmaya çalıstıgımız bır yuzyılda nefs ıle pazarlıga gırısıp yaratanı unuttugumuz su donemlerde gecmısten bıze ders olacak bır roman..

10 puan

"Mükemmel"i hak eden işte bue ser.Goethe... Romantizm mi klasizm mi tam ayırt edemiyorum. Bir geçiş dönemi ve muhteşem bir kalem.Muhteşem ....

Profil Resmi
10 puan

harika bir kitaptı hiç unutmuyorum bu kitabı ilk okumaya ilkokul yıllarında başlamıştım

Profil Resmi
9 puan

Okudum, çok iyi. Gerçek olduğuna inanmıyorum tabi

Profil Resmi
8 puan

Güzel kitap. Ben beğendim.

10 puan

Kolay okunan ve insanı şöyle bir silkeleyen bir kitap. Sadece insanın şeytanla mücadelesini anlatmakla kalmamış, günümüze uyarlanabilecek bir şekilde neredeyse her kesimden insanı eleştirmiş. Kadınlarla ilgili yorumları bazı yerlerde biraz rahatsız ediciydi. Yine de insanı düşündüren bir kitap okumak güzel.

Profil Resmi
5 puan

Bu kitabı dil ve anlatım ya da edebiyat dersinde bir nedenden dolayı ezberlemiştik ama neden olduğunu hatırlamıyorum (kahretsin ezberci eğitim), yine de merak uyandırıcı buldum, fırsat bulursam okumak isterim, belki de istemem duruma bağlı.

Profil Resmi
10 puan

bir tiyatro oyununu okumakla bol diyaloglu bir romanı okumak arasında fark vardır. tiyatro oyununu okumak bir parça daha teknik bir iş olabilir çünkü tiyatro oyun metinleri okunmak için değil oynanmak-sahnelenmek için yazılan metinlerdir. bu gözle bakarak okumak düşünmek hissetmek gerekir. Lafın kısası çok başarılı bir oyun bence.

Profil Resmi
10 puan

Margerethe rüyalarıma girdi diyebilirim.Kitabın ilk bölümünden ve son sahnesinden çok etkilendim.Faust şeytanla Tanrı nın bahsine konu oaln Faust u ağırlıklı anlatmaktadır.Goethe Faust karakterini Şeytan Mefistofeles'e yenilmeyen bir insan olarak incelemiştir. Goethe, Faust'unda evrensel bir insan tragedyası ortaya koymuştur.
1749-1832 yılları arasında yaşamış olan ünlü Alman ozanı, oyun yazarı Johann Wolfgang von Goethe'nin Faust adlı şiirsel oyunu dünya klasikleri arasında önemli bir yer tutar. Faust, Goethe'nin butün eserlerinin bir birleşimi olarak kabul edilir

Profil Resmi
9 puan

Yeri başka bende . Oyunu olsa izlenir(oyun zaten) film olsa seyredilir (ki artık oyunu da oynanıyo filmi de yapıldı). Ama kitapken başka bu kitabın sunduğu hayal dünyası kocaman . Neler neler . .) Supernatural en az 4 bölümünü bu kitaptan ilham aldı bence . Doğaüstü olaylar sevenler mit sevenler mutlaka okumalı .

Profil Resmi
9 puan

Çok güzel olduğunu düşünüyorum.En kısa sürede okuyacağım...

10 puan

Güvenebilirsiniz;
Kime hürmet ediyorsanız,
Onu göreceksiniz.

Profil Resmi
6 puan

Eh işte, fena değil..

Profil Resmi
6 puan

okuması çok zor bi kitaptı ama yaş ilerledikçe tekrar okunması gerektiğine inanıyorum çünkü her dönemde farklı şeyler çıkarılacak bi kitap.

geri ileri